Reklama

Reklama

Magická posedlost

  • USA Practical Magic (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po několik generací rodinu Owensových provází kletba, kterou na ni uvalila čarodějnice Maria. A tak všichni muži, kteří se s ženami Owensovými zapletou, zemřou. Svérázné tety Jet a Frances vychovávají své neteře Sally a Gilly po svém. Samozřejmě je učí také čarovat. Dospělé dívky nemají v životě příliš štěstí. Gilly uteče z domova a zaplete se s vášnivým Jimmym Angelovem. Sally žije spokojeně v rodném městečku a zamiluje se do sympatického zelináře Michaela. O pár let později, kdy už se stará o dvě dcery, se kletba naplní a Michael tragicky zahyne. Z deprese jí pomůže Gilly, která se nakrátko vrátí domů, ale pak znovu zmizí. Sally o ní uslyší až ve chvíli, kdy ji zoufalá sestra prosí o pomoc. Jimmy ji surově týrá a když přijede, tak ho společně zabijí. Zmrtvýchvstalý zloduch je však obě začne ohrožovat. Do všeho se ještě zaplete detektiv Gary Hallet, který ho hledá pro podezření z vraždy. S pomocí kouzel a několika obyvatelek městečka se dívky a jejich tety nebezpečného muže ze záhrobí zbaví. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

cielle 

všechny recenze uživatele

Tohle byl fakt zvláštní film, nijak mě nezaujal a když to skončilo, tak mě napadlo, proč sem na to vlastně koukala? A pak sem si uvědomila, že kvůli Nicole Kidman, kterou mám opravdu ráda jako herečku, ale přijde mi, že její talent se v takových rolích, které dostává nijak nemůže projevit..A myslím, že je to škoda.. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mne příliš neoslovilo. Ač v hlavních rolích jsou velmi známé herečky, ani to nepomáhá tomuto filmu vybočit z podprůměru. I když kdoví, jak by snímek vypadal ve výsledné podobě, kdyby tam nebyla Nicole Kidman a Sandra Bullock. Děj vypadal na první pohled zajímavě, ale celkový dojem je takový, že film u mne zůstal hluboko za očekáváním. Těžko říci, čím to je, jestli samotným scénářem nebo spíše tím, že člověk u toho musí zapojit mozek, aby se v určitých chvílích dokázal v ději orientovat. Každopádně mne snímek nezaujal a dá se říci, že nebýt dvou hlavních hereček, tak by tenhle snímek nikoho nezajímal. Dávám dvě hvězdičky, ale jsou to slabé dvě hvězdičky, tenhle film už nikdy více vidět nemusím... ()

Reklama

darkchipmunk 

všechny recenze uživatele

Další z ikonických filmu mýho dětství. Devadesátková estetika, nádherná Nicole Kidman (film, kde jí to podle mě nejvíc slušelo), sympatická Sandra Bullock... Jo a ve vedlejší roli se mihla moje oblíbená Evan Rachel Wood. Budu to muset po letech znova oprášit, filmy, který jsem viděla poprvý v dětství hodnotim trochu přes takovou nostalgickou, magickou clonu. Nicméně, na to, že tenhle film šel do distribuce v roce 98 (a mám takovej pocit, že téhož roku už jsem ho viděla na VHS), tak je vlastně dost feministickej. I když to jsou Čarodějky z Eastwicku taky. Těm se samozřejmě nemůže vyrovnat, ale i tak to není tak špatný, jak se nám snaží nakecat čsfd. Bez těch hereckých es by to byl o půlku horší film, ale Sally a Gillian jsou díky nim skvělý. Od dětských let už jsem to viděla mnohokrát a úsudek se mi výrazně nezměnil. Prostě magickej film o síle sesterské, resp. ženské, lásky, a v neposlední řadě taky o tom, že někdy je dobrý se držet dětskejch snů... jedno oko zelený, druhý modrý. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zcela nemagický film. Nápad dát do jednoho filmu dvě hvězdné herečky zaručoval přinejmenším komerční úspěšnost. Film však postihl opačný efekt. Film příliš velký divácký zájem nevzbudil, a to i navzdory tomu, že vznikl podle knižního bestselleru Alice Hoffmanové. Neúspěšné převedení literárního díla má několik možných příčin. Jednou z nich je obsazení Sandry Bullock a Nicol Kidman do rolí sester. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale ty dvě mají do příbuzenského vztahu opravdu hodně daleko. Typově si nejsou vůbec podobné a v té době je spojovalo maximálně jalové herectví, jaké obě předvedly zde. Griffin Dunne byl hodný odvolání z placu. Pro zajímavý námět zvolil téměř televizní režii. Záměrně píši "téměř", protože nebýt dvou ryze filmových hereček, tak nebylo co řešit a jen stačí v rychlosti přehlédnout obsazení vedlejších rolí, a hned víte, kolik uhodilo a že mnoho do televizního filmu nescházelo. Určitě nebylo potřeba na film angažovat hned trojici scenáristů. Všichni svorně totiž napsali, či spíše splácali, scénář k odpolednímu televiznímu filmu, který ani příliš nelze dost dobře žánrově zařadit. Je to romantický film, horor, drama, nebo černá komedie? Tak co to tedy vlastně je?! Všechny zmíněné žánry se tady tak spolu nedobře perou, až to v podstatě odnáší globální vyznění filmu, které je nijaké. Když se objeví náznak silné anebo nějakým způsobem působivé scény, tak to trvá jen pár okamžiků, a film si zase padá do své fádně natočené roviny, kterou není schopen překročit. Sandra a Nicol k sobě neladí. Na to jsou až příliš velké osobnosti a byl by zázrak, kdyby jedna druhou vzájemně podporovala. Nejednou to z jejich antichemie vypadalo, že chtějí mít za sebou další natáčecí den a každá půjde svojí vlastní cestou. Angažovat dvě hvězdy do takto slabě natočeného filmu se už nejednou neosvědčilo. Film si nenajde svůj styl a klopýtá o nepřizpůsobivou a podprůměrnou režii, jejímž přičiněním je zde k vidění jen minimum napínavých a zajímavých scén a spolu s ní (bohužel) prázdné výkony obou slavných hereček. Ovšem chápu po přečtení scénáře jejich nezájem dát do svých rolí více, než bylo scénářem požadováno. 40% ()

natalanka 

všechny recenze uživatele

Ano souhlasím s tím, že je to nejspíš béčko. Ale kouzelné béčko. Líbí se mi atmosféra filmu, napětí i vtip. Líbí se mi ten kousek duchařiny, která nemusí být nutně jen v hororu. Líbí se mi hudba i střih. A musím uznat, že se při tomhle filmu slezem u telky všechny holky v naší domácnosti. a pokud má film plnit funkci pobavení, u tohohle snímku to platí na 100%. :-)) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (21)

  • Na konci filmu mají všechny čarodějky v černých pláštích červeno-bíle proužkované punčochy podobné těm, co nosí Zlá čarodějnice Západu v Čaroději ze země Oz (1939). (HappySmile)
  • Sandra Bullock přiznala, že ve scéně, kde se Gillian a Sally opijí se svými tetami, byly herečky opravdu opilé. Pily nějakou hodně špatnou tequilu, kterou koupila Nicole Kidman. (HappySmile)
  • Když se režiséra Friffina Dunneho zeptali, proč Sandra Bullock a Nicole Kidman hrály sestry, přestože si nejsou ani trochu podobné, řekl, že když zkoumal historické čarodějky, zjistil, že se častokrát sestry čarodějky vůbec nepodobaly. Nicméně, když dělal casting na dcery Sandy Bullock, záměrně vybral takové dívky, které se podobaly každá jedné hlavní herečce. (HappySmile)

Reklama

Reklama