Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Harold Lloyd přjíždí do velkoměsta s ambicemi stát se někým, aby získal ruku svojí dívky. Stane se však pouhým prodavačem a když mu hrozí vyhazov, rozhodne se udělat obchodu nečekanou reklamu - nechá svého přítele vylézt na vrchol mrakodrapu. Protože má ale jeho přítel problémy s policií, rozhodne se první patro vylézt sám s tím, že v dalším patře se nenápadně vymění za svého přítele. Kam až bude muset Harold vylézt? (Rosana)

(více)

Recenze (103)

Zodd 

všechny recenze uživatele

Je to už asi půlrok, co jsem zhlédl tuto téměř století starou němou grotesku. Slavný stunt šplháním po budově performoval většinou Harold Lloyd sám, což diváky sebralo a proniklo hluboko do popkultury, i když pochopitelně si při natáčení pomohli nějakým lešením a optickou iluzí z určitých úhlů. Ale ten je až na konci filmu. Scéna tyjátru v kanceláři není o nic méně dobrá a je toho víc. V podstatě v mnohem novějších romkomech je cítit evoluce zdejší naivity, ale Lloyd zůstává nezapomenutelný sám o sobě. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý obsahuje jednu z najslávnejších kaskadérskych scén v histórii. A po pravde, tam kde sa mi diváci smejeme, tvorcom asi nebolo všetko jedno ( aj keď v skutočnosti to v niektorých situáciách nebolo až také nebezpečné, to všetko je kvalitným spojením kamerového triku a falošnej budovy ). Okrem toho snímok obsahuje aj iné zdarilé gagy a tak nieje jedným z tých, ktoré stoja na jednej podarenej situácií. Dokonalá komédia na masové pobavenie. ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Nejvtipnější film němé éry, který jsem viděl, ale přesto to bylo pouze úsměvné, já se u tohohle válet smíchy vážně nedokáži, ale Harold Lloyd mi na tváři vykouzlil úsměv skoro počas celého filmu. Výborný gagy od začátku až do úplného, velice napínavého a klaustrofobického konce. Za normálních okolností bych takové hodnocení nedal, ale s ohledem na staří filmu a mé né přímo oblibě grotesek, musím uznat nespornou nadkvalitu tohohle snímku a dám mu hvězdiček pět! ()

see_sawandrew 

všechny recenze uživatele

Možná ne tolik klasické jako Chaplinovky či Keatonovky, ale díky skutečným, reálným scénám na vrcholu budovy jednoznačně nejlepší němá groteska, kterou jsem kdy viděl. Klasické gagy, vymyšlené sto let předtím, jsou v pořádku, když fungují, a závěrečné komediální drama jen podtrhuje velikost tohoto nadčasového filmu. Také příjemná hudba dokázala své. Must see záležitost. 90% ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Při sledování jsem si tak říkal, kolik lidí asi při těchhle nemožných kaskadérských kouscích muselo umřít. Film jako takový není nic extra, grotesky nejsou zrovna můj styl, ale díky příjemné stopáži to byla docela adrenalinová jízda po jednom věžáku, kde sice scénář moc neexistoval, ale zato to byla zábava. 70% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (19)

  • Americký filmový historik Jeffrey Vance v roce 2006 odhalil, že Harold Lloyd byl mezi léty 1921-1927 dublován Robertem A. Goldenem. Golden byl však vždy uváděn jako asistent režie. Podle Vance dubloval Golden Lloyda např. ve scéně, kdy Harold tančí na římse, když mu do nohavice vlezla myš. (Kulmon)
  • Harold Lloyd dostal nápad na tento film, když viděl lézt Billa Strothera na Brockman Building v Los Angeles jako senzaci jednoho dne. Lloyd zažíval těžké časy, když sledoval někoho jiného, kdo veřejně vystupuje v nebezpečném představení, protože neměl kontrolu nad situací - ukrýval se za rohem a dohlížel nad každičkým momentem Strotherova představení. Když Strother dospěl na střechu, Lloyd šel nahoru a představil se. (Kulmon)
  • Časopis Premiere zvolil tento film v roce 2006 mezi 50 nejlepších komedií všech dob. (Kulmon)

Reklama

Reklama