Reklama

Reklama

Malá mořská víla: Jak to všechno začalo

  • USA The Little Mermaid: Ariel's Beginning (více)

V království Atlantika, kde je zakázaná hudba, si Ariel, nejmladší dcera vládce Tritona, zamiluje tajný klub. Vydá se na odvážné dobrodružství, aby navrátila hudbu a zpěv zpátky do své říše. Ve vzrušujícím animovaném snímku se dozvíte, jak to pro jednu z nejoblíbenějších disneyovských postav - Malou mořskou vílu - všechno začalo. Vraťte se do doby dávno předtím, než Ariel potkala prince Erica a vstoupila na souš - do časů, kdy byla v podmořském království zvaném Atlantika zakázaná hudba. Ariel, zmítaná mezi rodinnými povinnostmi a láskou k hudbě, musí učinit nejtěžší rozhodnutí svého života. Dokáže s pomocí kamarádů Sebastiana a Floundera i svých šesti zábavných sester vrátit do království hudbu, přátelství a lásku? Opět se setkejte s hvězdným obsazením včetně Jodi Bensonové (Ariel) a Samuela E. Wrighta (Sebastian) a poznejte rozkošnou darebačku Marinu Del Reyovou v úžasném muzikálovém dobrodružství plném překvapení, dechberoucích animací a nádherných písní. (HBO Europe)

(více)

Recenze (12)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Když už se vyčerpá z tématu vše, co se pokračování týče, nejčastější volbou je sáhnout po dějství před. Tedy ano, jak název napovídá, jde čistě o prequel. Příběh by docela ušel, má hlavu i patu, o to hůř dopadla hromada nezáživných (a v případě sól záporačky) i nepovedených písniček, z nichž si osobně nebudu pamatovat zřejmě žádnou. Když už jsem zmínil záporačku, ta byla naprosto zbytečná a v příběhu vůbec nemusela figurovat, absolutně nic by to nezměnilo. Jinak se ale dějství nese v podobné pohodě a některých smutnějších částech, jako předchůdci. I když značně ošizeně. Celý film je vyloženě určen těm, kteří zbožňují původní film, líbilo se jim i pokračování, ale takříkajíc stále neměli ani poté dost a tudíž je přítomnost dalšího filmu ze série přilákala a v mém případě ani nějak moc silně nezklamala. 60% ()

david141474 

všechny recenze uživatele

No, já jsem ohromen, stále to je svým způsobem solidní, sice je děj strašlivě jednoduchej, ale bylo to solidní. Tentokrát jsem se na to díval s titulkama, dabing nebyl k sehnání. Musím říct, že i ten anglickej dabing Šupinky je otřesnej a je na stejný úrovni jako ten českej z prvního dílu, takže otřesnej. Děj je teda dost jednoduchej, prostě všechny sestry chcó zachránit hudbu v Atlantice. (Spoiler: Povede se jim to) Co se týče postav, tak ty sestry nevypadaly vzhledově špatně, ale já budu mlčet, nechcu dostat do držky. Rozhodně vypadali líp než v hraným filmu. Ale víc v recenzi na hranou vílu. Songy nebyly špatný, dalo se to poslouchat. Dokonce zde byla máti všech 6 sester, aspoň nám ukázali jak vypadala. No a ten Tritón mě tady celkem sral, dost nesympatická postava musím říct. No a konec mi byl už od začátku jasnej (prostě to dopadlo dobře, jak jinak?) No a záporačka Del Rey taky nic moc, co se týče záporáků z této série, tak je to teda velký špatný. V tomhle filmu bohužel fight mezi Sebastianem a kuchařem nebyl. 7/10 Divte se, já se taky divím, ale stále je to svým způsobem solidní. ()

Reklama

blondboss 

všechny recenze uživatele

Veľmi nelogický prequel vzhľadom k predošlým dielom, ale na druhej strane aj keď dejovo jednoduchý, ale zato emočne vytrvalý. Príjemná atmosféra, staré-známe postavičky a klasické animácie, ktoré ani po rokoch a napriek súčasným CGI proste neomrzia. Tých nelogickostí tu ale bolo mnoho a preto u mňa len za tri hviezdy. 60 % ()

matthew.17 

všechny recenze uživatele

Po fantastickej, legendárnej prvej časti a priemernej dvojke tento film nemôže mať moc vysoké hodnotenia. Nápad na prequel bol sice dobrý, ale ja som skôr vždy chcel nejaké: Ursula the movie, pretože historía a psychologia tejto postavy ma vždy veľmi zaujímala, Ako už napísal niekto podo mnou úplne sprehádzali charakter postáv. Flounder bol vždy strašptlík. Sebastián je stále Sebastián, veď predsa už v prvom diely chcel skládať symfónie a v seriáli spomínal, že v Meste Úhorov, bol hlavný spevák s umeleckým menom Dizzy Koristie. Trtion sa mi tu vôbec nepáčil. Nikdy by nedal Sebastiána zavrieť, ani nikoho iného a v morskom svete, by nikdy nemohla byť zakázaná hudba, keďže vo filme aj seriáli jasne vidíme, že hudba je to čím všetky postavy žijú a prejavujú sa. Na tom predsa staval aj prvý diel nie? Ariel s najkrajším hlasom, ktorého sa musela vzdať... Nie toto nie.... A hlavná záporáčka... Toto bolo akože čo? To je naozaj ako predĺžený diel seriálu. Marina del Ray, je Yzma z Kuzca s rybím chvostom a menším počtom vrások. Chýbala mi tu naozaj nejaká poriadna chobotnica, čo by zaatramentila vodu svojimi čiernymi plánmi. Jedna hviezdčika za Arielku, druhá za Sebastiána a tých úhorov ktorí by boli super kebyže s nimi tvorcovia vedia pracovať. ()

Elenor 

všechny recenze uživatele

Proč mají pořád potřebu točit nějaká pokračování? Tedy v tomto případě jde o prequel k prvnímu dílu. Kdyby jednička a dvojka nikdy nevznikly a tohle by byl samostatný video film, možná bych šla s hodnocením výš, protože je to vlastně docela milé a koukatelné... Ale vzhledem k tomu, že legendu The Little Mermaid (1989) mám ve veliké úctě, musím říct, že Ariel´s Beginning jí rozhodně čest nedělá. Spoustu postav převrátili naruby (ze strašpytla Floundera je odvážný rebel, z konzervativního Sebastiana zase popový král...), například. Na druhou stranu je tu pár velice hezkých vtípků, příjemná muzika a k tomu fakt, že Ariel už dvacet let dabuje fantastická Jodi Benson - to je moje obhajoba tří hvězdiček, které jsem se tomuhle dílku uvolila dát. Ale prosím, už žádné další díly! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Víla Marina ma priezvisko Del Rey, čo malo poukazovať na vtedy začínajúcu hviezdu Lanu Del Rey. (pancoyote)
  • V scéne, kde Swifty žiada Tritóna, aby zdvihol svoju pravú ruku na znak prísahy, Tritón zdvihne ľavú ruku. (Carol Pifková)
  • Tara Strong prepožičala hlas dvom postavám, a to Adelle a Andrine. Adelle má normálny hlas a Andrina má zase vtipný. Zrazu vo filme, keď sa Ariel vráti z podzemného klubu a povie svojim sestrám o tom, môžeme počuť Adelle so zábavným hlasom a potom počujeme Andrinu s úplne normálnym hlasom. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama