foto

Monika Absolonová

  • nar. 27.9.1976 (39 let)
    Benešov u Prahy, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Monika Absolonová se narodila 27. září 1976 v Benešově u Prahy. Studovala soukromou střední hotelovou školu v Praze, na niž navázala studiem němčiny na Akademii Jana Amose Komenského. Její pěvecké začátky sahají do roku 1983, kdy jako sedmiletá nastoupila do Kühnova dětského sboru. Počátkem 90. let začala navštěvovat hodiny zpěvu u Lídy Nopové a od roku 1996 studuje zpěv u profesora Eduarda Klezly.

Muzikálovému herectví se věnuje od roku 1995. První roli získala ve Svobodově muzikálu Dracula (1995 - Nymfa větrná, Nymfa hodinová; 1998 - Lorraine). K dalším muzikálovým projektům patří Krysař (2000 – Agnes, Kleopatra Michala Davida (2002), Rebelové (2003 – Alžběta, Bugina), Noc na Karlštejně (2004 – Eliška), Tři mušketýři (2004 – Mylady), Angelika (2007) a Mona Lisa (2009). Ve znovuobnoveném muzikálu Dracula dostala hlavní ženskou roli Lorraine (2009).

První zkušenosti s ryzím herectvím získala rolí čarodějnice v pokračování Troškovy pohádky PRINCEZNA ZE MLEJNA 2 (1999). Režisér Troška ji následně obsadil do role zdravotní sestry v druhém a třetím pokračování komedie KAMEŇÁK (2004, 2005). Působí i v činoherních zájezdových představeních divadelní společnosti Háta, a sice v hrách Den na zkoušku (2005 – Veronika) a Světáci (2011 – Zuzanka).

Zpěvaččinu sólovou kariéru mapuje 6 alb: Muzikálové album (2010), Zůstávám dál (2004), Jsem nevěrná (2001), První den (1999), Dál jen při mně stůj (1994) a debut Monika (1993); bývá pravidelným hostem koncertů Heleny Vondráčkové, Michala Davida i výroční koncertní tour Karla Gotta. Realizuje vlastní koncertní večery a participuje na řadě charitativních akcí (koncerty pro Kapku naděje, Nadaci Naše dítě, Nadační fond Pepina, SOS Haity a dalších), od roku 2006 je patronkou charitativního Avon pochodu. V roce 2010 se umístila na třetím místě v taneční soutěži Stardance. Každoročně moderuje pořad České televize Atlet roku. Standardně se umisťuje na předních příčkách hudební ankety Český slavík, dvakrát po sobě získala titul Skokan roku (2002, 2003). Na kontě má i nominaci na českou Gramy (dnešní Anděl) v kategorii Objev roku (1994) a Cenu Thálie za titulní roli v muzikálu Kleopatra (2002).

Monika chtěla původně studovat práva, neměla lehké dětství, v partnerském životě prožila velké zklamání, kdy následoval rozvod s hokejistou Václavem Einseltem. V oblasti charity je už druhým rokem patronkou pěvecké části celostátního festivalu „Nad oblaky“ pro handicapované talenty.

♥Milka "Roman.Ticka" K♥

Herecká filmografie

2015 Vybíjená
2012 Gympl s (r)učením omezeným (TV seriál)
2010 Adéla ještě nevečeřela (divadelní záznam)
2009 Dracula (divadelní záznam)
Mona Lisa (divadelní záznam)
2007 Angelika (divadelní záznam)
2005 Kameňák 3
Tři mušketýři (divadelní záznam)
2004 Kameňák 2
Redakce (TV seriál)
2003 Kleopatra (divadelní záznam)
2001 Princezna ze mlejna 2 (TV seriál)
1999 Princezna ze mlejna 2
1997 Zdivočelá země (TV seriál)
1996 Dracula (divadelní záznam)
1994 Princezna ze mlejna (TV seriál)

Dokumentární

2016 Bravó, pane dirigente (koncert)
2013 Felix 70 (koncert)
Show!
2012 Karel Gott 2012 (koncert)
Pavel Vítek: Mít sen a jemu se vzdát (TV film)
Tajemství Michala Davida (TV film)
2011 ČT Live - Monika Absolonová (koncert)
2010 Michal David 50 - Mejdan roku (koncert)
2009 Karel Gott 70 (koncert)
Tajemství celebrit (TV film)
2006 13. komnata Michala Davida (TV film)
2005 Holka od Červený řeky (koncert)
2000 Film o filmu: Princezna ze mlejna 2 (TV film)
1999 Vánoce Daniela Hůlky (koncert)

TV pořady

2016 Supermiss (TV pořad)
Tvoje tvář má známý hlas (TV pořad)
2015 Atlet roku 2015 (TV pořad)
Slavnostní zahájení halového ME v atletice 2015 (TV pořad)
Zpívá celá rodina (TV pořad)
2014 Atlet roku 2014 (TV pořad)
Ceny Thálie 2013 (TV pořad)
Český Slavík Mattoni 2014 (TV pořad)
Královny popu - Pocta legendám (TV pořad)
Možná přijde i charita 2014 (TV pořad)
Pomozte dětem... aneb když hvězdy nejen tančí (TV pořad)
Srdce pro děti 2014 (TV pořad)
Supermiss 2013 (TV pořad)
2013 Adventní koncerty 2013 (TV pořad)
Atlet roku 2013 (TV pořad)
Barrandovská abeceda (TV pořad)
Ceny Thálie 2012 (TV pořad)
Ekologický Oskar (TV pořad)
Kufr 2013 (TV pořad)
Máme rádi Česko (TV pořad)
Možná přijde i charita 2013 (TV pořad)
Nejlepší scénka (TV pořad)
Nejlepší Večerníček (TV pořad)
Polívka na víně (TV pořad)
Pomozte dětem 2013 (TV pořad)
Sejdeme se na Cibulce (TV pořad)
S láskou... královny popu (TV pořad)
Televizní legendy (TV pořad)
2012 Atlet roku 2012 (TV pořad)
Ceny Thálie 2011 (TV pořad)
Nikto nie je dokonalý (TV pořad)
Tajemství muzikálů (TV pořad)
Večer plný hvězd (TV pořad)
Zrcadlo tvého života (TV pořad)
Živě na jedničce (TV pořad)
2011 Atlet roku 2011 (TV pořad)
Barrandovský videostop (TV pořad)
Bubo bubo (TV pořad)
Česká hvězda 2011 (TV pořad)
Dobročinná akademie aneb Paraple 2011 (TV pořad)
Silvestr 2011 (TV pořad)
Splněná přání - Srdce pro děti (TV pořad)
To byl náš hit (TV pořad)
Vínečko (TV pořad)
2010 Atlet roku 2010 (TV pořad)
Autoškola národa (TV pořad)
Kapka naděje (TV pořad)
Prostři pro tři (TV pořad)
Show Jana Krause (TV pořad)
2009 Atlet roku 2009 (TV pořad)
Silvestr 2009 - Pojďte dál... (TV pořad)
Zázraky přírody (TV pořad)
2008 Atlet roku 2008 (TV pořad)
Intimní zpověď (TV pořad)
Mr. GS (TV pořad)
Prominenti (TV pořad)
Taxík (TV pořad)
2007 Atlet roku 2007 (TV pořad)
Mejdan roku z Václaváku 2007 (TV pořad)
Souboj hitů (TV pořad)
Vánoční posezení u muziky (TV pořad)
5 proti 5 (TV pořad)
2006 Atlet roku 2006 (TV pořad)
Mejdan roku z Václaváku 2006 (TV pořad)
StarDance aneb když hvězdy tančí (TV pořad)
Žito (TV pořad)
2005 Ať žije Valentýn! (TV pořad)
Vánoce s Troškou pohádek (TV pořad)
Všechnopárty (TV pořad)
Vzpomínky nám zůstanou (TV pořad)
2004 Báječný ženský (TV pořad)
Silvestr 2004 (TV pořad)
Šlitr mezi nebem a zemí (TV pořad)
2003 Silvestrovské taneční hodiny (TV pořad)
Silvestrovský božský výběr (TV pořad)
2002 Abeceda hvězd (TV pořad)
2001 Bylo nebylo v Silvestru 2001 (TV pořad)
Dobroty (TV pořad)
Rady ptáka Loskutáka (TV pořad)
Vabank (TV pořad)
2000 GO - GO šou (TV pořad)
Hogo Fogo (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
Čtveráci (TV pořad)
Zlatá mříž (TV pořad)
1998 DO-RE-MI (TV pořad)
Nikdo není dokonalý (TV pořad)
Zlatíčka (TV pořad)
1997 Rande (TV pořad)

Hudební videoklipy

2002 Ilona Csáková feat. Bára Basiková & Monika Absolonová: Teď královnou jsem já (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace