Reklama

Reklama

Návrat Chen Zhena

(festivalový název)
  • Hongkong Jing mo fung wan: Chen Zhen (více)
Trailer

VOD (1)

V prvých desaťročiach minulého storočia Čína prežívala ťažké obdobie – veľké územia obsadili japonskí okupanti. Vojnový hrdina Chen Zhen mal byť zastrelený za to, že bol zodpovedný za smrť učiteľa a otca japonského plukovníka v okupovanom Šanghaji. Všetci ho považujú za mŕtveho, ale po siedmich rokoch zo zahraničia príde tajomný cudzinec, ktorý sa spriatelí so šéfom miestnej mafie. V skutočnosti je to maskovaný Chen Zhen, ktorý má v úmysle preniknúť medzi ľudí, čo sú v spojenectve s Japoncami. Ako maskovaný nočný bojovník má v úmysle dostať všetkých, ktorí sa podieľali na vražednom zozname vypracovanom Japoncami... (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Bráno s nadsázkou: bezvadné. Drobné úlety: nepočítám. Žánr: je mi to jedno. ___Některý momenty filmu jsou bezvadný a pak přijde taková trochu legrace. Ale dobrý, jenom se to nesmí brát moc vážně. A co se týče odboje a vlastenectví - to je to poslední, co bych filmu vytkla. Trochu to připomíná komiks. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Na akčním historickém dramatu z Hong Kongu je vidět, že vzniklo jako pokračování úspěšného seriálu. Počítá se v něm, že postava hlavního hrdiny Chen Zhena je dobře známá, Kdo se nechytá, musí to zkusit za běhu - anebo to pak zpětně vygooglovat. Jenže tak by filmy fungovat neměly. A tak i když je Donnie Yen výjimečným atletem, hrát taky umí a Návrat Chen Zhena nabízí hned několik vynikajících akčních sekvencí, jako příběh působí neúplně. ()

Reklama

Trustme 

všechny recenze uživatele

Další z módní vlny hongkongských filmů o boji Číny s usurpátory a rozvraceči národa, zasazen do oblíbené doby, cca před 100. lety. Místní filmaři si vzpomněli, že mají plno národních hrdinů a superhrdinů a počali na diváky chrlit tyto opožděné vlastenecké eposy, které nejsou ničím jiným, než lépe zabaleným kung-fu movie s vysokým rozpočtem. Tu Velkou Čínu totiž stále někdo zlobil a není tedy divu, že je o čem vyprávět a točit. A mládež je tak poučena lákavější formou o složitých dějinách Asie. Děj filmu a kompaktnost je však poněkud záhadná. Reálie s krásnou výpravou o rozkvětu Šanghaje a dějepisné scény versus kung-fu comicsová podívaná. Oboje je přitom zvládnuto na jedničku, jen k sobě sedí asi tolik jako k Donnie Yenovi štramácký knírek.. Film je bohužel spíše dramatický, historický, než-li akční. Obsazení je pro fanoušky martial arts movie však velkou výzvou a režie dává v tom málu scén vyniknout parádní podívané!!! Styl Donnieho s poněkud heroicky maximalizovanými nadlidskými schopnostmi je ultimativně uhrančivě unikátní. Scénu, kdy jde eliminovat německou kulometnou pozici a naprosto nestandardním stylem vyřídí nechápající vojáky, bych prohlásil za nejvyšší školu akční choreografie a vizuální nápaditosti. Jako vždy je i u tohoto filmu točeného Asií v posledních letech naprosto špičkový zvuk. ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Osobní dojem: Tohle není ani tak přímočarý bojový film jako skládanka dobového filmu, srdceryvného melodramatu a comicsově stylizovaného hrdiny. Spíš než uspokojení nad krásně komponovanými obrázky s hudbou (a jedna filmová výpůjčka písně Grace Chang z Wild, Wild Rose potěšila) mi nesedli plakátově jednostranní a nevýrazní hrdinové. ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Z tých veľkolepých upútaviek som čakal viac muziky. Príbeh je dobrý a aj hlavný predstaviteľ je sympaťák, dokonca aj dejové zvraty sú nečakané a je to mierne brutálny film, tak ako to má byť. Len zrod maskovaného "hrdinu" mohol byť lepší a potom by bol aj zvyšok filmu oveľa sympatickejší. A navyše, akcia nie je až tak úžasná ako v iných ázijských veľkofilmoch. Takže sa z toho vyliahla len jednorazová jednohubka, ktorá neurazí, ale ani ničím nepoteší. /55%/ ()

Galerie (154)

Zajímavosti (3)

  • Akční režii na filmu dělal Donnie Yen. Kredit koordinátor kaskadérů sdílí Yan Hua a Kenji Tanigaki. (Rominator)
  • Filmová postava Chena Zhena (Donnie Yen) je oděná v zelenou kombinézu, která je vytvořena na základě identické kombiné maskovaného společníka Zeleného sršně Kata. Ta má mimo jiné znázorňovat poselství všem Japoncům se sebevražednými sklony, aby od nich upustili. (Conspi)

Související novinky

Filmasia 2010 – asijské „best of“

Filmasia 2010 – asijské „best of“

30.11.2010

Letošní festival Filmasia se koná v Aeru 3. - 5. prosince 2010. Uvidíte nové filmy od jmen jako Andrew Lau, Takashi Miike, Hayao Miyazaki, Tsai Ming-liang nebo Kim Ji-woon! Asijský víkend začíná v… (více)

Reklama

Reklama