Reklama

Reklama

Taxík

(pořad)
Soutěžní / Rodinný
Česko, 2008, 28 min

Účinkují:

Aleš Háma (moderátor), Monika Absolonová (moderátor), Tomáš Matonoha (moderátor), Vojtěch Kotek, Tereza Kerndlová, Pavel Zuna

Obsahy(1)

V pořadu Taxík nastoupí nic netušící lidé do zdánlivě obyčejného taxíku a najednou zjistí, že jsou v televizním pořadu! Při jízdě mají možnost odpovídat na moderátorovy otázky a vyhrávat hotové peníze. Jsou-li úspěšní, tak na závěr cesty dostanou svoji výhru. Pokud ale zodpoví špatně příliš mnoho otázek, jsou z taxíku vysazeni, a to kdekoliv! Taxík je prostě jediné taxi, které vám zaplatí! (Česká televize)

(více)

Recenze (222)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Kdopak by neznal Aleše Hámu - pochcanou slámu a jeho blikající taxík. I já jsem měl tu možnost ho párkrát v televizi zahlédnout. Nijak ohromen nejsem. Stojím si za tím, že je to pouze všední vědomostní soutěž, kde je odlehčená atmosféra a nevšední prostředí. Háma ani taxík mi vyloženě adrenalin nezvedali, ale rád se bez nich obejdu. Hvězdička. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ to moderuje Aleš Háma, tak je to naozaj nadpriemerné a jeho štýl je určite príjemný a zároveň zábavný. Čo sa bohužiaľ o Monike Absolonovej nedá povedať, pretože tá pôsobí miestami až afektovane a celé jej moderovanie mi príde strašne neprirodzené. Takže za relácie s Alešom 4*, za tie s Monikou 2* - teda súhrnne je to tak akurát na 3*. Ale fakt dobrý nápad, aj keď tie otázky sú niekedy naozaj náročné a zavádzajúce. ()

Reklama

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

V současné době moje nejoblíbenější televizní soutěž. Aleš Háma je zábavný a do role moderátora se opravdu hodí. Otázky jsou taky dobře zvolené (ani stupidně lehké, ale ani nějaké chytáky). Když sledují Vysokou hru říkám si, že jako svou hlavní soutěž mohli využít spíš Taxík. EDIT (8.4.2012): Jsem rád, že si nové vedení ČT všimlo potenciálů této soutěže a od ledna letošního roku ji přesunuli skoro do prime-timu, navíc na každý všední den. Radost mi kazí jenom poněkud prkenné moderování Tomáše Matonohy. Pokud se ale zlepší tak nemám problém jít na pět hvězdiček, jelikož jsem pravidelným divákem tohoto pořadu. Od dob Milionáře mě žádná česká vědomostní soutěž tak nebavila. 80% ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem asi tři díly a už při druhém jsem si říkal, že to ti nicnetušící lidé asi hrají. Což se potvrdilo, když jsem se dověděl, že kolegovi EH zastavil taxík úplně náhodou v Jihlavě a Háma úplně náhodou oslovil zrovna Emana, který byl už asi v deseti televizních soutěžích:-) Na díl s Emanem se ale zpětně určitě podívám. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

"Jediné Taxi, které vám zaplatí". A tak Taxík dorazil i sem. A za volantem nesedí nikdo jiný než "ušák" Hámič. Divím se, že ještě neboural, protože nemůže řídit soustředěně a bezpečně, když se baví s lidma, čte otázky z nějakýho monitoru a rozptylovat ho také musí ty blikátka za ním. Ze začátku jsem to vůbec nesledoval, protože mě trochu odrazoval Háma, ale jednoho dne mě napadlo, že to přeci jen zkusím. Byl jsem mile překvapen, že mě to začalo bavit a nenechal jsem si ujít další díly. Překvapilo mě hodně lehkých otázek, které soutěžící nevěděli a já kroutil hlavou nad tím, jak je český národ hloupý. A nápověda zeptat se kolemjdoucího člověka je velmi vtipná. Cituji: „Ahoj, my teď soutěžíme a potřebujeme poradit.“ Zajímavá soutěž, ale trochu rozporuplná. Pořád mám nedůvěru k soutěžícím, možná jsou jen nasazení a hrají své "překvapení", když vstoupí zrovna do soutěžního taxíku. Právě to mě na tomto pořadu trochu kazí dojem. Nehodlám už špekulovat nad tím, jestli ti soutěžící to hrají, nebo ne a přejdu k hodnocení, které pro tento pořad vyznívá průměrně. "Chceš-li býti v balíku, jezdi se mnou v Taxíku!" ()

Galerie (9)

Zajímavosti (24)

  • Za jeden natáčecí den se původně stihlo z úsporných opatření „vyzpovídat“ i dvanáct soutěžících. Pozdějí to bylo okolo sedmi až osmi. (juta)
  • Poprvé se Taxík vysílal v Česku v roce 2008. V zahraničí už v červnu 2005. (Duoscop)
  • Moderátor má během jízdy sluchátko, do kterého mu režisér říká pokyny a otázky pro soutěžící. (juta)

Reklama

Reklama