Reklama

Reklama

Každý řeší problém s dluhy jinak. Hlavní hrdina se je rozhodne vyřešit tím, že vykrade dům svého zaměstnavatele. Jenže nepočítal s tím, že v domě je další člověk, který si potrpí na násilí a mučení. Takže zloděj, který šel původně pro peníze, musí bojovat o vlastní život a to, co ho bude čekat při útěku by nikdo nikomu nepřál. (LEGACY)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (460)

iamek 

všechny recenze uživatele

Tak trošku tvrdší variace snímků Sám doma. Ne a teď vážně. V poslední době vychází docela slušná porce originálních hororů, ale vždy tomu chyběla ta správná atmosféra. Tenhle problém The Collector rozhodně nemá. Úmrtí jsou originální a napětí se dá krájet celcýh devadesát minut. Závěr už byl klasický hororový a třeba se dočkáme dalšího pokračování. I kdyby byla natočená dvojka tak nevěřím, že bude tak kvalitní jako tenhle kousek. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Po dopozerani tohto filmu som sa nemohla striast pocitu absolutneho hnusu z toho, co som videla. Atmosfera (prakticky az na zaciatok stale v cierno-ciernej tme) bola neuveritelne dokonala a vzhladom na to, ze film sa da charakterizovat skor ako nemy, len s minimom dialogov, uz spominana atmosfera je taziskom celeho snimku a znasobuje pocit stiesnenosti a nuti vas si v duchu hovorit, boze, uz aby sa niekde rozsvietilo. Osobne musim skonstatovat, ze to so Saw mozem porovnat maximalne s brutalitou nastrojov, ale inak v nicom dalsom. Uf, mam za sebou skutocne neprijemny zazitok. ()

Reklama

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že tento film má lecos do sebe. Některé věci, střípky a útržky z něj, mi dodnes nejdou z hlavy. Pokud bych Sběratele nebral jako film, ale děsivý - nesmyslný, přesto však NEsurrealistický - sen, mohlo by to fungovat. Někdy před půl rokem jsem tomu nadělil dvě hvězdičky, ale aniž bych si dopřál (nebo si toužil dopřát) druhé zhlédnutí, ten snímek ve mě stále rezonuje. Proto jdu s hodnocením výš a zároveň konstatuji, že The Collector je brutální blbost, na kterou se jen tak nezapomíná. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Film má dobrý "nášlap" ze začátku... Hudba, hlavní hrdina a jeho problém, vloupání... maskovaný psychouš v domě... Ale jak už zde bylo asi několikrát uvedeno, ten film je fakt nesmírně stupidní tím, co se tam neustále dokola odehrává. Skupina lidí běhá po baráku asi 80 minut, vrah dokáže všude nastražit neuvěřitelně složité pasti, za který by se nemusel stydět ani Jigsaw, do toho se objevuje kdykoliv a kdekoliv a jindy zase ne... Ten barák je jediné místo, kde se film v podstatě odehrává, ale já si fakt nebyl schopen zapamatovat těch pár místností, jak na sebe navazují... Úplně nesmyslné scény, tak moc, že to i mě vadilo, a to v tomto žánru snesu ledacos... Naprostá neschopnost navázat nějaký hlubší vztah s postavami-oběťmi filmu je další zádrhel... No a násilí+gore... Taky "nic moc"... Gore-efekty nejsou nijak zvlášť dobře provedené, tak řekl bych tak na úrovni 90. let... A vůbec... Tom Savini už před 80kách tvořil daleko reálnější a promakanější gore-efekty, tady to bylo prostě odfláknuté... Mučení a týrání... ano ty prvky exploiterů tam jsou, ale nějak mě to spíš nudilo a připadlo mi to při té vší NE-logice trapné... Neříkám, že je to špatný film. Jen mi asi vadí že docela hodně dobrý potenciál filmu byl tak zbytečně zmršen... /55%/ ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Chudák hrdina, ten se do těch schodů naběhal... Na Collectora jsem se těšil a mohu říct, že mě nezklamal. Nepříjemná atmosféra, spousta brutality (ale fakt velká spousta - dost možná je to nejbrutálnější horor roku), překvapivě vysoký počet mrtvol a hudba (zvuky), která pomáhá tvoření pocitu beznaděje takovým způsobem, že poslouchat ji déle, zblázním se. Na druhou stranu to má jeden z nejvykonstruovanějších příběhů, jaký jsem kdy viděl. Tohle by se v reálném světě prostě nemohlo stát. Nemá smysl přemítat nad tím, jak je možné, že se ve středně velkém rodinném domku poměrně velmi dlouhou dobu pohybuje několik postav, kterým se neustále daří navzájem se míjet, proč si vrahoun tak neuvěřitelně komplikuje práci, proč tak riskuje ... v tom filmu to tak prostě je, a pokud vám nevadí přistoupit na jeho hru, dostanete solidní torture porn zážitek. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • Keď si Arkin vo filme zapáli svoju prvú cigaretu, je jasne vidieť logo Camel, onedlho nato, keď sedí v aute a rozpráva sa s Jill, v ruke drží balenie Marlboriek. (beso74)
  • Film za natáčal 19 dní a používal sa pri tom 16 mm film. (Arsenal83)
  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (Treeboo)

Reklama

Reklama