Reklama

Reklama

Cena za lidskost

(seriál)
  • Velká Británie Being Human
Trailer
Velká Británie, (2008–2013), 35 h 49 min (Minutáž: 55–62 min)

Hrají:

Lenora Crichlow, Russell Tovey, Aidan Turner, Sinead Keenan, Michael Socha, Damien Molony, Kate Bracken, Jason Watkins, Donald Sumpter, Annabel Scholey (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(37)

Russel Tovey, Lenora Crichlowová a Aidan Turner jsou hereckými představiteli trojice spolubydlících, kteří se snaží žít jako ostatní lidé, až na to, že lidé nejsou. Pilotní díl tohoto zábavného a vzrušujícího šestidílného dramatického seriálu, v němž sledujeme tajný dvojí život vlkodlaka, upíra a ducha, byl poprvé uveden v únoru 2008 jako šedesátiminutový speciál. Sledovalo ho skoro 450 000 diváků a získal si i sympatie kritiků. Russell Tovey si v něm zopakoval roli sympatického George, který bojuje se svou dvojí identitou jako uhlazený portýr v nemocnici, a jednou za měsíc za úplňku se proměňuje v děsivého vlkodlaka, lačnícího po mase. Aidan Turner hraje pohledného, výřečného Mitchella, který to na rozdíl od George umí se ženami, ale ve skutečnosti je to upír toužící po lidské krvi. A poslední z trojice je Annie, kterou ztělesnila Lenora Crichlowová, upovídaný duch, jemuž chybí sebedůvěra a zoufale potřebuje společnost. Annie se stále stýská po snoubenci, jehož si před osudovou nehodou, která ji proměnila v ducha, měla vzít, a který se náhodou stane majitelem jejich bytu. Všichni tři se snaží žít jako ostatní lidé a utajit před okolním světem svá temná tajemství, ale jediní, na koho se mohou spolehnout, jsou oni sami. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (67)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

To se takhle potkají upír, vlkodlak a duch …. Co zní jako začátek anekdoty, je námět seriálu, který mě potěšil v některých dílech (bohužel, jen v některých) slušnou dávkou cynického až černého humoru. Trojice bytostí se vypořádává s lidským světem (ale zas tak moc ne, název seriálu, že se snaží být jako lidé, je zavádějící – tolik úsilí tomu nedávají) a zároveň i s dalšími přízraky a děsy. První řada skvělá, další se začínají rozpadat. Postavy nedrží kontinuitu ani v rámci jednoho dílu a dělají to, co třeba i v té samé scéně zuřivě odmítaly. Místo černého humoru nastoupí občas sentiment. Proměny ve vlkodlaka vypadají směšně. Hodně se brečí. Od čtvrté řady se skoro kompletně vymění osazenstvo a musíte si zvykat na nové tváře, mně chyběl hlavně Mitchell. Završení čtvrté a páté řady působilo prapodivně. ___ Poučení z celé série: Upíry nebrat! Nikdy. Ani když brečí a slibují věčnou lásku! Od nemrtvých je to ostatně dost hrůzostrašný slib. ()

Plangi 

všechny recenze uživatele

V poslední době jsem měl tu možnost zkouknout kopu seriálů s tématikou nadpřirozena. Being Human je jiný v tom, že nesází na akčnost a plyne tak nějak reálně pomalu v dějových liniích hlavních postav, jež jsou nenuceně propleteny. Už prvotní zápletka seriálu - socializace dvou spolubydlících - upíra a vlkodlaka, jejich boj se zvířecí částí svojí osoby a setkání s duchem, jenž se nedostal na „druhou stranu“ k tomu dala perfektní odrazový můstek. Takhle fajn to šlape pouze v první sérii a dál už seriál jede trochu rychlejším tempem a razí si cestu k mainstreamovějšímu pojetí trochu provařenými zvraty v ději, přestává působit tak svěže, ale stále se pohybuje ve vodách vysokého nadprůměru. Co je svěží stále - hlavní trio: upír Mitch, duch Annie a vlkodlak George, tři úžasné postavy, které to snad i nadále budou držet takhle vysoko. Hlavně můj oblíbenec George, jehož charakter je propracován asi nejlépe a jehož potenciál je v ději využit beze zbytku. Předpokládám, že třetí série nebude zklamáním, našlápnuto strhujícím zakončením té druhé má velice dobře. 80% ()

Reklama

Laerry 

všechny recenze uživatele

Víc než další fantasy podívaná Being Human připomíná filosofické pojednání o třech rozdílných charakterech, okořeněných o mytologický původ. Stejně jako všichni ostatní, i oni se musejí vyrovnávat s běžným moderním životem se všemi jeho předsudky a překážkami. A kvůli svým "potřebám" to rozhodně nemají nijak snadné. Ještě jednu zásadní věc mají společnou: tím čím jsou, si nevybrali dobrovolně, ale byly násilně přeměněni. A teď se musejí vyrovnávat s následky... Seriál pokládá otázky ohledně smrti v nejrůznějších odstínech, o lidských tužbách a temných zákoutích mysli. Nejedná se ale o depresivní seriál, tedy ne většinu času. Na povrchu je Being Human zábavným dramatem, který využívá nadpřirozené prvky z nového osobitého úhlu pohledu, s typickým britským humorem. Ale Being Human je místy i dobře provedený horor, který se neštítí naturalismu a ukazuje následky zpopularizovaných monster (upír, vlkodlak) ve své nejčistší "kráse". Jestliže tedy máte tento žánr rádi, určitě si přijdete na své. Navíc k zábavě dostanete jako bonus skvělé dialogy a scénáře, které donutí diváka k opravdovému zamyšlení. Nesmíte se ale nechat odradit "laciným televizním" vzhledem - konec konců, Being Human je čistokrevný britský seriál se vším všudy... ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Můsím říct, že po pilotu jsem myslel, že mě čeká opravdová lahůdka. Sympatičtí hrdinové (všichni tři - to se často nestává), tajemná atmosféra nenucené hlášky. Pak přišla první epizoda a nastalo nemilé překvapení - dva ze tří hlavních herců byli nahrazeni. Navíc o třídu méně sympatickými lidmi. Co se dá dělat... Naštěstí si to alespoň tu atmosféru snažilo uchovat. Nepovedlo se to úplně 100%, ale zároveň to nebyl o tolik velký pokles. Už jen kvůli tomu perfektnímu pilotu to stálo za to. Dalších šest dílů pokračovalo typickým britským způsobem. Za jednu epizodu je sděleno tolik, co v americkém seriálu za pět. Postavy přichází, odchází, přitom málokterá se stihne zarýt do paměti. Vzhledem k tomu, že o to ale tvůrcům zřejmě nešlo, je to jedno. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

1.Série: Výborně vykreslené charaktery hlavních představitelů, které se postupem času prohlubují a dostávají patřičný vývoj. Upíři konečně nepůsobí směšně, jak udává současný trend, ale jsou řádně krvežíznivý, nebezpeční a psychicky vyšinutí. Zkrátka jak je máme nejraději. Jsem moc rád, že na stejné vlně se veze vlčí mytologie. Žádní namakaní svalovci v kraťascích, ale životem zlomení lidé s nelehkým a pekelně bolestivým údělem měnit se při každém úplňku v smrtící bestii, která má s vlkem společnou jenom srst. Mytologie všech tří světů, ať už vlčí, upíří či duchů je propracovaná na nejvyšší úrovni. Hlavní dějová linie se rozjíždí pomaličku, ale o to více vygraduje v samotném závěru. Maximální spokojenost. 90%_____2.Série: Mírný kvalitativní pokles v první epizodě. Nenechte se ale zmást. První díl musíte brát jako zatěžkávací zkoušku a že se jedná o zkoušku řádně těžkou! Zabralo mi dva týdny, než jsem do sebe onu žumpu zpracoval a k seriálu se vrátil. Vyplatilo se. Nesmyslné linie, byly ihned utnuty. Mysteriozní záležitosti odešly do pozadí a pozornost se přesunula na vztahy. Zprvu rozpačité, postupem času, kdy se vztahové věci začaly mísit s mytologií nastoupila čirá katarze. Závěrečná dvouepizoda by svou naturalistností, stísněnou hororovou atmosférou měla vstoupit do dějin televize. Nemohu se dočkat co nabídne třetí série. Geniální! 100% ()

Galerie (166)

Zajímavosti (2)

  • Titul každé epizody je odkazem na konkrétní skladbu. (filmsim)

Reklama

Reklama