Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Odhodlaný Nikolas se při hledání svého táty dostane do kouzelné země, kde potká elfy i svůj osud. Domů se vrátí s darem naděje. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (91)

psychoJoa odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle… tohle mi sebralo Vánoční náladu hned v první polovině, v té druhé mi to začalo vraždit mozkové buňky a konec zabil mou příčetnost. Jdu si pustit Klause, jedinou novou pohádku o Vánocích, která má opravdu potenciál a skvělý příběh. Tohle je jen generátor náhodných scén z jiných pohádek, které se nikdo ani nesnažil na sebe napojit. Mohla bych psát donekonečna, co tam bylo špatně… ale snad jen stačí, jak hrozně HROZNĚ mě sledování tohohle paskvilu poznamenalo, fakt se cítím zneužitě! Už nikdy to nechci vidět! NIKDY! Jdu brečet. Fakt brečet… a sbírat kousky své víry v lidstvo a naději, že ještě někdo dokáže udělat hezké pohádky. ()

Dawe2 

všechny recenze uživatele

Tak to bylo hodně laciné ve všech směrech a leckdy trapné a naivní. Škoda toho nápadu a jednoduchého provedení. Dabing myši hrozný, lépe dokud mlčela. Na vtipnost si jen hrála. Takhle to je jen pro opravdu malé děti, možná. Ani herecky neoslní, příběh kulhá, nelogičnost a neuvěřitelná rozpolcenost postav, které z minuty na minutu názorově otočí o 180 stupňů, 30%, 2* se zavřenýma očima a za snahu. ()

Reklama

Bauer 

všechny recenze uživatele

Už rok mám tento film v seznamu na Netflixu. Minulý rok jsem chtěl tento film zhlédnout, ale nějak na něj nedošlo a byla to chyba. Naštěstí letošní nabídka v televizi byla jako téměř vždy nic moc, tak došla řada na tento film a musím říct, že jsem byl nesmírně překvapen. Výborný vánoční film s krásnou atmosférou a s velmi povedeným příběhem. První větší role Henryho Lawfulla a myslím si, že ten mladý herec je celkem talentovaný. Uvítal bych klidně druhý díl. Za mě určitě 4* a vánoční film, jak má být. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemné vianočné prekvapenie. Čakal som bežný vianočný film podľa bežnej schémy na tému vzniku Vianoc, no dostal som celkom fajn príbeh, ktorý ani chvílu nenudil. Je tu zábava, dobrodružstvo i vážnejšie scény. A záver ponúkol zaujímavé rozuzlenie a poučenie. Pre deti ako stvorené. Čerešničkou na torte bola profesorka čarovania a milá myška. Nadpriemer. 75/100  ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Ako rozprávka pre deti je to fajn. Farebné, dostatočne dobrodružné, chvíľkami vážnejšie a pochmúrnejšie, no stále príjemné na sledovanie. Hlavná postava si ma získala takmer okamžite, no tam to pre mňa asi konči. Scenár je naivný a klišoidný, bez poriadneho zvratu a všetko je kvôli tomu predvídateľné od začiatku do konca. Vizuál často gýčový jak sviňa a drvivá väčšina postáv stereotypných. Typický príklad filmu na jedno pozretie, bez závanu originality, no našťastie aj bez niečoho čo by výrazne naštvalo. Osobne mi tu ale najviac chýbalo viac humoru. Myslím že by potom výsledok bol lepší. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení filmu probíhalo v Laponsku, Finsku (Kilpisjärvi), Anglii (Londýn), Slovensku (Vysoké Tatry) a v České republice (Hrad Křivoklát, Středověký skanzen Řepora a Barrandov Studio). (GASTON73)
  • Film vznikl na základě knihy „Kluk jménem Vánoce“ od britského spisovatele Matta Haiga. (Teres)

Reklama

Reklama