Reklama

Reklama

VOD (1)

Režisér John Wilson (Clint Eastwood) už dávno netočí filmy pro radost. Je to bezohledný muž posedlý sám sebou a nový snímek chce realizovat v Africe, aby tam uspokojil svou loveckou vášeň. Netuší však, že ho čeká setkání, které změní celý jeho život...  Známý americký herec Clint Eastwood se představuje coby režisér a ve svém dramatickém snímku si opět zahrál drsného muže, který je odhodlán bojovat do posledního dechu. Tentokrát ale nikoli coby pistolník nebo detektiv, ale jako režisér John Wilson. Egoistický bezohledný filmař, pro něhož už práce dávno není radost, přijíždí na černý kontinent natáčet nový film, ale víc než kamera ho zajímá lov divoké zvěře. Jako svůj hlavní cíl si vybral skutečného vládce Afriky - gigantického slona. Setkání s tímto tvorem v něm nicméně probudí dávno zapomenuté city i potlačenou lidskost. Příběh se odehrává v krásných, civilizací nedotčených exteriérech Zambie a Zimbabwe a je řádně okořeněný napětím a dobrodružstvím. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Matty 

všechny recenze uživatele

Jestli má Clint nějaký režisérský vzor, hádám, že John Huston, podaný zde jako misogynní egomaniak, to nebude. Čím tahle pozvolná, několika silně subjektivními scénami oživená výprava do srdce temnoty fascinuje, je Eastwoodova sebereflexivní snaha podívat se z odstupu na role, jež dříve ztvárňoval. Než, stejně jako Huston v závěru, prozřel a uvědomil si, že být (vše)mocný bílý mačo s sebou nese také stinné stránky. 75% ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, film na mně působil dost rozporuplně, pořád jsem v něm hledala cosi, co se vlastně vůbec nedostavilo.Postava cynického režiséra ztvárněná dobře, ale nezachránily to ani zvláštně modré oči Jeffa Faheyho...škoda.Krásná Afrika, černá hudba a úžasné záběry slona, chránícího své stádo, ale ten zlom Clinta Eastwooda mně nějak nedostal.takže jen tři hvězdy.Škoda podruhé. ()

Reklama

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Prosím tě, Clinte, a cos chtěl přesně tímhle filozofickým zamyšlením, že zabít slona není vražda, je to hřích, říci? Já jsem tu hlavní postavu pochopila asi stejně málo jako ta poslední puťka v nóbl hotelu. Pokud ovšem vydvětlením není pouze naprosté znechucení vším lidským. Nihilismus po africku, no proč ne... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Nudnej film o jednom podivnym režisérovi, kterej natáčí nějakej film v Africe a jeho největšim snem je zastřelit slona. Myslel jsem si, že to snad ani nedokoukám, ale byl jsem zvědavej, jak to dopadne. No dejme tomu, že scéna z lovu slona úplně na konci filmu si zaslouží 1 hvězdičku. Druhou hvězdičku dávám za prostředí, kde se natáčelo. Jinak je ten film ztráta času. Od Clinta Eastwooda bych něco podobnýho nečekal. Je to podobnej "úlet" jako třeba Madisonský mosty.30% ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Ja by som to nazvala- Každý lovec černé srdce. Je smutné, že zvieratá majú viac rozumu a dokážu sa zachovať lepšie, ako človek. Stále hľadám ten dovod, ktorý mnohých vedie k tomu, že sme viac, ako oni, ale ešte do dnes som žiadny nenašla. Eastwoodove filmy, hlavne tie, ktoré aj režíroval sú dosť mačistické, preto dokážu uspokojiť predovšetkým mužského diváka, ale musím uznať, že nesú určité morálne posolstvo a vyzdvihujú česť a odvahu urobiť správnu vec. Konkrétne tento odsudzuje hrabivosť, bezcitnosť a hlúposť belochov, ktorí v Afrike a aj inde na svete vystupujú, ako stelesnenie moci. Vykresľuje ľudskú sebestrednosť a stratu kuráže bojovať za svoje ideály, ako najvačšie nedostatky ľudí. Absolútne súhlasím. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (5)

  • Než začal Eastwood s natáčením, podíval se znovu na všechny filmy Johna Hustona a přečetl si jeho autobiografii. Poslouchal také záznamy z Hustonových vystoupeních, díky čemuž se mu podařilo perfektně zvládnout jeho typická gesta a způsob projevu. (ClintEastwood)

Související novinky

Eastwood: „Než si pro mě přijde...

Eastwood: „Než si pro mě přijde...

04.11.2008

...natočím ještě pěknou řádku filmů.“ Zatímco Sean Connery před týdnem vzkázal světu, ať už s jeho návratem před kamery nepočítá, jeho vrstevník Clint Eastwood se do důchodu nechystá ani náhodou.… (více)

Reklama

Reklama