Reklama

Reklama

Soukromý detektiv Malone (Thomas Jane) není zrovna policejní vzor. Násilí místo obyčejné domluvy mu rozhodně nedělá problémy. Tento detektiv jednoho dne dostane za úkol ochránit jisté velmi důležité informace, na které si samozřejmě dělá zálusk i zdejší mafie. Malone se však nehodlá informací vzdát tak snadno a rozhodne se tento úkol splnit za každou cenu. (TomikZlesa)

(více)

Recenze (118)

JFL 

všechny recenze uživatele

Pseudonoirové béčko s lákavým obsazením z tradice černých románů, potažmo podle nich vzniklých filmů přejímá především styl, který zintenzivňuje do podoby komiksové fantazie na téma drsných soukromých oček, svůdných žen a zvrácených záporáků. Komiksová rovina není zajisté náhodná, jak nasvědčují plakáty filmu, které nepokrytě sázejí na kopírování barevné palety a ikonické sošnosti Millerova "Sin City" (ve filmu nechybí ani asijská vražedkyně, jejíž specialitou jsou chladné zbraně všeho druhu). Úvodní syrová přestřelka nastaví divácká očekávání, ale bohužel se posléze dostaví už jen tlachání plné směšně velkohubých vulgarit a CGI plameny. Paradoxně se jako nejvítanější osvěžení žánru ukáže nikoli galerka vyšinutých protivníků hlavního hrdiny, nýbrž burleskní linie s hrdinovou matkou. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Naprosto perfektní záležitost plná akce, brutality, krve, skvělých ujetých postav a barviček... Nízké hodnocení zřejmě způsobilo očekávání diváků, že se bude jednat o seriózní kriminálku. Tak to ne!! "Give 'em Hell, Malone" je zejména parodií na řadu starších kriminálek a městských akčních drsných grindhousů. Dialogy jsou jedna obrovská změť blábolů a sraček, které postavy vypouští z huby. Ale o to je to větší sranda. Prostě totálně pitomá, ale technicky vydařená záležitost, kde je vše pěkně komiksově zaobaleno a divák může klidně vypnout unavený mozek a skvěle se bavit... Já se bavil od začátku do konce. /75%/ ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

S velkou mírou nadsázky se dá říct, že takhle nějak by mohla vypadat spolupráce Quentina Tarantina (případně Guye Ritchieho) s Milošem Macourkem :-). Nepříliš ambiciózní, na nic si nehrající, přesto velmi zábavné, stylové a hravé. Nebýt spadlého řemene v poslední třetině, nejvyšší hodnocení by jej neminulo. 75%. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo peklo, Malone. Všechny scény, motivy a postavy jen na efekt, asi jako snaha použít slovo "hell" stokrát jinak. Kdyby aspoň intertextovost fungovala - tarantinovský kufřík je motiv prázdný stejně jako dost nešikovný odkaz na zrcadlovou scénu z Dámy ze Šanghaje. A ten nevyužitý voiceover... what the hell..? ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý začátek nacpal zbytku filmu roubík příliš hluboko do krku - následné dění se nese v mnohem poklidnějším a ne tak zábavném duchu než je Maloneho úvodní, poměrně zběsilý a suše cynicky komentovaný masakr. Přeskok z komiksově odlehčeného cákání se v krvi do pochmurnějších noirových louží by nevadil, ovšem pouze v případě poněkud hutnějšího děje a více propracovaných vedlejších postav. 3,5* ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo ve Spokane v USA. (Terva)
  • V jedné scéně použije Malone (Thomas Jane) do své zbraně Mateba v ráži .357 Magnum náboje, které sebral z Murphyho (Leland Orser) revolveru SW raže 38.special, nejedná se ovšem o chybu, tato záměna je možná i ve skutečnosti. (HectorHagman)
  • Zbraň, kterou používá Malone, je Mateba Model 6 Unica, automatický revolver. Těchto typů bylo vyrobeno jen několik kusů. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama