Reklama

Reklama

Pokrevní bratři – film s unikátním příběhem o vzestupu a stejně rychlém pádu pokračuje. Podobně jako krvavý boj se spravedlností.  Troy Duffy, scénárista a režisér Pokrevních bratrů, uvádí pokračování syrové stylizované krvavé ságy bratrů MacManusů. Ti se společně se svým otcem ukrývají v tichých irských údolích daleko od míst, se kterými byli dříve spojeni. Když se k nim však donese zvěst o loupežné vraždě oblíbeného kněze, bratři se vrací do Bostonu, aby uskutečnili násilnou a krvavou výpravu za spravedlností. Společnost jim dělá i nový parťák a v patách mají přitažlivou agentku FBI… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není taková pecka jako jednička, Duffy se rozhodně snažil promíchat ingredience z prvního dílu s několika novými nápady, ale vyšlo to tak nějak polovičatě a BRATŘI mají víc hluchých míst než mi bylo po chuti. Nicméně... hlášky jsou skvělé a i když Rocco chybí máme tu skvělou Julii Benz a Cliftona Collinse, kteří na jeho geniální eskapády z jedničky sice nestačí, ale pořád jsou hodně cool. Nečekaný host v závěru hodně potěšil a trojce, kterou závěr slibuje se rozhodně nebráním. Když to shrnete tak na světě jsou jen dva druhy lidí. Ti co kecaj a ti co dělaj... ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Druhý díl na sebe nenechal dlouho čekat a komentář mohu v podstatě okopírovat z jedničky. Opět skvělá akce, ale mnoho uřvaných keců. Nechápu, proč téměř každá scéna vyvrcholila křikem jednoho přes druhého. Pozor, oproti jedničce tu máme změnu - detektivem již není Willem Dafoe, ale Julie Benz (ano, ta z posledního Ramba) a celý film jsem si říkal, kdo z těch dvou mě více iritoval. Nakonec přece jen hodnotím méně negativně Julie, na ní se alespoň dobře koukalo. Ovšem to, jak přijde na místo činu a okamžitě do detailu ví, co se přihodilo, tak to mi vadilo. Závěrečných 30 minut je po pravdě velmi slušných a celkové zakončení se mi líbilo. Nahrává to samozřejmě na pokračování, tak uvidíme, jestli opět z odstupem 10-ti let se dočkáme třetího dílu. Počet procent dávám stejně jako dílu předešlému. 65% ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pokrvných bratov 2 možno s veľkou dávkou empatie interpretovať ako nostalgické ohliadnutie za desať rokov starým videohitom. V akčno-detektívnej rovine režisér Troy Duffy ničím nezaujme, pretože jeho videoklipové finesy sa za tých desať rokov opozerali a stali sa rutinou. Prestrelky už nemôže takým spôsobom osviežiť prelínanie detektívnej rekonštrukcie so skutočnou akciou. Vzorec - "spomalené zábery + tvrdá rocková hudba + kmitajúce ruky s kvérmi" sa stihne definitívne okukať do polovice filmu. A nič, čo by ho mohlo prehlušiť, sa až do konca neprivalí, pretože Duffy s ničím čerstvým nepribehne. Aj keď sa vytrvalo tvári, ako je to všetko hrozne štýlové a ako podsunul publiku ďalší kult. Bohužiaľ, nie. Pokrvných bratov 2 malo spasiť aspoň prehĺbenie mytológie, kedy sa v štýle Godfathera obraciame do minulosti a dozvedáme sa aj o ďalších, prepracovanejších motiváciách vedľajších postáv. Lenže pretvárať za pochodu uletenú jednohubku v serióznu ságu, to chce virtuózna vedenia nolanovských alebo coppolovských parametrov. O hviezdičku viac aspoň za sexi riťku Julie Benz. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Jednotke som Duffymu a jeho bratom nastrkal až päť poctivých hviezd a oni sa za odmenu zavďačia až po desiatich rokoch a to navyše skoro amatérskym kúskom z tej slabšej úrody. Tancujúci Vilko Dafoe (nezabudnuteľná to scénka) bol nahradený pani Julkou Benzovou, ktorú sa, aj keď je sexy, počúvať nedá a pri jej rekonštrukciách mi začali padať vlasy (asi tri) a rozkývali sa mi minimálne dva zuby. Bratia síce aj naďalej pália obojručne, no bohužiaľ bez nápadu a slepými. Káčerko Duffy si mal vopred premyslieť, či vôbec je potrebné natočiť pokračovanie tak skvelého filmu, akým jednotka rozhodne bola. Ono to totiž nie je také jednoduché, ako vybrať suché z nosa a zjesť. 50%. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Takže na tohle pokračování jsem musel čekat ty roky, já bych raději čekal dál, nebo ještě lépe - raději bych se vůbec nedočkal. Troy Duffy nám nevypráví příběh, není stejně naladěný jako kdysi, tady nám divákům vyloženě ukazuje že mu po těch letech od jedničky došli peníze a tak se z nouze pustil do pokračování, které už nemá ten náboj a různé neotřelé nápady. Natočený jen aby se zaplatil díky dobrému jménu svého staršího bratra a něco z toho káplo. Akce podle šablony, nuda je v tomto případě samozřejmostí. Na konci snímku se nám pořádně otevřela vrata od stodoly pro další pokračování, to značí fakt, že se asi třetího dílu dočkáme dřív než za dalších deset let. 40% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • I navzdory limitovanému nasazení snímku do kin druhý díl během otevíracího víkendu vydělal víc, než první díl za celý pobyt v kinech. (HellFire)
  • SPOILER: V prvním filmu zemře 33 lidí, zatímco tady jich napočítáme 59. (HellFire)
  • Zvláštní agentka Eunice Bloom (Julie Benz) v kovbojském kostýmu střílí ze zbraně Colt 1873 SAA Artillery .45 LC. Ten má zásobník na šest ran, agentka však vystřelí celkem osmkrát. (m.xFuck)

Reklama

Reklama