Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zhruba půlhodinový film vychází ze série počítačovejch her ZNK. Hlavním hrdinou je Jarda Malík (v podání Jana Sembdnera), který je nucen během jednoho dne sehnat 150.000 korun, jinak bude nemilosrdně podřezán. S navrácením mu pomůže jeho nejlepší kámoš Tony (Jiří Hruška). Ve filmu se dále objeví např. Aleš Klika, Roman Forejt, nebo Václav Upír Krejčí jako vypravěč. Ve snímku není nouze o vulgární mluvu, černočerný humor, násilí a drogy - přesně tak, jak to znají hráči herní předlohy. (MoRTy)

(více)

Recenze (198)

junxi91 

všechny recenze uživatele

Náhodou, já jsem se u tohoto skvostu náramně bavil. Tento krátký film zachycuje běžný příběh ze života, který se může stát každému. Prostě se dostanete k ukradenému kamionu plnému extáze a máte skvělý byznys plán, jak na tom zbohatnout, jen potřebujete základní kapitál 150 000 Kč. Podnik ovšem občas nevyjde, často kvůli zasraným policistům, a tak skončíte bez peněz a bez extáze. A banka, nebo spíše soukromá banka, chce svých investovaných 150 000 Kč zpátky a pošle za Vámi své slušné a spolehlivé vyjednavače. Nedá se nic dělat, musíte se poradit s nejlepším přítelem, a díky jeho radám a půjčkám postupně schraňujete tisícovku po tisícovce. A když to nestačí, tak prostě uděláte něco hodně hnusného. A to se Vám nakonec vyplatí, protože si věřitel všimne, že jste šikovný a pracovitý člověk, a tak Vám nabídne skvělé zaměstnání. Velice motivující film o tom, že když si jdete za svým, tak dosáhnete všeho, co chcete, a že tvrdá dřina přináší ovoce. Jenom si musíte dávat pozor na čerstvé kozí mlíko... ()

PfefferSalz 

všechny recenze uživatele

Film jsem shlédnul na popud známého, který za mnou přišel s tím, že "Život není krásný" je absolutní bomba. Pokud je v tomto dílku nějaká skrytá pointa, tak mi asi nebylo dáno si ji plně vychutnat a vůbec na ni přijít. Pokusy o vtipy byly špatné. Líznout si něčeho takového, jako je například násilí páchané na postižených, těhotných a slabších lidech, tak, aby to působilo černohumorně a vtipy při tom fungovaly, dokázalo s noblesou jenom velmi málo smrtelníků, z české tvorby vzpomenu například legendární a bezkonkurenční Českou Sodu. Mezi herci se občas vyskytovalo něco, čemu by se dalo říkat přirozený herecký projev, většina z nich byla ale v křeči. Víc se tímto nezdařeným pokusem o kontroverzi zaobírat nebudu. Hvězdičku dávám za odvahu a jedinou scénu, u které jsem se zasmál. ("No, ani to nebolelo.") ()

Reklama

Mythago 

všechny recenze uživatele

Dýchla z toho na mě amatéřina jako prase. A ačkoliv jsem se dostal k ZNK teprve před nedávnem skrze Řezníka Sodomy Gomory a jejich hry jsem nikdy nehrál (tudíž jsem neprožíval žádnou nostalgii), pobavilo mě to.Přestože se tu nedá mluvit o žádných hereckých výkonech a forma je příšerná, tak nelituju těch 27 minut, které mi to zabralo. Nejlepší: "Bitky, přestřelky, obchodování s drogami a dětské houpačky se stali jeho každodenní náplní." ()

Flashheart 

všechny recenze uživatele

To je taková pecka, že ty amatérský nedokonalosti tam, pokud nejsou zrovna přímo k užitku, což často jsou, tak prostě vůbec nevadí. Na to stejně nemáš čas, protože masíruješ bránici. Jako Rumburák bych dal ještě šestou hvězdu za to prostředí, ty lidi, kulisy, to si člověk užije ještě o to víc. A sedmou za to, že to sesmolilo na koleni pár holobrádků s cetkama za pár kaček. Absolutně neprofesionální a přitom absolutně geniální. Ale klíčový tam je i ten Martyho neobyčejný talent, to jen tak někdo takle nenatočí, ať už profi nebo neprofi. Jedna z nejleších komedií a taky gangsterek, co znám. ()

Specs 

všechny recenze uživatele

Hláška: vymahač č. 1: - "Do večera budeš mít ty prachy. Je ti to jasný ty píčo?" vymahač č. 2: - "Tohle je poslední varování." vymahač č. 1: - "V 10 večer si tě najdem. A jestli nebudeš mít těch 150 litrů, tak tě podříznu jako svini." Jarda Malík: - "A jak to mám kurva stihnout do prdele?" vymahač č. 2: - "To je tvůj problém ty zmrde. To sis měl rozmyslet, než sis ty prachy půjčil." vymahač č. 1: - "Dneska večer." vymahač č. 2: - "A abys věděl, že to myslím vážně, tak ti teď pobodám fotra." (Vymahač č. 2 pobodá fotra.) Jarda Malík: - "Kurva, ty vole!" vymahač č. 1: - "Tak večer ty čůráku." ()

Galerie (2)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natočen v Rumburku v létě roku 2008. (skinny9)
  • Ve scéně, kdy vazbiči odvezou Majkyho (Michal Schmutzer) za město a vyhrožují mu kvůli nevráceným penězům, je možné zahlédnout skrze přední sklo auta jednoho ze členů štábu, jenž se snaží odklonit přijíždějící auto, které by narušilo právě probíhající natáčení. (Zdroj: ČSFD)
  • Jedná se o první český film, který byl natočen podle počítačové hry. (skinny9)

Reklama

Reklama