Reklama

Reklama

Soukromý detektiv Malone (Thomas Jane) není zrovna policejní vzor. Násilí místo obyčejné domluvy mu rozhodně nedělá problémy. Tento detektiv jednoho dne dostane za úkol ochránit jisté velmi důležité informace, na které si samozřejmě dělá zálusk i zdejší mafie. Malone se však nehodlá informací vzdát tak snadno a rozhodne se tento úkol splnit za každou cenu. (TomikZlesa)

(více)

Recenze (118)

Botič 

všechny recenze uživatele

Thomas Jane je hrdina ze staré školy, který se může hrdě postavit vedle Mela Gibsona. Rekem, co umí krvácet s grácií se suchými hláškami na rtu o jehož zbídačenou tělesnou schránku se postará alkoholická máma. Give 'em Hell, Malone je nečekaná noirová pecka, na kterou je radost pohledět, byť se jí nedaří překročit stín prvních deseti minut, které nastolí nečekané tempo a spád a v nichž proteče tolik krve až se tomu těžce věří. Takhle nějak měl vypadat Max Payne okořeněný o herní poetiku Mafie. O chlup vypiplanější stylizace a Sin city by se mohlo jít zahrabat. I přes kulkami proděravěný kabát je to, ale podívaná velice příjemná. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý začátek nacpal zbytku filmu roubík příliš hluboko do krku - následné dění se nese v mnohem poklidnějším a ne tak zábavném duchu než je Maloneho úvodní, poměrně zběsilý a suše cynicky komentovaný masakr. Přeskok z komiksově odlehčeného cákání se v krvi do pochmurnějších noirových louží by nevadil, ovšem pouze v případě poněkud hutnějšího děje a více propracovaných vedlejších postav. 3,5* ()

Reklama

Helo 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsem si říkal: "tak tohle bude masakr!", leč spletl jsem se. Opravdu nadupaný začátek plný hlášek a rozstřílených ksichtů, se po dvaceti minutách proměnil v obyčejné krimi drama, jež z vod tříhvězdičkové průměrnosti vytahuje posledních 15 minut plných dalších skvělých hlášek. Škoda, že se tyto atributy neudrželi po celou délku filmu. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Krev, drsňáci, hlášky a krásná ženská. Po výborném začátku to sice trochu kolísá, ale vždycky se objeví nějáká ta blbinka, která člověka rozesměje. Opilá máma, ohořelý Doug Hutchison. Jane se navíc to rolí těchle drsňáků hodí jako málokdo. Opravdu zábavné béčko. - Myslíš, že to bude mou povahou? - Spíš to bude tvým ksichtem. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tohle je akčňák podle mého gusta. Žádné zbytečné kecy, žádné zdržování se nějakou vatou, prostě jedna akční scéna střídá druhou a děj se odehrává a dopředu posouvá v nich. Kdyby takhle točil Tarantino, tak by mě ty jeho filmy i bavily, protože tohle hodně sází na (povedený) vizuál. A tady s tím určitě problém nemám, v tomhle žánru nikdy moc o děj nešlo a i tak tu aspoň nějaký je. Dost mi sedlo i to, že si to neláme hlavu s tím, kolik lidí tu zemře a že to má nejednu scénu záměrně absurdně vtipnou. Sice ne vždy to úplně funguje a z Maloneho občas vypadne i krapet trapnější hláška, ale jinak jsem se u toho překvapivě dost bavil. A o nic jiného tu ani nešlo. 4* ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Zbraň, kterou používá Malone, je Mateba Model 6 Unica, automatický revolver. Těchto typů bylo vyrobeno jen několik kusů. (TomikZlesa)
  • V jedné scéně použije Malone (Thomas Jane) do své zbraně Mateba v ráži .357 Magnum náboje, které sebral z Murphyho (Leland Orser) revolveru SW raže 38.special, nejedná se ovšem o chybu, tato záměna je možná i ve skutečnosti. (HectorHagman)
  • Natáčení probíhalo ve Spokane v USA. (Terva)

Reklama

Reklama