Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Horor začíná pro posádku lodi USG Ishimura takto: Během mise na vzdálenou planetu posádka objevuje starý náboženský artefakt a ukládá ho na palubu lodi. Někteří nález uctívají, jiní jím pohrdají. Ve chvíli, kdy se z tajemného předmětu začnou uvolňovat dlouho spící mimozemští vetřelci, je jasné, že se z lodi stává skutečné peklo. Chaos je neodvratný a masakr nezadržitelný. Brzy mají vetřelci volný prostor k tomu, aby celý svět smetli silou, o které se lidstvu dosud ani nesnilo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (166)

monolog 

všechny recenze uživatele

Drsná krvavá horrorová jízda, bez inteligence, ale s tak silným tahem na branku, že to člověku málem utrhne koule... Neznám hru, hraju obecně málo. Ale toto mě velmi příjemně navnadilo. Není to úplný blábol, prostě je to nedotažený. A krve tam je opravdu hodně. Dětem bych to radši nedoporučoval... Velmi příjemný a zajímavě propracovaný vesmír mě na tu hodinu a čtvrt vtáhl a nepustil a velmi zaujal. Což se mnoha přitepleným hollywoodským áčkovým produkcím s mnohamilionovými rozpočty nepodaří ani zpola. Rád bych si z tohoto světa přečetl nějakou knížku, pokud kdy nějaká vznikla... ()

RasputincZ 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi to víc než Dantovo Peklo (2010), a to především z důvodu, že zde aspon potencionálního hráče film navnadí a ukáže mu, co se dělo před jeho návštěvou. Film končí ve chvíli, kdy začíná hra. Zatímco v Dantově pekle divák uvidí celý herní obsah a lze tak mluvit o velkém spoileru (pomineme li fakt, že hráč/divák nečetl Alighieriho Božkou komedii). Zpátky k Dead Space. Rád bych podotknul, že jsem původně hrál hru a teprve potom film. A překvapilo mě, že v některých scénách je film krvavější a brutálnější než hra. Velký mínus jsou postavy. Poslední, co mně chybělo k hlavní hrdince byl dabing Michelle Rodriguez a ještě víc drsných a cool hlášek. Ne ted vážně. Nemám tyhle ženské postavy, hrající si na muže, rád. Jako upoutávka k nové hře slušné, ale jako samostatný animák slabší než Dantovo peklo,a tak zaokrouhluji na zasloužené 3*. ()

Reklama

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Downfall v dopĺňa príbeh herného Dead Spaceu len veľmi biedne, pretože objasňovať desivé udalosti na Ishimure je omnoho zábavnejšie prostredníctvom herných denníkov a audiozáznamov, než v tomto jednorozmernom, priemerne animovanom doplnku s primitívnym dejom a nezaujímavými postavami. Paradoxne sa najslabší z atribútov hry a to extrémne grafické násilie, zahŕňajúce gejzíry krvi, odseknuté končatiny a vyvrhnuté vnútornosti, preniesol do tohto filmu najvýraznejšie a najvydarenejšie. Samo o sebe je to však málo a myslím, že bez znalosti predlohy by ma to bavilo ešte menej. (5/10) ()

Hyb_rid 

všechny recenze uživatele

Poměrně potěšující 'prequel' ke hře, který ovšem postrádá jeden zásadní prvek ... atmosféru. Jde o to, že místo syrového hororu se nám v Downfallu dostáva spíše akčňárny. Pravda celkem příjemná stopáž, animace a dokreslení herních událostí dělá z tohoto snímku celkem pohodovou jednohubku, která ovšem nijak neoslní ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Po "hustých" trailerech jsem se nestačil divit snímku. Spíš než horor to jsou velmi vydařená animovaná jatka. Hru jsem sice nehrál, ale film film má hodně zajímavé zpracování a animaci. Jednoduchý příběh je lehce stravitelný, zábavný a dobře se na něj dívá. Délka je akorát. Žádná hitparáda to sice není, ale Chuck Patton si ostudu nevysekl a jako herní adaptace to není, oproti jiným pokusům, totální sračka. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Snímek je koncipován jako prequel ke hře Dead Space. (Terva)

Reklama

Reklama