Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkušený policista Nick Pulovski přijde při přestřelce se zloději aut o svého stálého partnera. Poručík Garcia mu jako náhradu přidělí Davida Ackermana, nezkušeného mladíka z bohaté rodiny, který se snaží vymanit z ochranného vlivu svých rodičů. Pulovski, posedlý myšlenkou na dopadení šéfa zlodějského gangu Stroma, není novým partnerem příliš nadšen. Když banda přepadne kasino, čekají na ně Nick s Davidem přímo v trezoru. Mladík však nedokáže vystřelit na Stromovu milenku a vinou jeho váhání lupiči opět vyváznou, tentokrát dokonce s Nickem jako rukojmím. Slušňák David se konečně odhodlá k ráznému a tvrdému postupu. Vydá se po parťákovi pátrat a za sebou nechává spoušť. Přes řadu problémů se mu ho podaří najít a zachránit. Společně pak pronásledují prchajícího Stroma a jeho milenku. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (127)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Čirá pomstychtivá detektivka zpestřená osobními frustracemi hlavní postavy. Typicky hollywoodská akce působí jako pěst na oko( zejména skok autem na střechu následujíce pádem do skladu). Scénář je naprosto rutinní věc bez trochy důmyslu. Ačkoliv ve filmu takového rázu je to vcelku přehlédnutelný aspekt. Eastwoodovi šlo především o zábavu a z tohoto hlediska byl účel filmu splněn výbornou. Kadence sarkastických hlášek je uspokojivá a nasrané pózy hlavních představitelů jsou rovněž humorné. Kontrole se vymkla snad jen nucená soulož únosce s rukojmím. Přesto má Zelenáč šarm a v rukávu několik es v podobě výtečných gagů. Pro fandy neodkladná záležitost. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Spojení Charlieho Sheena s Clintem Eastwoodem dopadlo velmi rozpačitě. Sheen tu jen dokazuje, že nikdy hrát moc neuměl a Eastwoodova režie je jen velmi rutinní. Vlastně zde obsahuje jedinou kloudnou akční scénu-auto s našimi hrdiny přeskakující do protější budovy. Jinak scénář těžce průměrný, herecké výkony na hranici parodie. Eastwood rozhodně později natočil schopnější díla, než je podprůměrný Zelenáč. 40% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kup si podpažní futrál. Takhle by sis ho mohl ustřelit." Jak se stát ze skvěle teoreticky vybavenýho zelenáče zkušeným detektivem? Je to jednoduchý - stačí se hůř oblíkat, začít kouřit doutníky a používat neortodoxní vyšetřovací metody. Já se tedy v americkým právním systému moc nevyznám, ale přesto mám jistý podezření že se detektivové Pulovski a Ackerman při střelbě na veřejnosti, vyhrožování svědkům nebo zapalování barů pohybují lehce za hranou zákona, ale v souboji s velkými šmejdy jsem ochoten jim to odpustit. A taky se přitom slušně bavím, protože hláškami se mezi střelbou nešetří a tak to mám rád. ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

No hurá, konečně eastwoodovka z osmdesátek (rok 1990 jsou ještě osmdesátá léta:-)), která není oázou trapnosti ani nudy. Volba na Charlieho Sheena jako parťáka byla povedeným tahem, protože kromě komediálního talentu je to prostě i dobrý vážný herec a v podstatě má víc prostoru než Clint. Samozřejmě se nejedná v žánru o nic světoborného, je to víceméně klasický představitel tehdy hodně populárního filmu s nesourodou policajtskou dvojicí, ale film má spád a navíc Sheen a Eastwood jsou opravdu skvělá dvojka. Navíc má tenhle film snad ještě blíž Dirt Harry serii než Sázka na smrt, akorát Harry si tak neliboval ve smradlavých doutnících:-)) ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Upozornenie prvé: Pozerajte buď v originálnom znení alebo s dabingom TV NOVA. Na kazetách WHV film zabili technicky katastrofálnym českým znením. Upozornenie druhé: Skvelý film s Charlie Sheenom v úlohe ucha a Eastwoodom ako jeho mentorom. Je to akčné, dynamické a profesionálne urobené. Odporúčam. (10.11.2004) ()

Galerie (46)

Zajímavosti (14)

  • Mnohé situace a scény skutečně připomínali slavnou sérii Harryho Callahana. Například scéna v luxusním hotelu, kde Nick provokuje Stroma a uhasí svůj doutník v jeho kávě, připomíná scénu ze snímku Náhlý úder (1983). Když David (Charlie Sheen) projede na motorce dveřmi svého domu, aby zachránil Sáru, divák si může všimnout podobnosti s filmem Násilník (1976), ve kterém Eastwood "zaparkoval" svoje auto do prosklené výlohy. (ClintEastwood)
  • Ve snímku jde najít i poklonu snímku Rio Bravo (1959). Jde o scénu, ve které se Pulovski schová za mrtvé tělo v šachtě výtahu a prozradí ho kapající krev. (ClintEastwood)
  • Charlie Sheen po natáčení prohlásil, že obdivuje Eastwoodovu připravenost a profesionalitu. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama