Reklama

Reklama

Legenda o Vánocích

  • Česko Vánoční pohádka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Před stovkami let se zrodil největší příběh světa. Mladý Nikolas přišel při nehodě o rodiče. Vesničané se rozhodli o sirotka postarat společně, a tak jej každá rodina vychovává jeden rok. Vždy ke konci roku, na Boží hod, se Nikolas stěhuje do nového domova. Aby vesničanům nějak projevil vděčnost, na rozloučenou vždy pro děti domácích vyrobí hračky. Jak se během let počet Nicolasových adoptivních rodin zvětšuje, skoro každý dům mívá na Boží hod na prahu nějaké dárečky. Když však vesnice trpí nedostatkem jídla, pošlou Nicolase do učení k poustevnickému tesaři. Pod jeho krutým vedením se Nicolas naučí vyrábět ještě lepší dárky, a mnohem rychleji. Lisakki, který děti nenávidí, mu to však zakazuje. Tradice vánočního dávání dárků je ohrožena! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Efekty 9/10/// +příběh, hudba, obraz -asi žádný/// Tohle je vlastně legenda a zdařilí životopis o Svatém Nikolasovi (Ježíškovi, Santovi) podán formou rodinného filmu. Není nouze o dramatické scény, překrásný kolorit přírody, fantaskní příběh a nebudou chybět ani dojemné scény. Stačí jen uvěřit. A vězte, že děti uvěří. Pustě jim tohle a jestli měli pochybnosti...já jsem dojat z toho jak nádherný to je film./// Celkem 86%/// ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Tolik objetí, polibků a uslzených oček, že finský Santa by měl seknout s výrobou dřevěných hraček z kvalitní borovice, založit si papírnu, a pustit se do výroby papírových kapesníčků. Prostě laskavostí nad míru toho, co je Kajda ochoten přijmout. Marko Leino dostál svému jménu a vytvořil skvostné Vánoční lejno. V maskérně nejspíše Finská tekla proudem, jinak si ty obludné výtvory nedovedu představit. Hrůza a děs, Vánoční atmosféru, aby člověk pohledal a to jsem na to koukal v předvečer Šťědrého dne. Příště radší oslavím Vánoce s chobotnicema (zeleným a modrým). Achjo... nemůžu se dočkat dne, až se na zdejší databázi přestanou nadhodnocovat severské braky. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Moju vianočno-filmovú nádielku tohto roku odštartovala krásna rozprávka s názvom "Legenda o Vánocích". Najmä v teraz, v chladných časoch, kedy teplomer nehlási viac než - 5°C, má Wuolijokiho snímok schopnosť veľmi výdatne zahriať pri srdiečku. Realistické spracovanie "ako to vlastne bolo" ala Santa Claus bez žiadnych čári-máry lietajúcich sobov (SPOILER: Ak nerátame záver KONIEC). Navyše ste pozvaní na vstup do neodolateľnej krajiny zasneženého i nezasneženého Fínska, ktorá Vás zaručene uchváti. __ Pane Troško, tahkle se točej pohádky! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Stačilo pár tónov z rozprávkovo čarovnej hudby v úvode a už som bol vo vianočnej nálade. Prvá polovica filmu je neskutočne atmosferická. O takej atmosfére sa americkým vianočným filmom môže iba snívať. Veľká škoda, že po odchode učiteľa Izáka, keď je náš hlavný hrdina podstatne starší, atmosféra trochu opadá. Výroba a rozdávanie darčekov sú možno pre niekoho to pravé vianočné, ale ten záver ma už nebavil tak, ako prvá polovica filmu. Keby sa netlačilo na pílu za každú cenu- celý život vyrábať darčeky pre druhých(zadarmo!), tak to mohol byť jeden z najlepších vianočných filmov. Napriek tomu sú štyri hviezdy absolútne zaslúžené. 80%. ()

KatRi 

všechny recenze uživatele

Nemohu souhlasit s vysokým hodnocením tady na csfd. Jako by skoro všichni byli rozněžněni tím vánočním časem a každou ždímačku emocí hodnotili vysoko. Jasně, je to smutný osud sirotka, který se rozhodne rozdávat ostatním dětem dárky, až z toho vznikla legenda o Santa Nicolasovi. Působí však velmi šroubovaně a na mě až příliš násilně - s kolika generacemi se probůh ten člověk setkává v jednom jediném filmu! Prostě ne. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (1)

  • Lisakki Järvenpää byl ve skutečnosti slavný finský nožíř. Žil na přelomu 20. století a založil nožířskou firmu, která funguje dodnes. (Facillitant)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno