Reklama

Reklama

Policejní důstojník Ben Shockley má přivést do Las Vegas svědkyni. Guss Mallyová však nechce opustit vězení. Bojí se, že ji zabijí. Shockley naloží hysterickou ženu do sanitky. Nezbylo totiž, než Gus připoutat k nosítkám. Když před jeho očima exploduje osobní auto, kterým měli pokračovat dál, policista pochopí, že Mallyová může být pro někoho velmi nebezpečná. Neznámý udělá vše pro to, aby dvojice do Las Vegas nikdy nedorazila. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (133)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood hraje opileckého policajta, který dostane za úkol eskortovat důležitého svědka z Las Vegas do Phoenixu, a jak to tak v podobných filmech bývá, od první chvíle jsou z nich terče pro mafii a zkorumpované policisty. Toho času a možná i dodnes nejnaivnější (zdráhám se říct nejblbější) eastwoodovka, jakou jsem kdy viděl, prakticky spadá do žánru přestřelený vysokorozpočtový brak, v němž každý nejprve pálí, teprv potom se ptá, a po ústřední dvojici tak lítají kulky po tisících, aby divák neměl moc času přemýšlet na scénářem (přesto ve vás finální scéna a „vyřešení“ celé situace vyvolá buď mohutný smích, nebo naštvaně mrsknete ovladačem proti televizi - já se zasmál). Pro mě je Eastwood se svým charismatem i v slabších filmech vždycky stoprocentně zábavný, takže Železný stisk jsem si užil a dám si ho kdykoliv rád znovu. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Unylou zápletku bychom mohli prominout při pohledu na rok vzniku a oblečení hlavní hrdinky (nápověda=moc ho není :), ale to tempo je vážně vražedné. Když člověk ví, kolik toho stihne Clint v jiných filmech, přijde mu to jako neuvěřitelné plýtvání celuloidem. Akční finále alespoň trochu napravuje reputaci a, přiznejme si to, všichni chceme být jako Clint... mám radši Harryho než Bena, ale kdyby stál tenhle týpek na mojí straně, hned bych byl klidnější. (60%) ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Přestřelená akční ptákovina, kde se potvrzuje jednoduché pořekadlo: Všeho moc škodí.   Nesnesitelně dlouhé ale stereotypní akční sekvence (rozstřílení domu, hon motorky s vrtulníkem...) postupně ubíjí divákovu pozornost a tak ani opět značně přestřelené finále s  částečně obrněným autobusem tlak nezvedne.   Vcelku nanicovatý a děravý scénář bych pak nebýt výše uvedeného ani nezmiňoval, ale takhle jen dotváří vcelku zpotvořený obrázek nepříliš zvládnutého akčního béčka. Škoda, nostalgické vzpomínky mne tady trochu obelhávaly. Na hranici mezi dvěma a třemi hvězdami. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nejde nevidieť to, že to bol zrejme ´´rodinný´´ projekt dua Clint Eastwood a Sondra Locke. Akčná opletačka, kde sa tí dvaja vlastne možno aj hrali na samých seba. Clint má ale predsa len skvelé režijné očko a je mi trošku ľúto, že niektoré akčné sekvencie nepodal a nerozvinul tak, ako si zaslúžili ( záverečná scéna s autobusom ). Nieje to dielo, ktoré by som si pozrel hneď po sebe na druhýkrát, ale je to film, ktorý sa mohol stať klasikou, ak by sa viac sústredil na svoje plusy, ako na mínusy. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Železný stisk je pro mě velkým překvapením, zvlášť když jsem před jeho zhlédnutím viděl zdejší hodnocení. Snímek prakticky hned po úvodních titulcích nabere dobré tempo a zrychluje až k výbornému finiši s autobusem. Mezitím je, díky na první pohled nesourodé dvojici Eastwood / Locke, zábavný a poměrně hodně akční. Clint tady opět, už poněkolikáté hraje postavu nevlastního bratra Harryho Callahana a opět to není na škodu - jemu ten ksicht na tyto typy drsných chlapíků prostě sluší a je v nich dokonalý. Stejně jako tady 80% ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • 250 000 dolarů stálo natočení efektní scény exploze helikoptéry. (ClintEastwood)
  • Během závěrečné scény bylo na autobus vezoucí Bena a Gus do centra Phoenixu vystřeleno 8000 střel. (ClintEastwood)
  • Natáčení probíhalo v Nevadě, Arizoně a Las Vegas. (reich)

Reklama

Reklama