Reklama

Reklama

V roce 1972 byla stanovena stupnice vyšetřování případů s podezřením účasti mimozemské inteligence. Zpozorování UFO bývá označeno jako první druh setkání, shromáždění důkazů znamená druhý stupeň, kontakt s mimozemšťany je druhem třetím. Poslední, čtvrtý druh setkání, označuje únos. Dokumentace třetího a čtvrtého druhu setkání neexistovala. Donedávna.
Provokativní thriller Čtvrtý druh je natočen podle skutečných událostí v odlehlém městě Aljašky, kde od šedesátých let dochází k záhadnému mizení lidí. Tento jev nebyl nikdy uspokojivě vysvětlen. Díky natáčení psychologických sezení s traumatizovanými pacienty objevila a shromáždila doktorka Abigail Tylerová (Milla Jovovich) extremně znepokojující důkazy o setkání čtvrtého druhu, které vedly k obnovení vyšetřování záhadných zmizení. Dosud nezveřejněné archivní nahrávky z psychologických sezení doktorky Tylerové jsou zveřejněny i ve filmu. Jejich použití dělá z filmu Čtvrtý druh ještě mrazivější podívanou. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

fimler

fimler (hodnocení, recenze)

Neviděl jsem to, ale všude se dočtete, že je to horor a přitom zde na ČSFD to není ani takto žánrově označené.

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Havaj8

To tvrzení o skutečných událostech je už poměrně dlouho celkem běžná marketingový tah a člověk/divák by to měl brát s rezervou...

Havaj8

Havaj8 (hodnocení, recenze)

Po precteni zajimavosti bych tomu mel dat okamzite odpad. Jestlize v tech puvodnich zaberech hraje Charlotte Milchard nekdy v 70.letech, a ted ji je 39 let, tak OK. A oni tam jeste suverene reknou Podle skutecnych udalosti. Tak kde to jsme, kdyz tam neni ani za mak pravdy. 

na příspěvěk reagoval Jakkob

marlboro

marlboro (hodnocení, recenze)

Charlotte Milchard - nechapu proč ji vydávají za tu doktorku! Měli to nechat jen na Mille. Takhle je to méně důvěryhodné!!!

shuster

shuster (hodnocení, recenze)

Tie digitalne hodiny vo vsetkych takychto filmoch su preto, lebo amici nepoznaju rucickove?

shuster

shuster (hodnocení, recenze)

Kurva ti mimozemstania su dost zaostali za 6 tis.  rokov nevedia vymysliet ani trikoder. Kurva kam ten vesmir speje.

A keby som stretol na ulici Charlotte Milchard, tak hodim do nej penazenku a utekam :-D

Myrrha1

Myrrha1 (hodnocení, recenze)

Osobně zastávám názor, že mimozemské bytosti existují a únosy se skutečně dějí. To je ale na každém, aby si o tom udělal svůj názor. Řekla bych, že ve filmu je to značně přehnané. Chtěli to zasadit do nějakého příběhu a tak to udělali takto. Zklamalo mě, že něco, co na začátku o sobě tvrdí, že je skutečným příběhem, tak není. 

Jirys

Jirys (hodnocení, recenze)

chaometic: tak teleportace je možná ..i nemožná..moc o tom nevíme jako lidstvo :) a vědci, řeli , že je nemožná..ale řekl bych, že jsme moc malý ještě..jsou nejspíš i civilizace ..které jsou 100x vyspělejší. S tou Atlantidou jsem to slyšel taky.to je taky jedna z příčin údajně...co se děje v Bermudském trojúhelníku.

chaometic

chaometic (hodnocení, recenze)

Jirys:  to sem neslyšel, ale slyšel jsem, že tam bude nějaké zařízení z Atlantidy nějaká ta jejich technologie.

Teleportaci asi umožní ohromné spoustu energie a něco co ještě nechápeme, takže myslím, že není možná

Jirys

Jirys (hodnocení, recenze)

chaometic: Nevíš kde to psali ? :) Ale stejně si myslim, že co se týče Bermud, tak USA ví nejvíc, maj tam hned i základnu ja Fík. Jednomu chlápkovi se tam povedlo teleportovat, za 3 minuty z Kuby nad území USA, nikdo mu nevěří, ikdyž věže tvrdí, že po vzletu jim zmizel z radaru :) a je spousta příběhů... jako slavná americká letka..

chaometic

chaometic (hodnocení, recenze)

Zeck:  ted tam našli pyramidu někde top psali a navíc má být údajně i na antarktidě

Zeck

Zeck (hodnocení, recenze)

chaometic: V Bermůdách nikdo žádné pyramidy nenašel. Našly se tam ve vodě ohromné a pravidelné masivní bloky, u kterých se díky jejich tvaru ihned spekulovalo, že je to pozůstatek Atlantidy, případně přistávací dráha dávných mimozemšťanů (jak typické rychlé soudy všech konspiračních teoretiků). Pak se ukázalo, že to je to beton a vzniklo to pro nacistické ponorky za druhé světové války. 

Jirys

Jirys (hodnocení, recenze)

co ? myslíš to "další civilizace  "? :D reaguju na "UHO "

Jirys

Jirys (hodnocení, recenze)

Proč by neexistovalo ? Fotky jsou..videa byla natočena..lidi volali po tisícech .. že viděli ufo. Bylo hromadně spatřeno v jednom Americkém městě..Případ zvaný „Světla z Phoenixu“ z roku 1997. Nikdo dodnes nepřinesl rozumné vysvětlení a to video jsem taky viděl.


 (hodnocení, recenze)

Farskeho12: Neidentifikovatelný létající objekt? já myslím že se něco najde i když to nemusí být zrovna E.T..... Ježíšek třeba ...v zimě

chaometic

chaometic (hodnocení, recenze)

Mandalorian:  Ty bermudy já nevím ale prej tam našli pyramidy ve vodě, a možná tam jsou pozůstatky atlantidy a zas je důvod to tajit. tajit.

TY experimenty já nevím co z toho? to je důvod k zamyšlení.

chaometic

chaometic (hodnocení, recenze)

Jirys:  ten štvrtý druh le jenom podvod podle mě. kolik filmů podle skutečné události apod.

Ale něco málo se tam dá najít. ale určitě ne ten podstatný příběh

 (hodnocení, recenze)

Jirys: nikdo neříká že se to všechno děje jenom v USA... oni jediní se tim, ale pořád chlubí :)

Mandalorian

Mandalorian (hodnocení, recenze)

Mně jen napadlo, že pokud by byli na takový úrovni, proč by nás testovali ? Tak v USA jsou bermudy a Bermudský trojúhelník. Taky celkem zajímavý místo. Nevím, kolik tam toho ještě tajej, ale doufám, že pokud budou nějaký další zvěrstva, stanou se zas tam. Kdo by si to zasloužil víc, než zm..di, který nám toho čert ví kolik tajej ? ?

Jirys

Jirys (hodnocení, recenze)

chaometic: No na začátku tohohle filmu říkali, že o tohle se zajímá FBI. Ale děje se to na Aljašce, kde je špatný přístup a je to odlehlý. Nic takovýho by se asi nestalo uprostřed NY. Ale když to tak vemu... téměř vždycky se takové záhady dějí v USA a v blízkém okolí a  to už je taky na zamyšlení. Pravdu se ale asi nedozvíme no :) .

chaometic

chaometic (hodnocení, recenze)

Jirys: četl jsem že ten rozwell byl makovací manévr, ale pravdu se s jistotou nikdy nedozvíme.

Stejně se ty důkazy ztratí nebo nahlásí bůh ví co jaké nesmysly.

Stejně se pravdu tak či tak nedozvíme, musel by jsi být svědek.

Jirys

Jirys (hodnocení, recenze)

CIA a FBI. Ty toho tolik určitě tají, že by jsme se ještě divily :)

Jirys

Jirys (hodnocení, recenze)

Mandalorian:  No to je jasný proč. Protože je testují a zkoumají nás. Možná tu zná někdo tu aféru s pitvajícím mimozenšťanem :). Taky jsme je zkoumali. Nakonec to byl podvrh.Ale bylo tam to koumání.

Mandalorian

Mandalorian (hodnocení, recenze)

Jirys : Člověk vidí to, co vidět chce. A některý bys o existenci mimozemský civilizace nepřesvědčil ani, kdyby před sebou měli talíř a marťanem venku. Každopádně mě napadla jiná věc: Pokud by existoval mimozemský druh na takové úrovni, jakou ukazovali, proč by to ty mimozemšťani dělali ? Proč by unášeli a mučili lidi ? Vždyť by to neměli zapotřebí.

Jirys

Jirys (hodnocení, recenze)

Heh. tvrdíte , že je spousta přesvědčivých důkazů ,až je to nevěrohodný..ale kdyby jich bylo málo, tak budete tvrdit, že Vás to o nějaký skutečný události nemůže přesvědčit. Přijde mi, že si spousta lidí nechce přiznat to, že je to podle skutečný události. Poslouchali jste vůbec na konci ty různé telefonáty na policii ohledně UFO ? Jen tomu nechcete věřit  a jako lidstvo dobře víme, že tu je i jiná civilizace ;) Na tomhle filmu něco pravdy bude.

 (hodnocení, recenze)

senky15: na tom byl ten film postavený - vyvolat chaoz abys nevěděl co je skutečné a co ne! to že to byla úplná blbost je jiná věc...

senky15

senky15 (hodnocení, recenze)

 ten koniec: verte si čomu chcete to uplne zabilo, koniec odpad, cele tobo bolo trapne a koncept akože realu a hraneho som vobec nepochopil. Akurat to vytvaralo chaos. nič viac. 

eleintron

eleintron (hodnocení, recenze)

blbina je už jenom to, že se jí povedlo (teď už nevim jestli dva nebo tři) pacienty uvést uvést do naprosté hypnóze, do které se dokáže dostat jen minimum lidí - takhle hypnabilní je  jen 1-2%, takže by byla hodně velká náhoda, že by se jich v jednom takhle malém městečku sešlo hned několik. Bylo to naprosto nepřesvědčivé a chvílemi dost nudné

chaometic

chaometic (hodnocení, recenze)

deadman93: dnešní době neůžeš věřit ničemu, moc npřesvěčivý klame a nepřesvěčivý fakt zase nic nedokazuje...

V případě čtrvtého druhu mě dostal hlavněm ten létajicí talíř nad barákem.

Podle skutečných událostí.... oni z toho prostě těží.

 (hodnocení, recenze)

chaometic: no právě! bylo to tak přesvětčivé až to nebylo věrohodné! já jsem věděl že ty videa byly faky, ale myslel jsem jestli to náhoudou není podle nějakého "zdokumentovaného" případu... a ono ne. - podle mně by se nějak mělo trestat za to že filmaři označují "Podle skutečných údálostí" i když tomu tak není!

Nakonec jsem tomu dal "jen" 3* i když nad 4* jsem taky uvažoval, ale ta snaha za každou cenu vyvolat debatu o tom jestli to je skutečné nebo ne se mně už dost brutálně přejedla - ať žije [REC], který se na nějaké debaty o autentických záběrech vysral a hodil tam partu zombíku...

chaometic

chaometic (hodnocení, recenze)

deadman93:  přečti si zajímavosti....

Bylo to hodně přesvěčivé zvlášt ta hypnoza a sumerština.

Jenomže TAM BYLO AŽ MOC PŘESVĚČIVÝCH DŮKAZŮ, a to je nevěrorhodné..

 (hodnocení, recenze)

MartinezZ: aspoň se budu zas mít o čem hádat s kámošem :)

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Ne, není. Je to čirý výmysl, maximálně tak založený na tom, že kdosi kdesi tvrdil a tvrdí, že ho unesli nebo unášejí mimozemšťané. Režisér a scénáristé tak tohoto rozšířeného mýtu využili a postavili na něm tenhle film, který jakoukoliv souvislost se skutečnými událostmi strácí okemžitě poté, co jejich skutečnost potvrdí opakovaně Milla (to je tak do očí bijící, až to bolí, kdyby neměla předmluvu, mohlo to být zajímavější). ~ Ve výsledku je tak faktem, že film NENÍ postaven na skutečných událostech, ba co víc, domnívám se, že není postaven ani na scénáři, natož na zdravém rozumu jakéhokoliv člena štábu.

Související novinky

Milla Jovovich a vrah bez obličeje

Milla Jovovich a vrah bez obličeje

02.11.2009

Díky Dokonalému úniku máme Millu čerstvě zapsanou jako „holku, která má občas štěstí na zábavný film“. Uvidíme, jak se jí bude dařit dál. V pátek má v USA premiéru její sci-fi horor The Fourth Kind,… (více)

Reklama

Reklama