Reklama

Reklama

Madisonské mosty

  • USA The Bridges of Madison County (více)
TV spot

Obsahy(1)

Na farmě Johnsonových se setkávají sourozenci Carolyn a Michael, aby ve společnosti právníka vyřídili pozůstalost po matce Francesce. Nelibě je překvapí matčino přání, aby byl její popel rozprášen z Rosemanova mostu. Potom však mezi jejími věcmi objeví závěť jakéhosi Roberta Kincaida, v níž se uvádí stejné přání, a současně se z matčina dopisu dozvídají o jejím krátkém milostném vztahu s Robertem. Šokovaní sourozenci se začtou do matčiných deníků. Stalo se to v roce 1965, když Francesca zůstala na farmě sama, protože Carolyn, Michael i jejich otec Richard odjeli na výroční trh do Illinois. Druhý den zastaví u domu fotograf časopisu National Geographic Robert Kincaid, aby se vyptal, kudy k památným zastřešeným mostům. Francesca mu nedokáže cestu popsat, a tak se nabídne, že mu ji ukáže. Cestou si povídají, a potom Francesca pozve fotografa na čaj. Stráví spolu příjemný večer, Richard baví ženu cestovatelskými historkami a z hovoru vyrozumí, že přes všechno hezké, co vypráví, není Francesca úplně šťastná. Přestože večer skončí malým nedorozuměním, napíše Francesca ještě v noci vzkaz, kterým Roberta zve k dalšímu setkání, a připevní ho na most, který bude ráno fotografovat. Robert souhlasí, a tak spolu prožijí kouzelné chvíle. Oba se bojí rozloučení, a když Robert navrhne, aby odjeli spolu, čeká Francesku těžké rozhodnutí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (529)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Celkovo mám dosť tých moderných filmov, ktoré za romantiku vo väčšine prípadov považujú neveru. Stáva sa to akousi akceptovanou mantrou, že je úplne normálne podvádzať. Potom si človek zapne Madisonské mosty z roku 1985 a nestíha sa diviť, že ono to tu už bolo. Keby spravili z toho manžela aspoň tyrana a opilca, ako to dnes tak radi robia, tak to akceptujem. Ale Meryl Streep žije v manželstve s mužom, ktorý poctivo pracuje, je slušný, nijako ju netýra ani neobmedzuje a ešte jej aj pri rozlúčke povie: „Nebudem ani spať. Vieš, že bez teba nedokážem zaspať.“ A ona ho aj tak pri prvej príležitosti podvedie a ponúka sa nám to ako srdcervúci ľúbostný príbeh. Takýto príbeh ma nemohol dostať. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto ultimatni romantarna, ale i kdyz je to fakt silnej dojak, obzvlast s blizicim se koncem, Clint nijak zvlast netlaci na pilu, nesnazi se s divaka zdimat city a o to je film pusobivejsi. Pribeh je hodne jednoduchej, odehravajici se hlavne behem ctyr dni, kdy se hlavni dvojka postupne poznava, ale jelikoz Clint je dobrej herec, navic tady je fakt perfektni a dokonce se uspesne zbavil toho svyho drsnackyho vyrazu a hraje tu docela odlisnou postavu a vzal si k sobe, sice ne nejak extra velkou kocku, ale herecky jeste o tridu lepsi Streep, dokaze to ty dve hodiny zaujmout, dojmout a nenudit. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem romantiku, ale ne takový slaďák. Clint to ovšem opět dokázal bez problému ukočírovat, ono se to ostatně točí, když si vzal k ruce Meryl Steepovou. Zpočátku jsem byl mírně v rozpacích že nejdrsnější borec filmových dějin, který disponuje úškleblem jímž posílá zlosyny nemilosrdně do horoucích pekel, prožívá romantické poblouznění. V dnešní době vzniká nepřeberné množství romantických snímků (prakticky ve všech hraje Jennifer Aniston ve dvojici s nějakým akčním tvrďákem), upřímně ale jejich kvalita a opodstatnění ani zdaleka nesahá Madisonským mostům ani po kotníky. Clint je prostě Pan Vypravěč. 70% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nádherné, okouzlující, poetické, čisté a pronikavé. Příběh o jednom osudovém setkání, trvajícím kratičké čtyři dny, za které však dokáže zcela změnit životy dvou hlavních postav. Úžasné citlivé scény, napětí, touha, pohledy, letmé doteky. Malebná, klidná, příroda, horké dny a vlahé letní večery ještě více dokreslují celkovou atmosféru jak filmu, tak jednotlivých scén. Delší stopáž, která mi však ani na chvíli neposkytla prostor pro nudu, ani mi nenabídla slabší místa. Romantický příběh, ve kterém jsem však, snad až jen na jednu závěrečnou patetickou scénu, nenašla žádný závan klišé či patosu. Svým zpracováním, námětem a kvalitou mi připomínal Zaříkávače koní, a spolu s ním je považuji za jedny z nejkrásnějších romantických dramat. Clint Eastwood, který potřebuje všechny a nikoho a rozkošná Meryl Streep, která ho začne tolik milovat, ale má strach z toho, že pak už by žádné další dny, jinde s ním, nebyly takové, jako ty čtyři dny, tady u Madisonských mostů. Čím víc milujeme, tím víc se bojíme, že další chvíle a čas už nebude takový jako ten, který navždy zůstane v našich srdcích. Je to jako sen, ze kterého se nechceme probudit, ale zároveň se bojíme, že až příště usneme, už nebude nikdy stejný. V lásce nechceme realitu, všední dny, chceme jen Lásku. Být jen s ní. Když jsme s ní, jsme jakoby daleko. Když jsme sami, jsme jen nikdo ztraceni uprostřed míst, která nám bez ní přijdou strašně prázdná... "Nechci tě potřebovat." - "Proč?" - "Protože tě nemůžu mít..." ()

sud 

všechny recenze uživatele

Zavrhuji vše, co jsem o filmu předtím napsal - může mne omluvit to, že mi tenkrát bylo osmnáct. Aby jej člověk docenil, musí pořádně vyzrát, dospět a něco prožít. Ta civilní letní atmosféra a velmi živá chemie mezi ústřední dvojkou mne tak pohltila, že jsem nebyl schopen odvrátit oči. Clint Eastwood natočil snímek civilně, nestrojeně, bez karamelu. Výkony ústřední dvojice jsou tak uvěřitelné, že jsem ani nevnímal jejich skutečnou identitu. A i kdybych tisíckrát chtěl a řekl si, že mne nic nedojme, závěrečných patnáct minut mě vždycky rozseká. Nesentimentální dospělá romance pro diváky s otevřeným srdcem. 95%. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (29)

  • Jeden z mála filmů s ratingem PG-13, ve kterém je použité slovo „fuck“ v sexuálním kontextu („or should we just fuck on the linoleum one last time?“). MPPA původně udělila filmu rating R právě kvůli této části, ale Clint Eastwood komisi přesvědčil o nižším ratingu. (jezurka42)

Reklama

Reklama