Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street

  • USA A Nightmare on Elm Street (více)
Trailer 1

Pětice dospívajících přátel, která žije ve stejné ulici, má sny o hrozivém muži se znetvořenou tváří, strašidelným hlasem a zahradnickou rukavicí s noži místo prstů. Jednoho po druhém terorizuje ve snech – kde platí jeho pravidla a jedinou cestou, jak před ním uniknout, je probuzení. Když ale jeden z nich zemře, ostatní pochopí, že se jejich sny staly skutečností a jediný způsob, jak přežít, je zůstat vzhůru. Kdesi v jejich minulosti se skrývá dluh, jehož splatnost právě vypršela. Aby se zachránili, musejí se ponořit do mysli nejzvrácenější ze všech nočních můr: Freddyho Kruegera. Legendárního zloducha hraje v současné verzi klasického hororu Jackie Earle Haley. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (622)

castor 

všechny recenze uživatele

Co si budeme nalhávat – to, že to nedopadne dobře, jsme věděli ještě před projekcí. Šlo hlavně o to, jak moc nenasytní producenti návratem do Springwoodu diváka naštvou. Restart celé série nemá úplně špatné tempo, nabízí pár slušných momentů i ne úplně děsné herce (mezi nimi se v pozitivním slova smyslu vyjímá Fincherův objev Rooney Mara). Jenže když už tvůrci sáhli na osvědčenou značku, dál už se moc nesnažili. Freddy se objeví bez zjevného důvodu, zařve a zase zmizí. Celé je to založené na dost očekávaných záběrech, zvukových lekačkách a kamerových filtrech – prostě jedeme ve stejném ražení jako řada podobných hororů za poslední předlouhé roky (vždyť i ta trapná finálová tečka musí být, kdo o to sakra stojí?). Nic to ale není proti ztvárnění ústřední hororové ikony. Vím, že to muselo být těžké, ale nahrazení fanoušky milovaného Roberta Englunda je totální přehmat (nejen jeho šílenou maskou). Kotelník podpořený cynickým humorem, spoustou hlášek a invenčními mordy je v téhle moderní verzi k smíchu.. nebo snad k pláči? ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Čisté utrpení ... ovšem ten "třetí rozměr", kdy jsem si připadal jako hlavní postavy filmu, které se snaží za boha neusnout byl docela působivý ... Několikrát jsem přemýšlel o dokončení filmu druhý den, několikrát o mírné přetočení a víc než film, jsem sledoval časovač stopáže ... Taky jsem přemýšlel, že si dám mezi víčka špejle, abych neusnul ... Ale nakonec jsem nad Freddym zvítězil na jeden zátah a to je u této remake-sračky skutečně co říct ... Co bylo ale opravdu dobré, tak vizuální look a prostředí ... temné, špinavé, ponuré. To se mi líbilo. jinak nic. Ona už i ta série nestála za moc a byl to takový 80. kový horor pro děcka a zamilované párečky ... ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek, který vyrůstal na předchozích dílech je pro mě remakové ztvárnění utrpením. Co v předešlích dílech fungovalo zde nefunguje vůbec. S klidným svědomím doporučuji předešlé díly (nepočítám Freddyho smrt - Poslední noční můra), u kterých se budete bavit dvojnásob. Zde naprosto chybí invence, a to se jedná o vraha, který se objevuje ve snech. Kde jsou ty nápady z původní série, jako například oživlá motorka, holka měnící se na hmyz, týpek jako loutka, hlava pojídající dívku, Harry Potter atd., a to jsou tyto hororové klasiky o 20 let starší. Chybí tomu ta zábavná krutost, zde je jen nuda... Dopadlo to přesně tak, jak se od produkce Michaela Bayleho dalo očekávat. Mé hodnocení 1 hvězdička... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Mýlil som sa. Nejde po nás preto, lebo by sme klamali. Ide po nás, lebo sme hovorili pravdu.“ Je to Bay, takže amatérstvo typu Asylum (napr. Duch podzemia) to nie je. Lenže celé je to úplne zbytočné pre každého, kto videl Cravenov originál. Skutočne si neviem prestaviť, že by remake mohol zaujať niekoho, kto je fanúšikom série. Skutočne nie. Fanúšikovia si ho na 80% pozrú, ale z piety k originálu. Páčiť sa im nebude. Tomu neverím. Mne (videl som všetky časti série viackrát, ale vyložene ma nadchol len prvý diel) nedal absolútne nič. Vraždy ma vôbec nebavili, ešte horšie boli SKOPÍROVANÉ scény (vaňa), prehnaná bayovská vizuálna štylizácia ma pravdupovediac už začína nudiť a vrcholom bolo bizarné správanie postáv (študentka má počas hodiny nočnú moru, zvrieskne naprieč celou školou a učiteľ sa jej stoicky spýta, či je v poriadku). To, že Bay mal odvahu ignorovať Englunda, nahradil ho Jackie Earle Haleyom a výrazne (ale nie extrémne) zmenil jeho vzhľad, hodnotím paradoxne ako najkladnejšiu vec tohto zbytočného filmu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kde začít? Nejraději bych celý hollywoodský teen styl v hororech nakopal do prdele! Tolik krásných umělých postaviček, aby člověk pohledal. Co mě ale nejvíce nadzvedává je klipařský styl scén, prakticky zde neexistují delší záběry, Freedy se málokdy dočká souvislejšího záběru, a když se tak stane tak je to celé nějaké rozmazané. A to nemluvím o faktu že kamera nikdy nenabídne pořádný detail na cokoliv co by mohlo nějakou nechutností zavánět. Viz prohlížení nějakých fotek v rukou našich hrdinů. Tohle už vážení nejsou horory, ale pohádky. Naprosto se vytratilo napětí, místo toho se zde dočkáme asi 50 lekaček. Naprosto předvídatelné. Nevadí mi remake jako takový a Jackie Earle Haley rozhodně nebyl špatnou volbou. Vadí mi ale samotné zpracování, vyměklost (je zajímavé že pohled na krev nebo pořezané tělo nikomu nevadí), herci hrozní. Potěší několik scén, přecejen původní Noční můra již slaví 26 let. PS: Neskutečně bije do očí rozdíl mezi nesmlouvavou Piranhou a tímto teen kouskem. Zmiňuji se o tom,protože právě Noční můru jsem zhlédl jako první horor po Pirani, která pro mě představovala přesně ten typ hororu jak se má dělat remake. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (26)

  • Rola Freddyho Kruegera patrí medzi kultové monštrá hororovej kinematografie, preto na tento post kandidovalo veľa hercov (Robert Englund, Billy Bob Thornton). Nakoniec rolu získal Jackie Earle Haley, predstaviteľ Rorschacha zo Strážcov. (tron)
  • Předseda školního představenstva Lenore Gonzales Bragaw nechtěl točit násilné scény ve školách. Povolil natáčení, až když mu štáb slíbil, že vynechá vraždy ve školním bazénu. (Chatterer)
  • Fredyho hlas byl pozměněn v postprodukci, údajně aby mu dodal „nadpřirozenou kvalitu“. (HellFire)

Související novinky

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

26.12.2018

Noční můra v Elm Street už se jednoho remaku dočkala. Snímek z roku 2010 byl ale těžký propadák, a to jak po stránce finanční, tak i mezi diváky a kritiky. Studio New Line Cinema ale o pět let… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Vřískot pěkně postaru

Vřískot pěkně postaru

26.11.2009

To znamená se všemi, kteří přežili původní trilogii. Včetně Wese Cravena. Žerty stranou, v srpnu mu bylo rovných sedmdesát a pokud se naplní „hrozby“ scénáristy Kevina Williamsona, že Scream 4 bude… (více)

Rorschach z Elm Street

Rorschach z Elm Street

06.04.2009

Přes 100 miliónů dolarů na celosvětových tržbách, to je víkendové skóre Rychlých a zběsilých. Znamená to snad, že duben se pozvolna stává součástí letní blockbusterové sezóny? Možná. Zhruba za rok,… (více)

Reklama

Reklama