Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street

  • USA A Nightmare on Elm Street (více)
Trailer 3

Pětice dospívajících přátel, která žije ve stejné ulici, má sny o hrozivém muži se znetvořenou tváří, strašidelným hlasem a zahradnickou rukavicí s noži místo prstů. Jednoho po druhém terorizuje ve snech – kde platí jeho pravidla a jedinou cestou, jak před ním uniknout, je probuzení. Když ale jeden z nich zemře, ostatní pochopí, že se jejich sny staly skutečností a jediný způsob, jak přežít, je zůstat vzhůru. Kdesi v jejich minulosti se skrývá dluh, jehož splatnost právě vypršela. Aby se zachránili, musejí se ponořit do mysli nejzvrácenější ze všech nočních můr: Freddyho Kruegera. Legendárního zloducha hraje v současné verzi klasického hororu Jackie Earle Haley. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (622)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Neočekávané se stalo Očekávaným! Pro mně tohle byla Bomba jako Prase!! Quantum Vydařených Lekaček, Spousty Kvalitního Gore.. Jízda jako Prase od začátku do KOnce.. Můj malý bratranec, který má 13 se dočista Posral!! Jednu hvězdu Ubírám,, Že Fredy už není Fredým.. šlo poznat, že to není Englund.. Ale já si pustil film v Domnění, že se budu Bavit.. a bavil jsem se Nadmíru! ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Nechápu zdejší hodnocení a podle mě je úplně mimo mísu. Všichni se asi nemohli dočkat a podívali se na nějaký hrozný kinorip, to se nedívím, že se jim to nelíbilo... Kdo si počká, ten se dočká. Já si počkal a novou Noční můru jsem si užil, hodně užil. Příběh je takový jaký ho známe, atmosféra podle mě naprosto skvělá a scény ve spánku s Freddym opravdu parádní. Námět zabijáka ze snů je super, ale za to nemůžeme tento film chválit. Za co ho naopak můžeme pochválit jsou povedené efekty, které velice dobře dopomáhají k tomu správnému napětí. Hlas Freddyho je taky velmi zdařilý a co se samotného děje týče, tak mě rozhodně nenudil. Některé scény byly trochu mimo, ale jinak můžu říct, že chování postav nebylo nijak nelogické. 70% ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Je mi zle pri pomyslení, že toto je remake klasiky z ´84. Nijak zvlášť som nebol na vetvy ani z originálu (za tri) ale čaro filmu a charizma Freddyho v podaní Roberta Englunda je neodškriepitelná. Remake je nudný (nezaujímavé postavy), ľakačky absolútne nefungujú a Jackie Earle Haley (s rešpektom k jeho Rorschachovi) veľmi zlou voľbou spolu s jeho prezentáciou Freddyho diametrálne odlišnou od originálu – jasné, je to šialenec, ale nie je s ním sranda... Ešte horšie ako biedny remake Friday the 13th. Tvorcovia remaku Hellraisera nech sa neopovážia preobsadiť Pinheada! ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Tak odporně smrdutou břečku jsem fakt nečekal. Po docela fajnově udělaných počátečních titulcích přichází na scénu povinný a impotentní "first blood" úvod, v němž lacině vyhlížející katalogový hezoun čelí rutinním lekačkám za doprovodu už vskutku očumělého vizuálu. Proč musí každý teenage horor z počátku třetího milénia vypadat jako momentka z natáčení reklamního spotu T-Mobile? Proč musí ti katalogoví neherci s nulovým charismatem otevírat huby a vypouštět z nich připitomnělé repliky o holkách, rozchodech a kamarádech, kteří něco/někoho zradili? Kecy! Mimochodem, všimli jste si? Ano, ta kráva USNULA za bílého dne na pohřbu svého kamaráda! V mnoha filmech je nutno logiku všeho dění mírně přizpůsobit efektnosti (a vlastně i efektivnosti), zde je ovšem logika ZCELA přizpůsobena zevnějšímu pozlátku (které je úplně obyčejným smrdutým shitem). Tenhle gradující trend vážně nežeru. Všechny postavy se chovají naprosto iracionálně a v celém filmu není jediný vlastní nebo dokonce originální nápad. V průběhu stopáže je rozeseto spoustu detailů pro hnidopichy (dcera se s typickým výkřikem probudí ze sna, což její maminka patrně čekala, protože v téže vteřině rozráží dveře a dcerušku vyděšeně kontroluje) a pokud by divák čekal zajímavé snové vize, nápadité scény vražd či snad slušné gore, musí se spokojit s ošuntělou fabrikou, dívčinou poletující po pokoji a několika bodnořeznými Freddyho zásahy. Často digitálními. Co se týká samotného vyprávění příběhu, byl mi docela sympatický začátek, kdy děj sleduje několik postav za sebou, z nichž se ani jedna neukáže býti tou titulní. Se zbytkem je to horší. Opravdu může celá třída cca osmnáctiletých studentů zapomenout na zážitky z pěti let, které očividně silně zasáhly jejich životy? Pokud ano, proč je titulní dvojice tak silně přesvědčena, že si všichni vymýšleli? Znalce originálu na kostře příběhu nepřekvapí nic a nově dodané prvky jsou čitelné na míle dopředu. V kontrastu s původní sérií není v nové Noční můře sranda ani chtěná, ani nechtěná, je to zkrátka jen nudná, šablonovitá, bezradná a do několika tuctových motivů zahleděná kravina. Původně jsem chtěl dát jednu hvězdu, jelikož Jablonsky chvílemi podkresluje docela hezky a Rooney Mara je Rooney Mara, jenže nový Freddy je zoufale nezajímavý kačer a především - je to horor a jako horor to není ANI TROCHU děsivé či atmosférické. Blah. 1/10 ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Herci jsou unylí, atmosféra nijaká, lekačky jsou lekačkami pouze díky zvukovým efektům a kvanta nelogičností ničí zbytek. Neříkám, že některé scény nejsou dobré (Freddyho upálení, Nancy v dětských šatičkách, finální fight apod.) + vizuálně je nová "Noční můra v Elm Street" nadprůměrná, ale pořád je to naprosto zbytečný remake. Nový "Pátek 13." byl nicméně ještě o něco horší... ()

Galerie (101)

Zajímavosti (26)

  • Předseda školního představenstva Lenore Gonzales Bragaw nechtěl točit násilné scény ve školách. Povolil natáčení, až když mu štáb slíbil, že vynechá vraždy ve školním bazénu. (Chatterer)
  • Propagační materiály k filmu byly rozváženy pod názvem „Back Scratch". (Langy10)
  • Ve filmu lze dvakrát spatřit ceduli s nápisem „Elm Street“, ale nikdy o ní nepadne řeč. (HellFire)

Související novinky

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

26.12.2018

Noční můra v Elm Street už se jednoho remaku dočkala. Snímek z roku 2010 byl ale těžký propadák, a to jak po stránce finanční, tak i mezi diváky a kritiky. Studio New Line Cinema ale o pět let… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Vřískot pěkně postaru

Vřískot pěkně postaru

26.11.2009

To znamená se všemi, kteří přežili původní trilogii. Včetně Wese Cravena. Žerty stranou, v srpnu mu bylo rovných sedmdesát a pokud se naplní „hrozby“ scénáristy Kevina Williamsona, že Scream 4 bude… (více)

Rorschach z Elm Street

Rorschach z Elm Street

06.04.2009

Přes 100 miliónů dolarů na celosvětových tržbách, to je víkendové skóre Rychlých a zběsilých. Znamená to snad, že duben se pozvolna stává součástí letní blockbusterové sezóny? Možná. Zhruba za rok,… (více)

Reklama

Reklama