Reklama

Reklama

Každý řeší problém s dluhy jinak. Hlavní hrdina se je rozhodne vyřešit tím, že vykrade dům svého zaměstnavatele. Jenže nepočítal s tím, že v domě je další člověk, který si potrpí na násilí a mučení. Takže zloděj, který šel původně pro peníze, musí bojovat o vlastní život a to, co ho bude čekat při útěku by nikdo nikomu nepřál. (LEGACY)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (460)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Sám doma s twistem, že zloděj je zachráncem před daleko horším hostem. Vynalézavých „pastičkových“ filmů není nikdy dost a scénárista prostředních dílů série Saw se nezapře, ale musím přiznat, že čím jsem starší, tím ty „torture porn“ filmy snáším hůř, zvlášť když je v nich přemíra rybářských háčků. Solidní hororová podívaná, ale pro mě jednou a dost. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Pasti, pasti, pastičky... aneb jak to dopadá, když se jeden pechvogel vydá tam, kam nemá a k tomu má ještě srdce na pravém místě a chce pomoct, i když by měl logicky vzato vzít nohy na ramena a pelášit, dokud má po čem... Jaj to bylo krvavé, ale musím říct, že pro mě nejděsivější scéna se odehrála hned na začátku, a nesouvisela s oněmi pastmi, které tam byly všude po domě tak umně připraveny... ale to je vedlejší (a můj) problém. Co jediné bych vytkla, byla taková spíš chybka a já vím, že do takových se nemá šťourat, ale... (když už dávám za 4*, tak ať :-) = když už si z jednoho domu udělám něco na způsob Sám doma, nezjistila bych si (jako správný maniak), který schod na schodišti mi tak pěkně vrže? No, tak to je asi jediný vroubek, a jinak je to fakt solidní thriller, dá se říct s happy-endem (záleží ovšem, jak nahlížíte na happy-end). ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Ultra hustý horor. Věřili byste, že se dají sbírat i lidi? Podle tvůrců drsného a temného hororu Collector (Sběratel) to lze. Nebohý zlodějíček Arkin (Josh Stewart) ani v nejmenším netušil, že když si půjde v noci pro lup do honosného domu, že zde narazí na nemluvného maniaka v kožené masce, na dům plný nastražených pastí a na jeho zdecimované obyvatele. Boj o život může začít a vyhráno (nebo ani to ne) má pouze ten, kdo je vyvolený. A příznivci zvrhlých a "ujetých" hororů mohou jásat, protože tady se vraždí víc než v celé sérii Saw dohromady (inspirace známou hororovou sérií, a nejen jí, je více než zřetelná, ačkoliv funguje na jiném principu) a je to hlavně o několik stupínků krvavější a brutálnější, proto tenhle horor rozhodně nedoporučuji citlivějším divákům. Je to fakt síla. Pokud se ovšem řadíte mezi otrlé diváky, tak jste ve velké výhodě a jeho od počátku znepokojivá atmosféra vás dokonale vtáhne a nudit se nebudete ani na minutu. Režisér Marcus Dunstan se překonává a dokonalým způsobem inscenuje jednu krvavost za druhou ve velké většině v efektně zpomalených záběrech (kam se na něj hrabe Bay) a je mu jedno, jestli film má logiku nebo ne, ale hlavně že dynamicky šlape. Jasně, napadlo mě, kdy maniak do domu instaloval takové množství pastí a jak to všechno za jedno odpoledne stihl, ale nějak mě to to tentokrát nerušilo. Herecké obsazení je adekvátní a nejznámější zde pro mě byla veteránka Andrea Roth. The Collector je bezesporu zajímavý horor a je velká škoda, že se nedostal do kin. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Rafinovanou zápletku doprovázejí stejně prohnané a řemeslně nápadité dílčí části. Tenhle skvěle rozjetý vlak se bohužel, jak bývá nemile zvykem, po polovině filmu začne až nezdravě rychle měnit v béčkovou změť scenáristické vykonstruovanosti, sázející logické boty a laciné zvraty jako na poli. 1. Chytrý scénář s bravurní dějovou kompozicí (má však právě onu tenkou hranici mezi inteligencí a demencí) a atypickým hrdinou, svázaného silným morálním dilematem, vlastním strachem i deadlinem, udává filmu tu správnou atmosféru i tempo, 2. Řemeslná zručnost a nápaditost v rámci řešení jednotlivých segmentů - při pohledu na tento výčet mám pocit nepochopitelně promarněné šance a zároveň si nedovolím dát méně, než velmi silné 3*. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Něco mezi 3 a 4 hvězdama.Uznávám,že to má i dobré nápady,ale pobíhání po báráku sem a tam mi přišlo trošku na hlavu.Gore efekty by mohly být taky lepší a hlavně by jich tam mohlo být víc.Prostě jsem to čekal krvavější.Ale největším mínusem je zběsilý střih.To mě fakt sralo.Ale i tak můžu doporučit,neboť vím že tenhle film potěší nejednoho hororového fanouška. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • DVD verzia obsahuje dve vymazané scény a tiež alternatívny koniec. (Arsenal83)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v americkom štáte Louisiana a tiež v štáte Alabama. (MikaelSVK)
  • Keď auto Zberateľa narazí zozadu do ambulancie, na počudovanie má v nasledujúcich záberoch úplne nepoškodenú prednú časť masky. (beso74)

Reklama

Reklama