Reklama

Reklama

Velký šéf

  • Hongkong The Big Boss (více)
Trailer

Obsahy(1)

Děj tohoto filmu začíná příjezdem Cheng Chao-Ana (Bruce Lee) a jeho strýčka (Tu Chia Cheng) na okraj Thajska na jedno malé předměstí, kde Cheng úspěšně sežene práci v továrně na led. Cestou potkají bratra Su Chena (James Tien), který se mezitím popere s bandou padouchů. Ve svém prvním dnu v práci Cheng Chao-An rozbije velkou kostku ledu a z ní vypadnou drogy. Následně začnou mizet dělníci v továrně a nakonec je zabit i Su Chen. Cheng Chao-An začne pátrat, co se vlastně děje. Po únosu nevlastní sestry a vyvraždění příbuzných zjistí, že v továrně na led mrazí do kostek ledu drogy, načež zabije šéfova syna (Tony Liu) a nakonec si to ve velkolepém souboji rozdá s hlavním šéfem (Han Yin-Chieh alias Hon Ying Git). Ve filmu se objeví několik začínajících herců - Peter Lung Chan, Billy Chan, Tony Liu ale i veteráni Han Yin-Chieh, Lee Kwan, James Tien. (Cerhenak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee točil kraviny, ale zapsaly se do dějin světové kinematografie zlatým písmem. Film se dá zhlédnout s rychloposuvem a mrknout pouze na vymazlené a nesmírně tvrdé souboje, z kterých nečouhají dráty ani taneční kreace. S realitou bych byl ale velmi opatrný, prim hraje jako téměř vždy choreografie. Pouliční bitka by se neodehrávala ve stylu: Počkám až zbije kámoše, pak nastupuju já. Na skutečnou řežbu se podívejte v Serbuan Maut nebo si vemte špatnou šálu na fotbal. Tři, na mě té pitomosti bylo přes veškerou úctu moc a soubojů málo. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Hloupoučký příběh plný notně směšné naivity... což vydrží jen do chvíle než Brucovi nějaký záporácký podržtaška skopne z krku amulet od maminky. Osvobozen od jha slibu svému milovanému předkovi ("buď hodný na cizince a pravidelně se myj") začne konečně roztáčet větrné mlýny svých úderů a kopů, a rozpoutá překvapivě brutální řežbu. Natočenou sice v čistě sedmdesátkovém stylu, tedy nic co by se mohlo vyrovnat efektnosti moderní choreografie a uvěřitelnosti soubojů, ale Bruce Lee zkrátka umí a je to vidět i zde. A je cool když zabíjí lidi, obzvlášť když jsou ti lidé tak ohavně oblečení jako tady (pastelově barevné košile na milion a jeden způsob, žít v semdesátých letech, tak bych si musel vypíchat oči) 6/10 ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Akčňák plný súbojov s jednoduchým príbehom. Na tom príbehu až tak nezáleží, aj tak je každý zvedavý, kedy sa o slovo do bitky prihlási kultový Bruce. Ten síce spočiatku váha, ale po zhruba troch fackách a jednom zlomenom amulete sa nechá prehovoriť. Vadili mi tie superžabacie skoky, ktoré v normálnom filme nemajú čo pohľadávať, ale ostatné Brucove kung-fu pohyby boli parádne a nechali zabudnúť na ultra-mizerné herecké výkony ostatných hercov. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee se ne po zrovna jistých projektech vrací ze Států do Hongkongu, kde záhy vzniká Velký šéf – choreograficky velmi zdařilý snímek s realistickým pojetím soubojů a hlavně s menší koncentrací střihu. Coby vesničan Cheng se zapřísáhl matce, že se nebude prát, jenže jakmile jeho zaměstnavatel namočený do obchodů s drogami sáhne na jeho blízké, je rozhodnuto. Mistrovy pohyby fungují jako kolečka v dobře seřízeném strojku, a tak odpustíme i skrz naskrz prostý děj a směšné dialogy. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Jo, tenkrát to byly filmy.. :-) a takové už asi nebudou. Klasika, kterou jsem si nemohl nepustit!  Světlá, červená krev, boje s dodanými zvuky praskajíciho igelitu, Bruce Lee se předvedl a hned jsem si ho oblíbil. Film je trošku přehnanější a drsnější..PS: u toho jak se vždycky rychle přiblížila kamera na Bruceho "drsný xicht" mě prostě rozesmálo, ale v dobrém s mrázem po zádech :-D ()

Galerie (85)

Zajímavosti (37)

  • V USA byl film znám pod názvem Pěsti plné hněvu, a to z jednoho prostého důvodu, při přepravě filmů z Hong Kongu do USA někdo omylem prohodil štítky. Původně se měl Velký šéf jmenovat Čínská spojka, protože se v něm objevují drogy a protože Francouzská spojka vyšla ve stejném roce. Staly se z něj ale Pěsti plné hněvu, zatímco další film Bruce Lee, Pěst plná hněvu se v USA jmenuje Čínská spojka. (Caelos)
  • V některých verzích filmu je krátká scéna, ve které si Cheng Chao-an kupuje krevetové lupínky, které pojídá před závěrečným soubojem. (Caelos)
  • Bruce Lee si byl vědom, že tento snímek rozhodne o jeho popularitě, a tak se vydal na premiéru po boku své manželky. Když film skončil, v sále zavládlo hrobové ticho a Lee se snažil vytratit. Za potlesku ve stoje ho však poté diváci vynesli ven z kinosálu a jeho popularita odstartovala strmě vzhůru. (Jizni Tlapa)

Reklama

Reklama