Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seržant Thomas Highway, veterán z války v Koreji, kde získal řadu vysokých vyznamenání, je sice tělem i duší voják, ale měl problémy s pitím a následnými rvačkami, takže je nakonec potrestán a převelen. Vrací se do školy, kde má cvičit nováčky námořní pěchoty. V jednotce, kterou dostane na starost, vládne totální chaos. Všichni by to vzdali. Ne tak seržant Highway. Pěstí a upřímným chlapským slovem žene rozmazlené rekruty na cvičák, a zanedlouho udělá průzkumáka dokonce i z černocha Stitcha Jonese, který byl v civilu něčím tak opovrženíhodným, jako je rockový zpěvák. Píše se rok 1983 a cepovaní vojáci se nekompromisnímu postoji a tvrdosti svého seržanta pošklebují jen do okamžiku, kdy dostanou rozkaz k bojovému nasazení na Grenadě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu je prostě přesně podle mých představ dokonalosti v akčním a komediálním žánru... Druhá polovina už trochu ztrácí dech, ale i tak to vychází na příkladných 5*, protože Clint v tom filmu dodržel svoje slova ze začátku: "K snídani si dávám ostnatej drát, prdim miny a chčiju napalm." :D ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

„Já jsem jebal, když byl Kristus ještě ucho.“ Ukrutně nahláškovaný Clint Eastwood, který si nebere servítky. Pobavil jsem se královsky. Škoda jen, že závěrečná pasáž z operace na Grenadě už mírně pokulhává. Nutno sledovat v původním českém dabingu, byť nedostatek dabérů je na opakujících se hlasech znát. „A potom to byla ta přičmoudlá v Bangkoku. Ta ji měla fakt napříč.“ (962., 3. VIII. 2014) ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že Clint Eastwood příjde s vojenskou peckou, u které se zasměju jako se mně povedlo naposled snad jenom u jednotky M.A.S.H. 4077. Pořád to ale není špatný film. Bojové nasazení má klasický nápad, klasické zpracování, naprosto totožně klasický průběh a o stupeň víc ještě klasičtější závěr. Vlastně je to naprostý průměr. Ten vyvyšuje samotný Clint Eastwood, který jako seržant má jisté, trošičku vostřejší metody, a jeho četa mu na to z vysoka sere. Z toho pak vzniká kopa dobrých, ale i špatných situací a největší problém je v asi samotný četě. Nedokázal jsem jí vystát. Herci sice předváděli naprosto klasický vosery, ale předváděli je tak, že jsem prostě pořád musel fandit víc tomu Clintovi, který měl po celou dobu filmu fakt snahu. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Prvá polka a výcvik "lenivých" mariňákov trošku pripomenul Full Metal Jacket, potom avšak všetko zapadne do takého priemeru a jediné čo stoji za pozeranie je Clint Eastwood a jeho sarkastické hlášky, ktoré nemajú chybu, ale sú veľmi drsné. Vedia však veľmi pobaviť, hlavne scénka, keď jeden z mariňákov behá dokola. Tento film má za úlohu hovoriť sproste. Ak sa chcete pridať do partie sprosťákov a predbiehať sa v sprostých výrazoch, potom si ho určite zožeňte ako výučbové DVD. Je však jasné, že Clint nakrútil už aj ďaleko lepšie filmy. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mám raději Clinta Eastwooda, který je i zranitelný a který přináší příběhy s nějakou přidanou hodnotou. V tomhle případě tu máme jen klasický chlapský příběh v klasickém zpracování, ve kterém se představuje jako sarkastické hovado, které dostane za úkol vycvičit bandu flámujících rekrutů. S nezvyklými metodami, aby uřvanou četu lehce „spravil“. Clint s původním scénářem nebyl úplně spokojený, až několikátá verze nakonec prošla. Vystupuje jako voják na prahu kariéry, který zjišťuje, že se nemá za čím ohlédnout, respektive netuší, co dál. Simulace války docela bída. Tržby byly slušné, výsledek u mě zůstal někde na půli cesty. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (9)

  • Clint Eastwood v tomto filmu ztvárnil seržanta Highwaye, kterého sám popsal těmito slovy: „Zoufale se snaží dát ve svém životě vše do pořádku, ale je tím určitým typem člověka, který toho není schopen nějakým obvyklým konvenčním způsobem. Nepatří totiž do generace měkkot.“ (ClintEastwood)
  • Natáčení probíhalo v Kalifornii. (reich)
  • Kubánské obrněné transportéry, které útočí na na četu americké pěchoty, jsou BRDM-2. (Horryx)

Reklama

Reklama