Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkušený policista Nick Pulovski přijde při přestřelce se zloději aut o svého stálého partnera. Poručík Garcia mu jako náhradu přidělí Davida Ackermana, nezkušeného mladíka z bohaté rodiny, který se snaží vymanit z ochranného vlivu svých rodičů. Pulovski, posedlý myšlenkou na dopadení šéfa zlodějského gangu Stroma, není novým partnerem příliš nadšen. Když banda přepadne kasino, čekají na ně Nick s Davidem přímo v trezoru. Mladík však nedokáže vystřelit na Stromovu milenku a vinou jeho váhání lupiči opět vyváznou, tentokrát dokonce s Nickem jako rukojmím. Slušňák David se konečně odhodlá k ráznému a tvrdému postupu. Vydá se po parťákovi pátrat a za sebou nechává spoušť. Přes řadu problémů se mu ho podaří najít a zachránit. Společně pak pronásledují prchajícího Stroma a jeho milenku. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (127)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prekvapuje me docela nizky hodnoceni, sice se nejedna o nic super vyjimecnyho, ale rozhodne to je kvalitni kriminalka. Film akorat trpi delkou, nekdy v 60. minute to totiz vypada, ze film muze v klidu behem deseti minut skoncit, ale to ne, furt je to natahovany, aby si Clint splnil svoji normu dvou hodin, ne ze by to ke konci zaclo nudit, i tady jsou fajn sceny, ale klidne to zkratit o pul hodinky a nic by se nestalo. Co se tyce Sheena, ten v prvni pulce pusobi trosku blbeckovskym dojmem, jak kdyby ho Clint obsadil jen z toho duvodu, ze proste potreboval nejakyho partaka, kterej by mu nahraval, ale nechtel, aby mu nekdo vyzral slavu, takze Clint se zvesela pousti do akci, hazi jednu hlasku za druhou a Sheen se tu jen tak bezvyrazne mota. Jenze ve druhy pulce je to zase naopak, hlaskovat a radit zacne Sheen a film ma docela zajimavej vyvoj pribehu. Proste kvalitni kriminalka s nekolika hodne fajnovejma scenama a dobrym obsazenim. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Clintovi už bylo rovných šedesát, ač na to úplně nevypadal. Vsadil na vážnější tón a možná se tvůrci nechali trochu strhnout projekty o dvou vzájemně se popichujících poldech: ostříleným Clintem a drzým mladíkem z bohatých poměrů Charlie Sheenem. Společně se snaží dopadnout šéfa zlodějského gangu, kdy se dokonce starší z parťáků stane jeho rukojmím. Scénář je každopádně čistě rutinní bez jakékoliv připadné hodnoty. A akce je tu hlavně proto, aby to dostatečně bouchalo, nebo to vypadalo co nejvíc efektně (u záporáků shazujících auta z jedoucího kamionu se zřejmě inspiroval Michael Bay). Zelenáč nicméně propadl a byl to Eastwoodův další z komerčních neúspěchů v řadě, takže bylo na místě, aby sáhl do vlastní kapsy a vytáhl projekt, který roky odpočíval (triumf Nesmiřitelní). Slovní přestřelky obou hrdinů zároveň zdaleka nedosahují popichování poldů ze Smrtonosných zbraní a dalších. Pořád je to ale slušná zábava. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

V žánri je síce písané, že komédia, ale skôr by som sa priklonil k tým ostatným žánrom, pretože to úplne komédia nieje. To len Clint trúsi extra husté hlášky, ktoré mu každý žerie. Aj ja. Po Drsnom Harrym sa Clint znova hraje na drsného policajta, no tento krát nafasuje bažanta dobrými výsledkami - Charlieho Sheena. A musím povedať, že táto kombinácia dvoch skvelých hercov a ich kadencia hlášok mi prišla niekedy rovnako zábavná ako u policajného dua v smrtonosnej zbrani. Rozhodne odporúčam, ja som sa dobre bavil. "Musí existovať sto dôvodov, prečo by som ťa nemal zabiť. Lenže ja si práve teraz na žiadny nespomínam." 80% - 4* ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ďalší vydarený kúsok od Clinta Eastwooda kde si zahral opäť hlavnú úlohu tentokrát si pribral za parťáka Charlieho Sheena. Nechýba ako dobrá akcia, tak aj erotická scéna a Clintove výborné hlášky. Potešili aj ostatné herecké výkony. Svižná a výborná akčná komédia, kde zo seba jednak Eastwood nerobí machra až na pôdu a hlavne je tam okrem neho kopa hercov, ktorí stoja za zmienku, predovšetkým famózny Raul Julia a v neposlednom rade samozrejme aj Charlie Sheen, ktorého som už spomenul. Eastwoodovka, ktorá fakt pobaví. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Kdo zná filmografii Clinta Eastwooda musí si říct něco jako: "Eastwoodovka" (hlavní hrdina policajt, polské jméno, sem tam dostane na budku, jinak drsnej...). Osobně mám Zelenáče rád pro jeho humor a hlášky... Prostě "takový už se dnes nedělaj". Film má u mě také jeden kuriózní fil a to tím že byl viděn v kině kde díky promítači-debilovi co nezvládl výměnu kotouče jsem při prvním shlédnutí přišel o nejakčnější scénu skoku autem z explodující budovy... No reklamace se v kinech tenkrát moc nenosila a tak jsem na film musel hned 2x za sebou :). ()

Galerie (46)

Zajímavosti (15)

  • Když David v čistírně řekne: "Balíček pro pana Monga", cituje přesně řeč Cleavona Littla ze zábavné parodie Mela Brookse Ohnivá sedla (1974). (ClintEastwood)
  • V tomto filmu se objevilo mnohem vice kaskadérů (87), než herců (37). (Sinecod)
  • Charlie Sheen po natáčení prohlásil, že obdivuje Eastwoodovu připravenost a profesionalitu. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno