Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Amanda Price si žije svojím bežným londýnskym životom, len je strašne zaťažená na Jane Austenovú. Jedného dňa sa jej zjaví v kúpeľni žena - Elizabeth, ktorá je oblečená stredoveko, no a Amanda si myslí, že je už z tej austenománie zašibáva. V skutočnosti má však v kúpeľni dvere do Longbournu (panstvo, kde Elizabeth žije) no a keďže Elizabeth si chce trochu povyraziť v našom svete, vymkne Amandu v tom jej, kde sa Amanda stretáva s postavami z Pýchy a predsudku. (Loooki)

(více)

Recenze (35)

elle 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrý nápad, který v sobě má hodně potenciálu. První díl je dle mého názoru slabý. Další jsou o trochu lepší, ale nic moc. Obě hrdinky - Amanda i Líza z ní nevycházejí moc dobře. Líza bez vysvětlení opouští rodinu a víceméně lstivě vláká Amandu na své místo. Proč? Nikdo neví. Pan Bennet ani jeho rodina se náležitě nediví. V dobách, kdy dívkám z tzv. dobrých rodin nebylo tolerováno cestovat bez doprovdu, se Líze toleruje, že odjela někam, k někomu, místo někoho a akceptují Amandu jakoby nechumelilo. Amanda tvrdí, že je okouzlena světem Jane Austenové a jeho půvabnými způsoby, ale působí (na mě) dosti vulgárním dojmem. Jedná se spíše o děvče posedlé kultem Colina Firtha či představou, že si zaslouží takového "frajera". Její projevy? Cígo, Darcy ji rajcuje/nerajcuje, když je ve stresu vrhá se na románové postavy (Bingley) a vášnivě je líbá (Bingley vychází z této adaptace jako prvotřídní blb). Je to tuctová holka 21.století, která se nedokáže adaptovat. Amanda podle mě spíš předstírá, že jí jde o uchování příběhu. Její necitlivost k době i citům a důstojnosti ostatních o tom vypovídá. Austenovská doba je dle inscenátorů také trochu - trochu hodně nepřesně interpretovaná. Autoři buď realizují Amandinu zkreslenou představu nebo přesní být nechtějí nebo o tom zas tak moc nevědí. Celkem se mi líbí paní Bennetová, Wickham a zajímavá je herečka, která hraje Lízu. Elizabeth Bennetová ale ztrácí svou identitu. Potácí se v nějaké existenciální krizi, z níž pramení její značná lhostejnost ke své rodině a co jí svým odchodem de fakto způsobila. Darcyho postava je také zničená. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Jako nápad to bylo velmi dobré, jen to zpracování poněkud pokulhávalo, podle mě by se to dalo udělat zajímavěji. Rozhodně jsem nečekala ten konec, a upřímně se mi moc nelíbil, neměli ten příběh vůbec překopávat. Spoiler Vadilo mi, že se do hlavní, značně nesympatické hrdinky, zamilovali postupně snad všichni důležitý muži příběhu, i když se pak většina, zase odmilovala, nemělo to tam podle mě co dělat. Nicméně dávám 3* na 4* by to muselo být o trochu líp udělané a tolik nepředělané. ()

Reklama

alyssa18 

všechny recenze uživatele

S velkým nadšením jsem do toho nešla, ale o to víc jsem byla příjemně překvapená, jak jsem se u toho nasmála (a to myslím v tom dobrém slova smyslu). Jo, Austenová by asi hleděla, co z jejího veledíla stvořili, hlavní hrdinka nesympatická až běda, ale u mě to jako oddechovka na pochmurné odpoledne prošlo. :-) ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Existují dívky, které by chtěly najít svého pana Darcyho a ty si možná z tohohle filmu učůrnou do kalhotek. A pak jsme tu my ostatní, kterým byla vrcholně nesympatická hlavní hrdinka, která celou dobu pobíhá kolem austenovských postaviček a křičí na ně: "Ale ne! Ty si musíš vzít Bingleho! Ale ne! Ty si nesmíš vzít pana Collinse! Četla jsem to v knížce!" Pak se ta samá dívčina zakouká do Darcyho (jak jinak, tady je tedy opravdu šarmér) a navzdory jejímu protivnému charakteru i on do ní - a následují dva díly je sledujeme, jak řeší, že musí být spolu, ale pak nemůžou být spolu, pak musí být spolu, ale najednou to zase nejde... No úplná telenovela. Ale abych jen nekritizovala - romance Bingleho a Jane Benettové je tu poprvé opravdu zajímavá (oba mi byli asi nejsympatičtější) a původní nápad měl taky potenciál. Ale jak říkám, některé dívčiny určitě přehlédnou tu kupu nelogičností a ztotožní se s hlavní kravajznou - promiňte - hrdinkou. Budiž jim to přáno. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Když už se někdo vypraví do světa Pýchy a předsudku v džínách a fialovém triku, tak bych čekala, že tam způsobí větší rozruch, než že jen bude pietně kráčet ve stopách Elizabeth. Fajn, že se autoři pokusili oproti románové předloze změnit pár charakterů (Wickham a zčásti i paní Bennetová), ale málo. Šli do toho už předem se staženým ocasem, jen udělali pár retuší, jinak se předobrazu ani nedotkli. V takovém světě je pak neuvěřitelné, že by do něj zapadla moderní holka a zaujala postavení vyhrazené dříve Elizabeth. A navíc je to holka hrozně protivná. Zakončení je úplný mišmaš a pan Darcy celou dobu hraje jako by měl úpornou zácpu. /26. 6. 2017/ ()

Galerie (86)

Reklama

Reklama