Reklama

Reklama

Pokrevní bratři – film s unikátním příběhem o vzestupu a stejně rychlém pádu pokračuje. Podobně jako krvavý boj se spravedlností.  Troy Duffy, scénárista a režisér Pokrevních bratrů, uvádí pokračování syrové stylizované krvavé ságy bratrů MacManusů. Ti se společně se svým otcem ukrývají v tichých irských údolích daleko od míst, se kterými byli dříve spojeni. Když se k nim však donese zvěst o loupežné vraždě oblíbeného kněze, bratři se vrací do Bostonu, aby uskutečnili násilnou a krvavou výpravu za spravedlností. Společnost jim dělá i nový parťák a v patách mají přitažlivou agentku FBI… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

choze 

všechny recenze uživatele

"TAK CO TO... SYMBOLIZUJE?" - "SYMBOLIZUJE? SYMBOLIZUJE TO POŘÁDNEJ PRůSER." Jeden z nejočekávanějších sequelů v mém životě a jsem i nejsem zklamán. Duffy si pořád rád hraje, bohužel tentokrát si nehraje na "natoč zábavný nápaditý vigilanťák se srdíčkem", ale na "co nejvíc obšlehni jedničku". Taky trochu moc tlačí na humor a začíná mi vadit statičnost přestřelek, kdy se bráchové prostě někam postaví a zatímco je kamera cool zpomaleně objíždí, střílí z jednoho místa na padouchy, dokud ti nepadnou. Náhradníci Benz a Collins nejsou marní, ale oproti Dafoemu a Della Rocovi nepůsobí svojsky a přesvědčivě, ale karikaturně, a chybí i výraznější hlavní záporák - místo toho tu máme dva, kteří jsou celou dobu odstavení ve svých úkrytech. A snaha dát tomu osudový background Kmotra je samozřejmě úsměvná. Ale pořád jde o zábavný bonus k jedničce, jen příště bych ubral na humoru a sebecitacích, a radši to postavil na vlastní nohy a víc rozhýbal akci. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Tak konečně Svatí opět in da action. Mno, zub času se na nich hodně podepsal, časový odstup je více než znát, už to nejsou tak cool machýrci jako v prvním díle, kde hláškovali a kosili vše, co se hýbalo (příběh, zápletka a celý průběh byl také atraktivnější a chytlavější). Citelnou ztrátou je absence W.Dafoeho, Benz se může snažit jak chce, ale tato princezna nesahá Dafoemu ani po kotníky. Pro fandy Svatých určitě příjemné a vítané pokračovaní po dlouhé době, pro ostatní jen průměrný, nic neříkající akční film. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pro mě po vynikající jedničce docela velké zklamání. Troy Duffy recykluje kde může a napodruhé už to není tolik zábavné. Jako bych sledoval první díl, okleštěný o Williema Dafoea, Rocca a tři čtvrtiny úderných hlášek. Nebýt jedničky, tak po dvojce bratrů neštěkne ani pes, který nekouše. Film nevybočuje z řady podobných akčních "direct to DVD" titulů a to šel prosím do více než pětistovky kin. Trojku bych bral jedině v případě vyzkoušení nějakých konečně nových postupů, ale těch se asi u Duffyho nedočkám. A Julie Benz byla stokrát lepší v Rambovi, tohle měla být náhrada za Dafoea? Cliftonovi se náhrada alespoň částečně vydařila. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

What the f*ck was that?! Jeden z nejvydařenějších krimi filmů vůbec s libovým obsazením a perfektníma drsňákama, "The McManus Brothers", se po 10 letech proměnil na parodii, v níž se Troy Duffy zřejmě náramně baví tím, jak kurví svou režisérskou prvotinu. Z parádního, originálního a našlapaného filmu dělá trapný výsměch vlastního díla. Možná se to tady spoustě lidem líbilo, ale mně tedy rozhodně ne. Čekala jsem sice možná průměrné, ale pořád slušné a důstojné pokračování, které by se neslo v podobné kvalitě jako první díl. Ale takový podraz jsem tedy nečekala. Alespoň, že Julie Benz vnáší do tohoto nevydařeného, školního představení prvek ženské rafinovanosti, inteligence a prořízlého jazyka. A samozřejmě je sexy, jak jinak:) Takže za mě to vypadá, že Troy Duffy dokázal natočit svůj nejlepší, i nejhorší film. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

A zase budu za exota :)) Typická dvojka - všeho víc! Jenže když si ti dva chachaři dělají srandu snad úplně ze všeho, když je Julie Benz tak strašně ukrutně nehorázně sexy, když je naprostá většina dialogů vybroušená k naprosté preciznosti, když jsou ty haluzní pasáže tak úžasně super a když ten hláškující mexikánec tak úžasně koulí očima... Sorry, nemůžu jinak... Jednička byla jen nástup, dvojka je neuvěřitelný nářez. Postmoderní, šílený a sebeparodický gangsterský opus magnum s prvky surrealismu. A jestli Duffy za dalších deset let natočí trojku? ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu bratři nejdříve používají zbraně Beretta 92FS - 9x19mm, později Desert Eagle Mark XIX (.357 Magnum) s dlouhou hlavní. (ArthasKarfa)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v kanadských mestách Toronto, Hamilton a Oshawa. (MikaelSVK)
  • Slovo „fuck“ bylo použito 136krát. (HellFire)

Reklama

Reklama