Reklama

Reklama

Magická posedlost

  • USA Practical Magic (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po několik generací rodinu Owensových provází kletba, kterou na ni uvalila čarodějnice Maria. A tak všichni muži, kteří se s ženami Owensovými zapletou, zemřou. Svérázné tety Jet a Frances vychovávají své neteře Sally a Gilly po svém. Samozřejmě je učí také čarovat. Dospělé dívky nemají v životě příliš štěstí. Gilly uteče z domova a zaplete se s vášnivým Jimmym Angelovem. Sally žije spokojeně v rodném městečku a zamiluje se do sympatického zelináře Michaela. O pár let později, kdy už se stará o dvě dcery, se kletba naplní a Michael tragicky zahyne. Z deprese jí pomůže Gilly, která se nakrátko vrátí domů, ale pak znovu zmizí. Sally o ní uslyší až ve chvíli, kdy ji zoufalá sestra prosí o pomoc. Jimmy ji surově týrá a když přijede, tak ho společně zabijí. Zmrtvýchvstalý zloduch je však obě začne ohrožovat. Do všeho se ještě zaplete detektiv Gary Hallet, který ho hledá pro podezření z vraždy. S pomocí kouzel a několika obyvatelek městečka se dívky a jejich tety nebezpečného muže ze záhrobí zbaví. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

KyoroChan 

všechny recenze uživatele

Vyjadřovat se k hodnocení nemá smysl. 100lidí - 100chutí. Film má krásný vizuál, mám rád Sandru ve spoustě filmů, ale tady je prostě dokonalá. Příběh byť by se mohl zdát trochu infantilní nebo naivní, tak přeci jen poukazuje na jakési moudro, které lecjaký cynik který dává 2hvězdy prostě neuvidí.. A tím moudrem je pevné pouto k někomu, s někým. V dnešní době je takový vztah zázrak, ale ne nemožný. A proto moc děkuji za tento snímek, který ve mně vdyčky vyvolá touho něco takové najít a prožít. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, které máte rádi a tak trochu se za to stydíte. Magickou posedlost jsem viděl několikrát a pokaždé si u toho skvěle odpočinu. Sandra a Nicole si (ač každá úplně jiná) herecky sedly a zastíní i těch několik hluchých míst. Neškodný romantický film, se skvělou atmosférou, který můžu zas a znova. ()

Reklama

burton 

všechny recenze uživatele

Mě se líbí. Šťastný začátek na šibenici, krásné čarodějky s dlouhými vlasy, dobrá kouzla, pěkný chlap, zlý chlap....ale především ženská magie a zlomená kletba! Stockard Channing je magická a charismatická odjakživa. Pěkné šatičky, dobrá muzika, dobrý příběh. PS: kdo na kouzla nevěří, ať si pustí Cliffhanger :D ()

cartwheel 

všechny recenze uživatele

Každý má film, který si pamatuje z dětství a má jej zafixovaný jako něco úžasného, takže mu i posté bude pipadat dokonalý, i když je to ve skutečnosti průměrná romantická slátanina. Pamatuju si, když jsem si film s rodiči poprvé půjčila z videopůjčovny. Pamatuju si, jak jsem moc chtěla mít dlouhé vlasy a sestru. Pamatuju si ohledně toho filmu všechno a A Case of You od Joni Mitchell je jedna z deseti mých all time favourite písní. Já vím, že je v tom jen to, že každá žena hledá svého vysněného muže a nic takového neexistuje a já jsem si nikdy ani něco takového neuměla vysnít, ale stejně. Sentiment je zapotřebí, hlavně když žijete v cizí zemi a celé týdny jíte těstoviny na sto způsobů. "And I could drink a case of you and still be on my feet." ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Čistý průměr.Ale nemusel by být,kdyby se o trochu více zapracovalo na scénáři a byly by vypuštěny jisté "akcepty ",které příjemný film který nepostrádá atmosféru,tahají ke dnu.Těmi akcepty myslím celkem zřejmou, ke konci se více a více prohlubující trapnost až přes přehnanost v ději.Má oblíbená Nicole Kidman to podle mě zdatně vyvažuje,ostatně jako v každém průměrném filmu ve kterém se objeví a ne moc charismatická Sandra Bullock tu předvádí svůj klasický standart. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (21)

  • V záverečnej scéne so všetkými obyvateľmi v dome Owensovcov bola celá populácia mesta, kde sa natáčanie konalo, pozvaná, aby prišli v kostýmoch a objavili sa ako obyvatelia mesta. (Arsenal83)
  • Gary Hallet (Aidan Quinn) trpí postižením Heterochromia Iridium, což znamená, že jedna jeho duhovka má zčásti nebo zcela jinou barvu než ta druhá. Přestože je to u lidí neobvyklé, některé celebrity to tak také mají - např. Kate Bosworth nebo Jane Seymour. (HappySmile)

Reklama

Reklama