Překrásná Kate

Mysteriózní / Drama

Austrálie, 2009, 90 min

Rachel Ward

• Ingrid

Poměrně zbytečná věc od protinožců, nulové tempo, příběh je od začátku do konce provázený někdy více, někdy méně otravnými flashbacky, které postupně odhalují "děsivou" minulost. Spíše takové rodinné psychologické drama než mysteriózní. Naprosto otřesné mi přišlo obsazení, snad ani jedna postava nebyla sympatická nebo snad alespoň normální. A že by Kate byla nějak extra beautiful...no nechám na posouzení mužské části publika..(23.1.2010)

Dlouho jsem neviděla nic podobného, nic co by mě takto zasáhlo. Zajímavý příběh podtrhnutý skvělou hudbou a vynikající výkon Bena Mendelsohna, ne nadarmo se říká že je jeden z nejlepších australských herců současnosti. A přitom nijak extremně nestrhává pozornost jen na sebe. Ač někteří vyčítají nedostatečné tempo filmu, pro mě byl napínavý od začátku do konce. A dojemný. Láska, tíha svědomí a procitnutí.(4.11.2010)

• seth82

Jedným slovom nuda...Čakal som niečo na spôsob Bazénu, ale žiaľ nič také sa nekonalo. Žiadne zvraty, relatívne ľahko predvídateľný dej, odkiaľže to má označenie "mysteriózny", to by som strašne rád vedel...(9.1.2010)

Při sledování tohohle filmu jsem cítil řadu paradoxních protikladů. Kate není klasicky "beautiful", ale určitý dívčí půvab a charisma má. Všechny postavy mi byly nesympatické, ale nebylo mi jedno, co se s nimi děje a jak skončí. Chtěl jsem to několikrát vypnout, ale vydžel jsem, a nakonec ve mně zůstal dost silný dojem a pocit z příběhu a nálady filmu. První půlka je nudná a zdlouhavá, tak na jednu hvězdu, ale druhá, když děj začne jít na krev, je možná i na čtyři hvězdičky. Takže nakonec tomu dávám průměrné tři, ale (další paradox) rozhodně to není průměrný film v tom smyslu, že ho člověk rychle zkoukne a hned na něj zapomene.(21.11.2010)

Ne vsechno musi mit nepredvidatelne zvraty, ne vsechno musi byt naservirovane v tempu jedouciho vlaku. Osobne bych uvital vice takovych filmu...krasne obrazy, detaily v urcitych zaberech a dobra hudba delaji z Beautiful Kate nadprumerny snimek.(11.7.2010)