Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkušený policista Nick Pulovski přijde při přestřelce se zloději aut o svého stálého partnera. Poručík Garcia mu jako náhradu přidělí Davida Ackermana, nezkušeného mladíka z bohaté rodiny, který se snaží vymanit z ochranného vlivu svých rodičů. Pulovski, posedlý myšlenkou na dopadení šéfa zlodějského gangu Stroma, není novým partnerem příliš nadšen. Když banda přepadne kasino, čekají na ně Nick s Davidem přímo v trezoru. Mladík však nedokáže vystřelit na Stromovu milenku a vinou jeho váhání lupiči opět vyváznou, tentokrát dokonce s Nickem jako rukojmím. Slušňák David se konečně odhodlá k ráznému a tvrdému postupu. Vydá se po parťákovi pátrat a za sebou nechává spoušť. Přes řadu problémů se mu ho podaří najít a zachránit. Společně pak pronásledují prchajícího Stroma a jeho milenku. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (127)

Anderton 

všechny recenze uživatele

V tone klišé sa brodiaca krimi s dobrým obsadením, ktoré pôsobí paradoxne občas až parodicky. V 80. a začiatkom 90. rokov bolo natočených tak akurát kvalitných buddy filmov a Zelenáč je akosi navyše. Nájde sa zopár fajn momentov a poteší sem tam kamera, celok je však absolútne bez atmosféry a film by sa mohol odohrávať aj v Rimavskej sobote (bez urážky) a výsledok by bol rovnaký. On totiž Zelenáč pôsobí ako zákazka a čiže ako aj Eastwoodova strata času. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Rookie by se dal směle zařadit do pozdní Eastwoodovy tvorby. Ještě než se z něj stal pozorný a citlivý režisér/herec, patlal se Eastwood s většími či menšími úspěchy v akčních filmech. Jeho hrdinové byli povětšinou nekompromisní drsňáci a vždy vyšli ze situace vítězně. Podobně je tomu v tomto případě. Díkybohu za Sheena, který je jakožto nováček příjemně suvérenní a dobře ví co hraje. Legendární Raul Julia moc prostoru nedostává a akce je samozřejmě typicky hollywoodská. Čím větší výbuch tím lépe. Ne že bych tvůrce nějak kritizoval, ale scénář je čistě rutinní bez špetky invence, či snahy o nezaškatulkování se do standartních amerických akčních vod. Není zde nic moc co by zaujalo, jen snad těch pár hlášek a výtečných postřehů (obrácený odznak apod.). ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood patří mezi moje nejoblíbenější herce a společně s Charliem Sheenem předvedli velmi slušné herecké výkony. Ona „chemie“ mezi jejich postavami fungovala – drsňák – zelenáč, jen to tempo příběhu bylo zpočátku vážně poněkud vlažnější. Teprve s přeměnou Sheena a jeho demolicí všeho a všech jsem si film začal užívat. Protivníci správně slezští, ta brazilská mrcha rovněž, nechybělo pár slušných akčních pasáží, vtipných narážek - posměšků a hlavně mladá Lara Flynn Boyle byla fakt k sežrání…Lepší průměrná podívaná, což znamená 60%... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Clintovi už bylo rovných šedesát, ač na to úplně nevypadal. Vsadil na vážnější tón a možná se tvůrci nechali trochu strhnout projekty o dvou vzájemně se popichujících poldech: ostříleným Clintem a drzým mladíkem z bohatých poměrů Charlie Sheenem. Společně se snaží dopadnout šéfa zlodějského gangu, kdy se dokonce starší z parťáků stane jeho rukojmím. Scénář je každopádně čistě rutinní bez jakékoliv připadné hodnoty. A akce je tu hlavně proto, aby to dostatečně bouchalo, nebo to vypadalo co nejvíc efektně (u záporáků shazujících auta z jedoucího kamionu se zřejmě inspiroval Michael Bay). Zelenáč nicméně propadl a byl to Eastwoodův další z komerčních neúspěchů v řadě, takže bylo na místě, aby sáhl do vlastní kapsy a vytáhl projekt, který roky odpočíval (triumf Nesmiřitelní). Slovní přestřelky obou hrdinů zároveň zdaleka nedosahují popichování poldů ze Smrtonosných zbraní a dalších. Pořád je to ale slušná zábava. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Akcny buddy movie je pre Eastwooda netradicny zaner, ale v tej dobe bol tento typ filmov v kurze, tak sa mu nevyhol ani on a dopadlo to celkom solidne. Eastwood tu vlastne hra znova drsneho Harryho Callahana akurat mu zmenili meno. Po nevydarenej akcii vyfasuje noveho partaka Charlieho Sheena, ktory ru hra taku divnu postavu. Prvu polovicu je dost nezaujimavy jak sa neustale zoziera kvôli mindraku z mnulosti a snahe uniknut z nalinkovaneho zivota bohatych rodicov. Ale aj mimo jeho otravneho motivu je prva polovica filmu strasne pomala a nie a nie sa rozbehnut. K tomu konecne dôjde az v druhej polovici v ktorej sa koncen poriadne k slovu dostanu akcne sceny. Väcsina z nich je po kaskadrskej stranke pôsobiva, ale su nasnimane tak tuctovo, ze nakoniec ziadne z akcnych scen poriadne neohuri. Ukazkovym prikladom je uvodna velkolepa nahanacka v ktorej zlocinci z kamionu spustaju na Eastwooda osobne auta. Je to tak nezazivne nasnimane az to nudi. Pritom rovnaku scenu o par rokov neskôr natocil Michael Bay v Bad Boys 2 a je z toho nezabudnutelny zazitok. Akurat ma napadlo, ci Bad Boys 2 obsahuju aspon jednu akcnu scenu, ktora by nevykradala ine filmy, hehe. Sklamanim je aj slaba chemia medzi ustrednou dvojkou. Cely film si idu skôr solo sami za seba. Ale Eastwood aspon hadze suche hlasky a Sheen sa snazi v akcnych scenach. Potesi aj kvalitny zaporak Raul Julia. R-kovy rating a nekompromisne skoncovanie so zaporakmi ake sa dnes uz nenosi. Musí existovať sto dôvodov, prečo by som ťa nemal zabiť. Lenže ja si práve teraz na žiadny nespomínam. Takze celkovo aj ked ma film dost hluchych miest a po rezijnej stranke to nie je tak uchvatne ako top akcniaky, tak je to stale solidny nadpriemerny buddy movie a pre Eastwoodovych fanusikov povinnost. 6/10. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (15)

  • Charlie Sheen po natáčení prohlásil, že obdivuje Eastwoodovu připravenost a profesionalitu. (ClintEastwood)
  • Při závěrečné přestřelce na letišti Strom (Raul Julia) zůstane ležet na pásu pro zavazadla, ale už nepřijede. Avšak pás pro zavazadla jezdí stále dokola, tudíž by se měl objevit. (marcel5)

Reklama

Reklama