Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Horor začíná pro posádku lodi USG Ishimura takto: Během mise na vzdálenou planetu posádka objevuje starý náboženský artefakt a ukládá ho na palubu lodi. Někteří nález uctívají, jiní jím pohrdají. Ve chvíli, kdy se z tajemného předmětu začnou uvolňovat dlouho spící mimozemští vetřelci, je jasné, že se z lodi stává skutečné peklo. Chaos je neodvratný a masakr nezadržitelný. Brzy mají vetřelci volný prostor k tomu, aby celý svět smetli silou, o které se lidstvu dosud ani nesnilo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (166)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Vrátane samotného príbehu a dialógov ťažkopádny priemer, ktorý zachraňuje len nevídaná brutalita a hlavne fakt, že ide o prequel k hre, vydaný v rámci marketingovej propagácie. Snaha o anime vizuál svoj efekt plní hlavne v krvavejších pasážach, ktorých zase nie je málo, lenže celkovo nejde o nič, čo by zmlsanému divákovi vyrazilo dych. Napriek tomu dokáže Dead Space: Downfall aspoň čiastočne naladiť na herné pokračovanie a to aj niekoho ako ja, ktorý o ňom pred týmto filmom nepočul. A aj to sa počíta. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

4.7.2010 ~ Jak navnadit na svůj výrobek? Ideálně tak, aby to zaujalo. Proč tedy nenavnadit svoji hru filmem? Nápad je to dobrý, ale musí se o jeho existenci také dozvědět někdo víc, než pouze fanoušci. ~ A to se bohužel u Dead Space nestalo. Dead Space je hra, hororová akční střílečka a Dead Space: Downfall je příběhem předcházejícím ději ve hře. Na to, že je to animák, to kupodivu není úplně špatné, jen je to "herně tupé". Pokud pomineme marketingová žvatlání Electronic Arts, je hra prostě hororovou střílečkou, nic víc. Pohybujete se v neznámých nebarevných a nevábných prostorách a po krku vám jdou nehezké a nevábné nestvůry a nejdou vám po krku pro to, aby si přeměřili límeček na novou košili. Vzhledem k tomu ale nemůžete ani ve filmu ukázat a rozvést něco více, než zabíjení, vraždění a základy anatomie ve třech krocích. ~ Vesmírná loď Ishimura přilétá na jednu pustou neživou planetu, ze které se jen těží něco, aby vyzvedla tajemný artefakt, který zde byl nalezen. Okolo tohoto zvláštního kamene ovšem jiskří emoce mezi "prostým lidem" a stoupenci církve Unitologické. Nalezení a vyzvednutí artefaktu má ale za následek o něco více problémů, než jen handrkování se mezi věřícími a "neznabohy". Planetární kolonii totiž začalo napadat něco, co člověka zabije, a ne zrovna humánním způsobem, a jeho tělesnou schránku použije pro vytvoření zrůdy, která nebude mít klid, dokud vše živé nebude přetvořeno k obrazu jejímu. ~ Kolonie tak za chvíli není, za to se jeden z povrchových těžařů dostává na palubu Ishimury, kde netrvá dlouho a situace se opakuje. A protože se opakuje takřka do stejného konce a my na jeho začátku vidíme přilétat záchranou loď, můžeme tak tušit, v jakém duchu bude pokračovat samotná hra. ~ Jak jsem psal výše, oscarový příběh vzhledem ke hře čekat nelze. Bohužel, protože takhle to působí pouze jako hodně dlouhé intro ke hře samotné. Film sám o sobě není nijak zvláštní a bez hraní hry jsou některé narážky prázdné a nic nevysvětlující, spíše jako byste se dívali na několikátý díl nějakého sci-fi seriálu, ale o předchozích dílech jste neměli ani potuchy, Navíc, nevím, jak je to ve hře, nějak mi sem neladilo zase další vtírání se víry v božstva nadlidská a celkovému dojmu nepřidal ani nelogický zbytečný konec takřka hlavní postavy filmu, neohrožené velitelky bezpečnosti lodi. ~ Tenhle filmík má tak šanci zaujmout pouze fanoušky hry, anebo přinejmenším toho, kdo bude následně hru hrát a nebo ji již předem hrál. Pro ty, kteří o hře nevědí a ani nemají v plánu se jí věnovat, nemá tahle animačka žádný smysl. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Příznivci herního Dead Spacu by nejspíš řekli - parádní dokreslovačka k prvnímu dílu (anebo taky ne, protože jim pořád nějaké reálie jejich oblíbeného depresivního vesmíru nebyly odtajněny - ale i to se s časem mění, byť třeba "jen" formou knihy). Já osobně hráčem horrorové bezmála kultovky nebyl, a jen mě zaujala veeeeelká vesmírná loď a zástupy fest hnuzných zombáků - nastojte - odolných proti uražení hlavy a podobným prověřeným taktikám. Podíval jsem se na prvních dvacet minut a pak strávil pár hodin přehrabováním v Dead Space Wiki, protože mě do značné míry originální přístup tvůrců k hrdinům dost zaujal - to ale bohužel nesouvisí s Downfallem jako filmem, ke kterému bych tu měl něco jakože smysluplného říct. To "bohužel" je na místě, protože se mi nechce hanět jinak utěšeně propracovaný a vzkvétající fenomén, jehož je tento filmový počin součástí....jenže Downfall sám o sobě opravdu neobstojí. Děj je i při sedmdesáti minutách stopáže v podstatě nulový, animace je na rok 2008 dost nevyladěná, a koncentrace na gore efekt je až přehnaná. Ono ale tvůrcům ani nic jiného než krev a vnitřnosti nezbývalo, protože z hlediska nějaké horrorové atmosféry taky není oč stát - vybavuji si dva povedené momenty, a žádné překvapení se za celou tu víc než hodinu nekoná, snad kromě závěru, který završuje Dead Space trademarková ukázka na téma "i roztomilá ukolébavka jde zpívat tak, že z toho mrazí". 60% ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Solidní atmosféra, dobré zpracování a víceméně je v animáku všechno, co člověk mohl zažít při hraní herního Dead Space. Hra má výbornou atmosféru a děj je taky solidní. A stejně tak, je tomu i u tohodle animáku. Jeden velký masakr, který je dobrým úvodem do herního, krvavého světa Dead Space. Ke konci už ve filmu převládá atmosféra, která divákovi jasně dává najevo, jak film skončí. Minimálně se jedná o animák, který vás působivě připraví na krvavý a nebezpečný svět Dead Space. 72% ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Po "hustých" trailerech jsem se nestačil divit snímku. Spíš než horor to jsou velmi vydařená animovaná jatka. Hru jsem sice nehrál, ale film film má hodně zajímavé zpracování a animaci. Jednoduchý příběh je lehce stravitelný, zábavný a dobře se na něj dívá. Délka je akorát. Žádná hitparáda to sice není, ale Chuck Patton si ostudu nevysekl a jako herní adaptace to není, oproti jiným pokusům, totální sračka. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Snímek je koncipován jako prequel ke hře Dead Space. (Terva)

Reklama

Reklama