Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Harold Lloyd přjíždí do velkoměsta s ambicemi stát se někým, aby získal ruku svojí dívky. Stane se však pouhým prodavačem a když mu hrozí vyhazov, rozhodne se udělat obchodu nečekanou reklamu - nechá svého přítele vylézt na vrchol mrakodrapu. Protože má ale jeho přítel problémy s policií, rozhodne se první patro vylézt sám s tím, že v dalším patře se nenápadně vymění za svého přítele. Kam až bude muset Harold vylézt? (Rosana)

(více)

Recenze (103)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Při sledování jsem si tak říkal, kolik lidí asi při těchhle nemožných kaskadérských kouscích muselo umřít. Film jako takový není nic extra, grotesky nejsou zrovna můj styl, ale díky příjemné stopáži to byla docela adrenalinová jízda po jednom věžáku, kde sice scénář moc neexistoval, ale zato to byla zábava. 70% ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

U šplhání mi nebylo věru dobře. Sám mám strach z výšek, a tak i když všechno nebylo tak vysoko, jak se divákovi může zdát, ten stísňující pocit opravdový byl. Jinak však standardní groteska, která má kromě této ještě jednu famózní scénu - hned tu první. A proto se přikláním k vyššímu hodnocení. 75% ()

Reklama

smrt.ka 

všechny recenze uživatele

Na LFŠ viděno za doprovodu skupiny Květy, takže hodnotím vlastně trochu jiné dílo, resp. výsledek snažení film. tvůrců z 20. let a brněnských hudebníků z 21. století. Ale hodnotím to jen kladně. Ten film by měl vidět asi každý, protože ta energie, kterou obsahuje, ta pozitivní síla, ta je nepřenosná a nezapomenutelná. Nejvtipnější němý film, jaký jsem viděla! ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Skvelý Harold Lloyd a zlatá éra filmovej grotesky. Aj s takýmto časovým odstupom sa človek dobre pobaví a možno trochu závidí ľuďom vtedajšej doby z akých banalít sa dokázali rozosmiať. Banálna zápletka, v ktorej Chlapec klame svojmu Dievčaťu o svojej pracovnej pozícii a aby dokázal ešte viac splniť jej túžby, využije možnosť priniesť obchodu v ktorom pracuje vskutku nevídanou (na tú dobu) reklamou. Všetko sa však akosi zamotá a nakoniec si bude musieť lezenie na výškovú budovu "odpracovať" sám. V podstate celý film je založený na tejto scéne ktorá bude vždy patriť (prihliadnuc na okolnosti a možnosti filmárov) k tomu najlepšiemu, čo komédia dokázala ponuknúť. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Až do samotného zdolávání mrakodrapu je to perfektní, pak tempo trochu zvolní, ale stejně naprosto výborný film se spoustou úžasných triků, krása:) Hodně se mi líbil poslední záběr evokující Terminátora 2:) Potom také pohled na ulici v americkém velkoměstě roku 1922 a nebo samotný vis na hodinách parafrázovaný v Návratu do budoucnosti. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (19)

  • Americký filmový historik Jeffrey Vance v roce 2006 odhalil, že Harold Lloyd byl mezi léty 1921-1927 dublován Robertem A. Goldenem. Golden byl však vždy uváděn jako asistent režie. Podle Vance dubloval Golden Lloyda např. ve scéně, kdy Harold tančí na římse, když mu do nohavice vlezla myš. (Kulmon)
  • Během proslulé scény s věžními hodinami není Harold Lloyd tak daleko od země, jak se ve filmu jeví. Stavba, na kterou leze, byla vlastně padělkem zdi, vybudovaným na střeše skutečného mrakodrapu a obratně vyfotografovaným, aby diváka udržoval v přeludu. (Kulmon)
  • Bill Strother nebyl herec, ale artista – objevil se jen v tomto snímku při zdolávání výškové budovy. (Kulmon)

Reklama

Reklama