Reklama

Reklama

Legenda o Červeném draku

  • Hongkong Hung Hei Kwun: Siu Lam ng zou (více)

Obsahy(1)

Jeho žena byla zavražděna a společně s ní celá vesnice krutými Manchuovými vojáky. Přežil pouze bojovník Kwun (Jet Li) se svým synem Tingem. Vydávají se na cestu pomsty. Sedm let hledali otec se synem při cestě napříč celou starověkou Čínou příležitost k odplatě. Zůstávali ale vždy jeden krok za smrtící armádou, až do doby, kdy se Kwun setkává s bohatým mecenášem a pěti mladými shaolinskými mistry v jeho službách. Na jejich kůži je vytetována mapa vedoucí k bájnému pokladu, po které ale prahnou také Manchuovi vojáci. Otec a syn se spojí s mistry Shaolinu v boji na život a na smrt. Připravte se na starověké souboje bojových umění se světovými bojovníky a mistry mistrů! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Tohle nebyla parodie? Aha. Tak v tom případě teda nevím, co chtěli tvůrci původně natočit. Ale v každém případě se jim to hrubě nepovedlo. Celé mi to připadalo jako multižánrová slátanina rádoby drsných pohledů vyholených chlápků, kung-fu soubojů malých harantů, zoufale nevtipných hlášek a v neposlední řadě tragických hereckých výkonů. A když už nezafungovala ani vyhlášená libůstka asijských filmařů - choreografie akčních scén - pak je opravdu asi někde něco špatně. Nemluvě o tom, že už vlastně ani nevím, o čem to bylo. ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jde o film z ještě "ranné éry" Jet Liho, nebyl to zas až takovej průser. Tvůrci sice trochu zaspali dobu ("shaolin-kung-fu-masakr-style" už tu byl dávno před tím), na druhou stranu - naštestí to nebrali příliš važně a je to právě velká dávka humoru a nadsázky, která Legendu o Červeném draku zachraňuje ()

Reklama

Melies odpad!

všechny recenze uživatele

0 / 10 Teraz som skutočne v rozpakoch. Pretože ak to mysleli vážne, čo asi aj mysleli, tak je to absolútne strašný film - to, že je otrasne natočený a napísaný by sa ešte dalo prežiť, ale tie boje... s kamarátmi zo škôlky som sa bil lepšie. A tie Jet Liho výkriky - ako sprievod gayov zasiahnutý slzným plynom. Hrúza! Čo je však najhoršie, ako malý som takéto filmy žral, a teraz neviem, či som bol vtedy taký nenáročný divák, ale som mal len šťastie a takýmto kravinám som sa oblúkom vyhol... ()

muti 

všechny recenze uživatele

Lone Wolf and Cub (1972) sa môžu len čudovať tomu ako sú v HK schopní zhovadit tuto starú klasiku. Ženská nie je žiadna Anita Mui (Drunken Master 1994), avšak snaha o jej napodobenie je zjavná. Keď už nič iné, film je aspoň miestami vtipný, aj keď ide o lacnú zábavku. Filmu to ale neuberá pretože je sám plný lacných trikov. Jediný kto to berie vážne je snáď len Jet Li, ktorému asi nik nepovedal ze z toho mala byť úsmevny vodvaz. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Kwun (Jet Li) nedokázal zachránit svoji vesnici (a ani svoji ženu) ze spárů císařských vojáků, podařilo se mu zachránit jen svého synka. Již od malých krůčků jej učí tajnému bojovému umění, a spolu se protloukají kde můžou. Než dorazí do města, kde se seznámí s tulačkou Red Bean a pěti malými chlapci, vyučenými v chrámu Shaolinu, kteří mají na zádech vytetovánu mapu k tajnému pokladu. A po tom pasou také bývalí nepřátelé Kwuna, takže se všichni musí spojit a zabránit padouchům v jejich temných cílech .... Nějak mi ušel celý smysl celého filmu (jestli vůbec nějaký měl mít). Docela zajímavé bojové scény (malí klučíci jsou docela dobře pohybliví, Jet Li také), ale to je tak vše. Nějak scénáristi zapomněli vysvětlit proč, kdy, kdo a jak (ale nakonec, co je nám po tom).... ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama