Reklama

Reklama

VOD (1)

Režisér John Wilson (Clint Eastwood) už dávno netočí filmy pro radost. Je to bezohledný muž posedlý sám sebou a nový snímek chce realizovat v Africe, aby tam uspokojil svou loveckou vášeň. Netuší však, že ho čeká setkání, které změní celý jeho život...  Známý americký herec Clint Eastwood se představuje coby režisér a ve svém dramatickém snímku si opět zahrál drsného muže, který je odhodlán bojovat do posledního dechu. Tentokrát ale nikoli coby pistolník nebo detektiv, ale jako režisér John Wilson. Egoistický bezohledný filmař, pro něhož už práce dávno není radost, přijíždí na černý kontinent natáčet nový film, ale víc než kamera ho zajímá lov divoké zvěře. Jako svůj hlavní cíl si vybral skutečného vládce Afriky - gigantického slona. Setkání s tímto tvorem v něm nicméně probudí dávno zapomenuté city i potlačenou lidskost. Příběh se odehrává v krásných, civilizací nedotčených exteriérech Zambie a Zimbabwe a je řádně okořeněný napětím a dobrodružstvím. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabunký snímok Clinta Eastwooda ako v roli herca, tak v roli režiséra. Snímok plný kecov a kecov. Žiadna akcia, skoro žiadne strieľanie, žiadna sexi ženská postava, nič čo by ma upútalo. Navyše čo sa vám vybaví, keď sa opýtam, aké tipy postáv hráva alebo hrával Clint Eastwood? Hlavne tie westernové. Postavy plné charizmy a sympatických sarkastických kovbojov. Tu hrá Clint Eastwood absolútne arogantnú a nesympatickú postavu, ktorú si nemáte šancu obľúbiť. A dokonca ste radi, keď mu jeden počas filmu rozbije hubu, pretože by ste mu ju sami chceli rozbiť. Skoro by sa dalo tvrdiť, že všetky snímky z 90tych rokov, v ktorých hrá Clint nestoja za nič. Bolo to pre neho akoby prekliate obdobie. A ani tá Afrika nieje vyobrazená nejak pekne, skôr tak nejak depresívne. Nič, čo by stálo za zhliadnutie. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Clint a jeho suchý humor, paráda!!! Charakter hlavnej postavy je veľmi zaujímavý, pretože pod maskou toho najväčšieho egoistického parchanta a hovada sa skrýva poriadny humanista (aj keď fest latentný:) Pár scén je nezabudnuteľných (rozprávanie príbehu pri drinku a pod.). Je to pekne natočené, podporené zaujímavým naturalistickým africkým prostredím, ale k dokonlosti stále niečo chýba (napr. dotiahnutejší záver)... ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, které Clint netočil pro úspěšné kritiky či finanční zisky, ale vyloženě pro vlastní potěšení. Bílý lovec, černé srdce, je takový nenápadný Eastwoodův klenot, který je studií osoby slavného režiséra Johna Hustona a skýtá spoustu životních pravd. TOUHA ulovit toho největšího slona Afriky, přivádí filmaře Wilsona (Eastwood), až k POSEDLOSTI a natáčení jeho nového snímku, je pro něho rázem až druhořadý cíl. No a když se z touhy stává posedlost, je to dost nebezpečná věc... ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Aneb jak jeden sebestředný režisér dostal v srdci Afriky životní lekci. Zpočátku trochu nudné a nezáživné, ale s přesunutím děje na černý kontinent stále lepší a lepší. Clint opět nezklamal, jak po herecké, tak i po režijní stránce. Z celého filmu je cítit duch Hemingwayových afrických příběhů. Takový nenápadný snímek v Eastwoodově filmografii, ale v žádném případě špatný. "Action..." ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Velice netradiční film Clinta Eastwooda, kterým prezentuje bezohlednou loveckou vášeň v srdci Afriky. Musím říct že mě film místy trošku nudil a z nudy mě vyvedly hlavně dva dokonalé psychologické rozbory, kterými John Wilson dokonale uzemnil dotyčnou osobu. Clint zde ztělesňuje bezohlednou postavu režiséra, který si za každou cenu umanul, že v Africe skolí slona. 60% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (5)

  • Zfilmování Viertelova románu se dostalo do kin tři roky po Hustonově smrti (ClintEastwood)

Související novinky

Eastwood: „Než si pro mě přijde...

Eastwood: „Než si pro mě přijde...

04.11.2008

...natočím ještě pěknou řádku filmů.“ Zatímco Sean Connery před týdnem vzkázal světu, ať už s jeho návratem před kamery nepočítá, jeho vrstevník Clint Eastwood se do důchodu nechystá ani náhodou.… (více)

Reklama

Reklama