Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Horor začíná pro posádku lodi USG Ishimura takto: Během mise na vzdálenou planetu posádka objevuje starý náboženský artefakt a ukládá ho na palubu lodi. Někteří nález uctívají, jiní jím pohrdají. Ve chvíli, kdy se z tajemného předmětu začnou uvolňovat dlouho spící mimozemští vetřelci, je jasné, že se z lodi stává skutečné peklo. Chaos je neodvratný a masakr nezadržitelný. Brzy mají vetřelci volný prostor k tomu, aby celý svět smetli silou, o které se lidstvu dosud ani nesnilo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (166)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Hry jsem dohrál a neuvěřitelně mě bavily. At už tím že jsem opravdu cítil strach či tím že to byla kurevská zábava. No a na film jsem se vrhnul prakticky hned, chtěl jsem vědět co se dělo na Ishimuře před hrou. Je sice pravdou že příběh mohl pracovat lépe. A zbraní mohlo být daleko více, ale celkem mě to bavilo. Pár násilných scén bylo fajn a animace fungovala na jedničku(ne jako u Hellboye kterej se mi zdál daleko horší). Vojáci byly správně drsní. Jen je škoda že se tu neobjevila ani polovina mosnter mohla to být větší zábava. Nicméně se mi to líbilo. ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Z herní dílny EA se do podoby celovečerního animovaného filmu dostal Mrtvý vesmír. Vzniklo kreslené a nijak zábavné gore. Navíc to celé připomíná Doom, který se dočkal dokonce hraného filmového zpracování, heč... Na planetě určené ke kolonizaci je objeven záhadný artefakt. O něj má zájem nějaká nová, ale vlivná pozemská církev. Posádka kosmické lodi Išimura má tedy relikvii vyzvednout. Tím však uvolní nájezd krvežíznivé formy života. A dál už to znáte - postupně jsou co nejhnusnějšími způsoby zabíjeni, trháni, půleni, rozřezávani, propichováni atd. lidé, až zbude jen jedna ženská, která ještě stihne nahrát zprávu, ale Ripleyová to není. Po pravdě už toho ale bylo moc, vší té krve, cákanců, že je to nuda, nuda. Což u vraždění lidí - i když jen ve filmově-animované verzi - je hodně nebezpečná hláška, protože předznamenává, jak moc díky těmto filmům cit člověka pro člověka hrozně otupil a že podobná patologická vraždění ve filmu začínáme brát jako normální věc. Jinak se samozřejmě nedozvíte, jaká civilizace na planetě umístila artefakt, z čeho se skládá, proč má takové silové pole, jaké má, co za potvory to tam lítá apod. ()

Reklama

Wysch 

všechny recenze uživatele

Nehráči si uberou jednu až dvě hvězdy. Hráči potěšeně zamlaskají nad lokacemi, které ve filmečku poznají, nad kreaturami, které ve hře tak jednoduše kosí, hráči potěšeně pokývnou hlavou nad vysvětlením některých drobných detailů a zobrazení některých postav, trošku zavrtí hlavou při poslední scéně s kapitánem lodi... a pak po zkouknutí filmu si Dead Space znovu zahrají. Doporučuji první hrát, potom koukat. [ostuda, že viděno jako DVD rip] ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Jako doplněk bezvadné hry (stále nechápu jak ji může mít na svědomí EA :-)) slouží poměrně dobře. Samo o sobě to nepřináší nic než designově vyvedený akční scifi horror s zase trochu jiným námětem, ale scénář je asi tak pestrý jako druhá polovina druhých Vetřelců a tak nám tvůrci servírují jen akci, krev, vulgarizmy a utrhané končetiny, které nám jsou známy ze hry (no a pokud neznáte hru, tak to *urva dožeňte protože ta za váš čas stojí). Technické zpracování je tak někde uprostřed mezi AAA animáky a béčkovou tvorbou, rozhodně na zadek z toho nikdo nepadne, ale určitě ani nikoho neurazí. Namluvení není také zas tak cool. Holt průměr ve všech směrech, ale svůj účel plní slušně. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Fakt nevidím žádnej důvod k tomu, aby se tahle jednoduchá a špatně vypadající blbost, sloužící jako intro k nějaké PC hře (ano, sousloví "PC hra" chápu v drobet pejorativním významu), pohybovala zde na č-s-filmové-d v červených číslech. Ovšem natočit to někdo jako právoplatný hraný film a zachovat přitom brutalitu, krvavost a sympatické zrůdy, byla by to dost možná veliká pecka. 55% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Snímek je koncipován jako prequel ke hře Dead Space. (Terva)

Reklama

Reklama