Reklama

Reklama

Soukromý detektiv Malone (Thomas Jane) není zrovna policejní vzor. Násilí místo obyčejné domluvy mu rozhodně nedělá problémy. Tento detektiv jednoho dne dostane za úkol ochránit jisté velmi důležité informace, na které si samozřejmě dělá zálusk i zdejší mafie. Malone se však nehodlá informací vzdát tak snadno a rozhodne se tento úkol splnit za každou cenu. (TomikZlesa)

(více)

Recenze (118)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý a takový neznámý ,,nounejm" film,který si podle mě zaslouží více než 62%.Myslím si,že hodně lidí na csfd to bere jako reálný film,a to také odpovídá jejich hodnocení.Ale tento film je spíše parodie na akční a detektivní filmy,což je vidět v mnoha sekvencích filmu.Jako parodii tomu dávám 75% a hlavně mě překvapil výkon Thomase Janea jako hlavního krutopřísného detektiva Maloneho.Ani ne(záporák) Ving Rhames nezůstal nikde pozadu a předvedl také úctyhodný výkon. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo peklo, Malone. Všechny scény, motivy a postavy jen na efekt, asi jako snaha použít slovo "hell" stokrát jinak. Kdyby aspoň intertextovost fungovala - tarantinovský kufřík je motiv prázdný stejně jako dost nešikovný odkaz na zrcadlovou scénu z Dámy ze Šanghaje. A ten nevyužitý voiceover... what the hell..? ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Pseudonoirové béčko s lákavým obsazením z tradice černých románů, potažmo podle nich vzniklých filmů přejímá především styl, který zintenzivňuje do podoby komiksové fantazie na téma drsných soukromých oček, svůdných žen a zvrácených záporáků. Komiksová rovina není zajisté náhodná, jak nasvědčují plakáty filmu, které nepokrytě sázejí na kopírování barevné palety a ikonické sošnosti Millerova "Sin City" (ve filmu nechybí ani asijská vražedkyně, jejíž specialitou jsou chladné zbraně všeho druhu). Úvodní syrová přestřelka nastaví divácká očekávání, ale bohužel se posléze dostaví už jen tlachání plné směšně velkohubých vulgarit a CGI plameny. Paradoxně se jako nejvítanější osvěžení žánru ukáže nikoli galerka vyšinutých protivníků hlavního hrdiny, nýbrž burleskní linie s hrdinovou matkou. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zacatek je ultimatni, Malone vlitne do baraku, naprosto bez problemu zmasakruje asi 50 lidi a vymaluje zdi na rudo. Bohuzel to je z celyho filmu nejlepsi scena, nic vostrejsiho uz Mulcahy nepripravil. Ne, ze by to bylo vylozene spatny, ale moc mi nesedla hudba a film neni typickej akcnak, spis si to hraje na takovou jakoby noirovku a cely je to spis o jednotlivejch scenach, ktery jsou obcas fajnovy, ale jako celek se film docela tahne a na scenari by taky jeste chtelo zapracovat. Dalsi problem je, ze misto aby Malone kosil hromadu anonymnich sracu, vyrysuje se tu par hlavnejsich zaporaku, takze je docela nouze o prestrelky a bitky. Nastesti tu mame jako protivniky obrovskyho drsnackyho Rhamese a hlavne nechutnyho popalenyho Hutchinsona, kterej si tak trochu hraje na Jokera. No a samotnej Jane je naprostej drsnak, kterymu nevadi kulka do bricha, zvladne u toho jeste nekoho serezat a hodit nejakou tu hlasku. Jeste bych Mulcahyho pochvalil za vizualni stranku, ta je docela stylova. Skoda, ze to neni sviznejsi nebo aspon napinavejsi, takle jen 3*. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tohle je akčňák podle mého gusta. Žádné zbytečné kecy, žádné zdržování se nějakou vatou, prostě jedna akční scéna střídá druhou a děj se odehrává a dopředu posouvá v nich. Kdyby takhle točil Tarantino, tak by mě ty jeho filmy i bavily, protože tohle hodně sází na (povedený) vizuál. A tady s tím určitě problém nemám, v tomhle žánru nikdy moc o děj nešlo a i tak tu aspoň nějaký je. Dost mi sedlo i to, že si to neláme hlavu s tím, kolik lidí tu zemře a že to má nejednu scénu záměrně absurdně vtipnou. Sice ne vždy to úplně funguje a z Maloneho občas vypadne i krapet trapnější hláška, ale jinak jsem se u toho překvapivě dost bavil. A o nic jiného tu ani nešlo. 4* ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo ve Spokane v USA. (Terva)
  • Malonovo auto je Buick Straight 8 z roku 1952. Thomas Jane auto objevil pár dnů před natáčením a nechal si ho dovézt až z Oxnardu v Kalifornii. (TomikZlesa)
  • V jedné scéně použije Malone (Thomas Jane) do své zbraně Mateba v ráži .357 Magnum náboje, které sebral z Murphyho (Leland Orser) revolveru SW raže 38.special, nejedná se ovšem o chybu, tato záměna je možná i ve skutečnosti. (HectorHagman)

Reklama

Reklama