Reklama

Reklama

Malá dívka uprostřed Francie, umístěná v sirotčinci se svou sestrou, marně čeká každou neděli, že se pro ně jejich tatínek vrátí. Kabaretní zpěvačka s příliš slabým hlasem stojící před publikem podnapilých vojáků. Mladá švadlena, jejíž prací je opravovat lemy v zadní místnosti obchodu venkovského krejčího. Příliš hubená začínající kurtizána uprostřed prostitutek a zhýralců nachází útočiště u svého ochránce Étienna Balsana. Zamilovaná žena, která ví, že nebude „ničí ženou“, ani ženou Boye Capela, muže, který ji přesto tolik miloval. Rebelka, které konvence tehdejší doby brání volně dýchat a která se obléká do košil svých milenců. To je příběh Coco Chanel. Příběh moderní ženy, která navždy změnila svět módy, svět žen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (240)

nash. 

všechny recenze uživatele

Výrazná a kontroverzní osobnost Coco Chanel slibovala nezapomenutelný filmový zážitek, zejména když dostala tvář Audrey Tautou. Výsledek má sice sem tam silný moment, ale celé je to podivně nevýrazné, chladné a dokonce bez pořádného příběhu, který by chytil a nepustil. Ani ta Coco samotná vlastně není jako postava příliš zajímavá. Takže víceméně nuda, byť kvalitně natočená. ()

Autenticita 

všechny recenze uživatele

Film o ženě, která naučila ženy nosit kalhoty a oblékat se jednoduše, předtím, než vznikl legendární salon Chanel./// Ve filmu jsou 3 stěžejní postavy, a každá je nesmírně osobitá. Coco (Audrey Tautou) si mě získala od první vteřiny, kdy se objevila na plátně ve scéně v kabaretu svýma očima, které mají před hlučnými hosty pohled plachého zvířátka. Život Gabrielle Chanel byl, alespoň v době jejího dětství a dospívání, dost drsný. Poté, čím si v mládí Coco prošla, působí přirozeně její břitkost, posmutnělost, ironie a originalita. Nápadná podobnost herečky s Coco podtrhuje věrohodnost. Francouz Balsan je požitkář, milovník koní, žen, vína, zpěvu a hlavně: zábavy! Jak společensky nepřijatelná je myšlenka, že by se někdo chvilku nudil... Brit Arthur, přezdívaný Boy, jehož Coco opravdu miluje, to je zase gentleman každým coulem, takže Coco ani nesdělí, že se bude ženit, aby nezranil její city - jaká ohleduplnost! Vztah přesto pokračuje a pro Coco je zdrojem radosti, i financí do začátku, když se staví na vlastní nohy. Nečekaná smrt Boye při dopravní nehodě je emočně nejsilnějším místem filmu. Od té doby Coco soustředí svou energii už jen na práci, následují samozřejmě pracovní úspěchy (zde jen ve zkratce), a film končí (originální název zní Coco avant Chanel, tedy Coco před Chanelem)./// Šaty, které Coco ve filmu nosí, jsou jednoduché, často přešité z pánských obleků a košil. Jednoduchost, na které je styl Chanelu prakticky postaven, nádherně vyniká vedle okázalých barevných klobouků a rób s korzety, do kterých se strojí francouzská smetánka. Ve snímku nechyběly zásadní kousky, ze kterých Coco stvořila módní stálice./// Film je harmonicky vyvážený, nemám pocit, že by něčeho bylo moc, nebo něco chybělo. Z příběhu hlavní hrdinky jasně vyplyne, proč modely, které prosadila, vypadaly právě tak, jak vypadaly./// Pro mě stylové zakončení letošního FFF. ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Nič prvotriedne, inovátorské, drvivo srdcervúce, zato citlivé, podmanivé a súkromné. Najskôr k scenáru - ak by film viac tlačil na profesionálny rast a rozvoj kariéry Coco, bol by viac dokumentom, čiže ukážka toho ako sa Coco zmieta v svojich citových pohnútkach k mužom, svetu, luxusu a noblese sa mi veľmi páčilo....kariéra a úspech bol naznačený presne tak ako bolo treba. A teraz k Audrey Tautou, ktorá vo mne bude na večné veky evokovať hravú, bláznivú, detskú, dobromyselnú, altruistickú Améliu s velkým srdcom...istá podoba s Coco tam možno náznakom je, ale ani dômyselný make-up a herecká snaha neprekryli jej prirodzene láskavý krehký look a iskrivý pohľad, ktorý skutočne netrpel ale len sa to snažil hrať. Audrey u mňa neboduje v roly zatrpknutej a cynickej dámy, no zároveň neviem kto by túto postavu stvárnil hodnovernejšie. Inak zaujímavé dielo, skôr nenápadné. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Na úvod musím říct, že co se týče hudební stránky, pojmutí kamery a zejména volby kostýmů, tak jde o skvělý a vizuálně dokonalý snímek. Co však musím říct po úvodu, je jeden smutný fakt, který tkví v tom zatraceném a všude známém a omílaném slově "klišé". Tady mi naservírovali pěknou porci. Na druhou stranu - který film dnes není o klišé! Zkrátka jsem myslel, že snímek bude více o Coco a její návrhářské práci, ale pro člověka jako jsem já, který se vyžívá v dobových kostýmech to byla lahoda. Takže jak říkám dejte Coco šanci - není to až tak úplně ztracené dílo. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Až po shlédnutí tohoto myslím naprosto zbytečného filmu jsem teprve řádně docenila jak byl skvělý "jen" televizní http://www.csfd.cz/film/247641-coco-chanel/. Tento film těží a stojí pouze na dvou známých jménech ( Coco a Tautou), přičemž bohužel moje oblíbená herečka z Amélie se na Coco vůbec nehodí, ani typově, ani se ji nijak nesnažila zahrát, je moc chladná a zdá se i celkově otrávená ze života.... ()

Galerie (44)

Zajímavosti (7)

  • Pro natáčení velkých scén (tanec, dostihová dráha a divadlo) bylo vyrobeno okolo 800 různých klobouků. (vendy63)
  • Automobil Hotchkiss AM2 použitý také ve scéně, kdy jedou Coco Chanel (Audrey Tautou) a Boy (Alessandro Nivola) po pobřeží, byl poprvé vyroben až přibližně 6 let po Boyově smrti. (K.O.zel)
  • Módu opálenej pokožky zaviedla práve Coco, a to síce po jednom prílišnom nechcenom opálení počas pobytu pri Severnom mori, keď bola biela pokožka želaná. Na konci kariéry sa však vrátila k pôvodnému štýlu. Prestala chodiť na slnko. (Nykol)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama