Reklama

Reklama

Želví nindžové III

  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles III (více)
Trailer

Želvy cestují časem zpět do dob starověkého Japonska, kde mohou trénovat bojová umění. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

erased 

všechny recenze uživatele

Poslední díl filmové želví trilogie mě ve své době minul, a na rozdíl od jeho předchůdce mi to ani tolik nevadí. Zcela mě totiž minul i dnes. Spolu s cestováním časem totiž korytnačky ztratily to, čím se pro mě staly nadčasovými, a tak na celé trojce potěší snad jen návrat Caseyho. Dobrý vtip se totiž prodere na povrch jen sporadicky, celé to působí zbytečně (a křečovitě) osudově a chybí tomu to zasazení do devadesátkové popkultury. A hlavně ve "starověkém" Japonsku 16. století neměli pizzu. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už se hodně odchyluje od prvních dvou dílů.Z tvůrců a herců se na tom nepodílel prakticky nikdo.Leč zakončení to je slušné,místy otravně rodinnémovšem prvky té japonské mytologie potěší,stejně tak jako další střípky do želví skládačky(vystupuje zde Třískův učitel Yoshi)ovšem bez trhače to nemá šťávu a film hodně drží nad vodou symbolický návrat Caseyho a jeho nesmrtelné hokejové masky.Pamatuju si že jako děcko sem to hodně žral a měl sem trojku nejradši.Dneska sem se na to koukal a mám pocit,že ve svém životě i naposledy.Pokud za 30 let nebudou chtít moje děti,znát nějaký film pro pamětníky :-) 35%. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem byl ne tomhle filmu v kině (bylo mi, tuším deset) a rozhodně jsem zklamán nebyl. Nedávno jsem se rozhodl pro opětovné shlédnutí a s jistým překvapením přiznávám, že jsem se bavil opět. Snad to bude tou mou slabostí pro tu sympatickou želví čtyřku, která ve mě přežívá zhruba od mých osmi let a nebo je to možná tím, že to rozhodně není tak špatné, jak se traduje. Scénář je hodně nevyrovnaný a dobré scény střídají záběry, které jsou až nechutně "rodinné". To je ostatně největší problém celého filmu, že oproti svým předchůdcům až příliš často se na něj hodí nálepka "rodinný film". Celkově je to však celkem dobře natočené, želvy hláškují a perou se a zvolené prostředí rozhodně není na škodu.. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Sestupná tendence želvích ninjů je zjevná, po slabší dvojce, přišla trojka z feudálního Japonska, kde chybí výraznější záporák typu Trhače a film je víc dětský než teenage. Občas padne dobrá hláška, v titulkách zahraje Tarzan Boy, ale jinak film nudí. Raději si pusťte “My jsme čtyři Želví nindžové” od Davida, Horňáka a Hložka. Vysílalo, stejně jako předešlé dva filmy AMC. 2* ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že tento film som ako malý žral. Keď som dostal možnosť opäť si pozrieť mojich obľúbených hrdinov bol som zo začiatku skeptický, pretože pocity že sa nedokážu vyrovnať tomu čo je na zhliadnutie dnes prevyšovali moju nostalgickú spomienku. Opak bol ale pravdou, samozrejme nedokážu ponúknuť dokonalé efekty ale príbeh a pointa a celkový dojem a občasný humor sú tam kde boli asi pred 15 rokmi kedy som ich videl prvý raz. Odo mňa krásnych 60%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Americký filmový štáb nemusel ísť až do Japonska natáčať film. Nakrúcali v Oregone v divočine Astoria, kde je príroda veľkolepo podobná Japonsku. (donnie22)
  • Kostýmy korytnačiek stáli 200 000 tisíc amerických dolárov. Boli vyrobené zo špeciálneho materiálu, kde herci hrajúci korytnačky mali pod pancierom malý elektronický batoh, ktorý bol kvôli pohybu kostýmov počítačom potrebný. (donnie22)
  • Ve filmu zmiňovaný démon Kappa je skutečný tvor z japonského folklóru, avšak jedná se o jisté vodní monstrum, nejvíce obývající západní část Japonska a Kjúšú. Žije prý v různých vodních tocích a topí koně, dobytek i děti. Může se případně živit i lidským masem nebo játry svých obětí. Podobnost se želvami ninja, která se ve filmu zobrazuje, není vymyšlená, jelikož tvor údajně má mimo jiné i želví krunýř a svalnaté končetiny. (ajaxx)

Reklama

Reklama