Reklama

Reklama

Vědomostní soutěž AZ-kvíz, která se připravuje v brněnském studiu České televize pod vedením režiséra Ladislava Cmírala, už svým názvem oznamuje, že vyžaduje od soutěžících co nejširší znalosti. Název koresponduje také s hrací tabulí, na níž jsou otázky skryty pod políčky označenými písmeny abecedy od A do Zet. Soutěž kombinuje tematicky pestré vědomostní otázky se strategickou hrou. Ta spočívá v obsazování polí na hrací tabuli a v jejich propojení do souvislého řetězce, jenž spojí tři strany trojúhelníku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (336)

wafc 

všechny recenze uživatele

A jako ANUS, B jako BUKKAKE, C jako COURA, D jako DILDO, E jako ELEKTROŠOKY, F jako FLUNDRA, G jako GANGBANG, H jako HONIMÍR, CH jako CHLAMÝDIE, I jako INSEMINACE, J jako JEBAČKA, K jako KUNDIČKA, L jako LÍZAČKA, M jako MRDAČKA, N jako NÁMRD, O jako ORÁLEK, P jako PEDOFIL, Q jako QUATTROFORMAGI, R jako REKTUM, S jako SEMENO, T jako TRANSKA, U jako UROLOGIE, V jako VEJŠKRAB, W jako WAFC, Z jako ZOOFIL.... A prosil bych atlas hub, děkuju. ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Televizní klasika, která neomrzí. Ales i Eva stejne jako zástupy dúchodcú (záliby? krizovky, zahrádka...) proste nemohou zklamat. Skoro dvacet let vysílání vyprodukovalo hned nekolik scén, které kralují ceskému you-tube. Namátkou: Franta Pepa Jednicka, Pestební delnice nebo nedvane troleni Ladislavem Ziburou. Zkrátka legenda. ---- "A taková atypická - sbírám figurky slonů." ()

Reklama

Drom 

všechny recenze uživatele

Svět filmu pomalu zahlcuje 3D na úkor 2D, Česká televize nahradila 3D Pyramidu (co se votáčí!) za 2D pyramidu z písmen a čísel (co se ani trochu nehejbá!). Mezi podmínky, které musí soutěžící splnit, přibyl požadavek alespoň částečné lobotomie a tramtadadá, mámen novou soutěž. Hlavně hodně barevnou, to lidí přitahuje. A ke všemu se nám Evička vdala :(. Vratťe mi Pyramidu! ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl na VŠ a nechtělo se mi do školy, povaloval jsem se a koukal na pořady, jako byl tenhle. Má to svoje kouzlo. Většinu soutěžících tvořili freakové, zábavní už svým zjevem a pak byly super ceny pro vítěze, které jen málokdy alespoň vykompenzovaly cestu vlakem do Brna a zameškaný den v práci.... ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Tohle byl pořad na minimálně čtyři hvězdy. Poměrně těžké, ale ne nemožné otázky a první písmeno, k tomu nutnost si hlídat soupeře a jeho tahy. Ve své době pecka. --- Postupem času se to ale okoukávalo a okoukávalo a ani ty změny to holt nemohly zastavit. Přišlo mi, když jsem na to čas od času narazil, že i otázky se zesložitěly, krom vzhledu a nějakého časového limitu se na tom změnil jen věk moderátorů a Eva si prodloužila příjmení na suverénně nejdelší v TV, Brettschneiderová-Machourková-Lorem-Ipsum-Dolor-Sit-Amet. Po tolika letech ale už dnes pořad působí až jako vedlejší odnož projektu Retro, ačkoliv je to paradoxně stále asi nejlepší soutěžní pořad, kde musí mít soutěžící v hlavě. Hromady vznikajících a zanikajících rádoby soutěží o hromady peněz, kdy soutěžící v podstatě nemusí nic vědět a znát, mi přijdou oproti tomuhle fakt bídné. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (16)

  • Aleš Zbořil v pořadu ROZHOVORista (od r. 2018) prozradil, že AZ-kvíz točí dvakrát za měsíc po deseti dílech. Po deseti epizodách se střídají s Evou Machourkovou, která AZ-kvíz taktéž točí dvakrát za měsíc po deseti dílech. (TomasSlach)
  • Moderátoři vidí otázky až při vysílání. (M.B)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama