Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Architekt George Monroe si po léta hýčká jeden z velkých amerických snů chce si postavit vlastní dům na útesu nad mořem. Jenže jeho realizaci neustále odkládá a postupem času se zdá, že jej nikdy nedokáže uskutečnit - jeho manželství končí rozvodem, rodina se od něho odvrací, ztrácí přátele a nakonec i sám sebe. A tak mu nezbývá, než se na onen útes skutečně uchýlit a začít se stavbou. Jeho sousedé si myslí, že se zbláznil, jeho dospívající syn pro tátu nehodlá hnout prstem a bývalá žena, která kdysi dům snů chtěla, se mu citově zcela vzdálila. George začíná úplně sám, ale postupně se k němu přidává parta nadšenců a to, co původně bylo jen nesplněný Monroeův sen, se pro všechny stane něčím mnohem silnějším. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (75)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Příběh je strašně klišovýtý a navíc vůbec neubíhá. Film je natočený hrozně zdlouhavě. Naopak herci se snaží ze všech sil a docela dobře jim to na plátně funguje. Pro mě naprosto průměrná podívaná. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Rodina je plná roztříštěných duší - otec, který nenáviděl svého otce, se neumí smířit s vlastní existencí. Jeho syn nenávidí jeho a jeho bývalá žena miluje oba a přesto s nimi nedokáže být. V sousedství bydlí matka s dcerou, které mají volnomyšlenkářský přístup ke vztahům a pak je tu mnoho dalších sousedů, kteří mikrosvět doplňují. Ti všichni se postupně scházejí na stavbě nového domu, který jim umožňuje, aby své životy znovu postavili na nohy. Dům života je velmi příjemným rodinným dramatem, který se nesnaží být za každou cenu podbízivý a místo toho sází na nenásilné napravování obvyklých rodinných křivd. Je to trochu fousaté v tom, jak se některé postavy lehce "přepnou" do svého nového já, nicméně díky vynikající režii a skvělému hereckému obsazení je nakonec radostí sledovat veškeré patálie, které se ve filmu odehrávají… a že jich není málo. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Na tento snímek se dá nazírat ze dvou hledisek: jako na nepříliš objevné, poněkud nereálné drama, které nijak zvlášť nevyniká ani scénářem, ani režií, nebo jako na nenáročný, spíše rodinný film, který bez velkých očekávání rozhodně nezklame. Snímek plyne celkem pěkně, na konci bohužel trochu ztrácí dech. Scénář ani nerozbrečí, ani nenaštve, pár komických momentů je do děje zasazeno skutečně povedeně. Hezky prokresleny jsou postavy - hlavní i vedlejší, čemuž pomáhají i slušné herecké výkony - Hayden Christensen mě celkem překvapil. Mohl bych být mnohem kritičtější, ale ani Dům života si nehrál zrovna na objevný film. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Tento film s sebou přináší jednu zásadní filosofickou otázku: Kdo natahuje gotickým vágusům budík na osm hodin ráno? ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Kevin Kline dominuje, prekvapenie v Haydenovi Christensenovi sa dostavilo tiež. Krásny film s perfektne, do detailov napísanými postavami. Citová stránka filmu sa naozaj podarila a ako dráma film nesklamal. Nadľahčenie pomocou vtipným momentov príde vždy v pravý okamih a nebyť pomalšieho začiatku, je to za päť. 85%. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavé, docela originální drama o posledních věcech a vztahu otce a syna. Chvílemi malinko nereálné, zejména samotný závěr už mi přišel trošku překombinovaný. Přesto však příjemná citovka prokládaná občas nečekaným a o to působivějším humorem. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kvalitní herecké výkony, citlivá režie Irwina Winklera a závěrečné prozření hrdiny rebela, který s nemocným tátou neměl dobré vztahy, ale pak je všechno jinak. Líbilo se mně to a ta dojemnost filmu byla nádherná. ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Utiram nudli a stiram slzu. Hluboke myslenky vas provadeji celym dejem. Zvlastni, ze lide zmeni svuj zivot, az ve chvili, kdy zjisti, ze umiraji. I tak to stoji za to se o snahu se zmenit alespon pokusit. Tri mesice neni moc casu a Kevin to zvladl neprekonatelne. Nadherna podivana plna emoci a nadeje ve zmenu. Obdivuji prostredi a krajinu kolem domu. Ten utes je nadherny. Takze nejen dej a cely film, ale dalsim velkym poutacem je nadherne prostredi, ktere vas provazi celym snimkem od zacatku az do konce. Nemuzu jinak nez za pet, dockala jsem se totiz vseho, co by drama melo obsahovat. Jen je to rozhodne spatne zarazeny film, komedie to rozhodne neni. Ian byl jako vzdy okouzlujici, ikdyz byl jeste zajickem :) ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Krásný film o smrti. Ano.. o smrti a touze tu po sobě něco zanechat. Perfektní Kevin Kline v roli architekta, který zjistí, že umírá. Film mně naprosto zasáhl. Je natočen pravda trochu utahaně, ale o to víc je do něj vloženo hlubokých myšlenek. Uvědomění si, že za celý život nic nedokázal a tak se snaží vše napravit za poslední tři měsíce, které mu zbývají. Ano, je to krásné, smutné.. tak trochu klišé, ale romanticky předhozené divákovi. Nevím, čím bych tenhle film vylepšil, ale i tak byl velmi pěkný. 85% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Melodrama nepatří zrovna k mým oblíbeným žánrům a i tentokrát se scénář ani režie nedopustí něčeho nečekaného. Naopak pochválit je třeba celou hereckou sestavu s trojicí Kevin Kline, Hayden Christensen a Kristin Scott Thomas v čele. Zejména díky nim ten film za něco stojí. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Kdyby vám zbývaly tři měsíce života, co by jste udělali? Na to se dá odpovědět spousta věcí: vyrazit na nekonečný tah, navštívit vykřičený dům, pomočit auto nenáviděného učitele z gymplu, nebo dělat dál to samé, ale málokdo by asi začal stavět dům. Tedy až na Kevina Klina. Dům života je další sentimentální kousek plný klišé od sklepa po půdu na téma Smrtka mi funí na krk, který se nemůže opřít ani o svého režiséra či scénáristu. Jedinými pilíři pro tento filmový domeček, tak jsou výborní herci. Ať už je to Kevin Kline v roli umírajícího povaleče či Kristin Scott Thomas v roli jeho nespokojené ex-manželky a velice mě překvapil Hayden Christensen coby emo-rebel. I přes pomalé tempo se to dá na jedno podívání vydržet, ale dojem či dojetí od Domu života nečekejte. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Nič to, že je to miestami vlastne len jeden krásny gýč a túto šablónu sme už niekde videli, všetko je to ale prebité výbornými hereckými výkonmi. Ja som spokojná. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Sentiment, patos a slzami ulepené smíření filmu o poslední příležitosti, jak něco napravit, hodně ubližují. Nebýt tohoto americky přímočarého vyzdvihnutí už jako by ztracených rodinných hodnot, byl by snímek o třídu lepší. Pár odvážných náznaků tam bylo - šestnácka svádějící svého bývalého skorootčíma, milosrdné ošahávání zdravotní sestrou nebo sprchování se skoro nevlastním bratrem. Jenomže zůstalo pouze pár momentů a drsný začátek. Konec vše zastřeší mámivou nadějí na to, že od teď už budou všichni jiní, lepší. /6. 10. 14./ ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Zajímavě vykreslené mezilidské vztahy a charaktery postav. Film o tom, co je v životě opravdu důležité a že můžeme přijít na to, že to pravé štěstí jsme již v životě měli a ztratili kvůli špatným rozhodnutím. Není všechno zlato, co se třpytí a naopak. Také film o odpuštění a především lásce. ()

Jillen 

všechny recenze uživatele

Krásný film, který zaujme snad všechny. Hayden Christensen si tu střihnul problémového studenta, kterého zahrál velmi přesvědčivě a nominaci na Zlatý globus si zasloužil jen škoda, že ho nedostal. Ocenit musím i ostatní herce jelikož jsem film viděl s titulkami a ne v dabované podobě což bych asi nesnesl. U filmu jsem se ani minutku nenudil a opravdu ho mohu doporučit! ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Klasický americký film plný klišé a typických rádoby citovek, jejichž děj lze snadno předem odhalit. 2* za Haydena Christensena a toho psa, oba byli úžasní :-) ()

Nos 

všechny recenze uživatele

Když je hlavnímu hrdinovi diagnostikována rakovina, bere si do opatrovnictví svého nesnášenlivého dospívajícího syna, který smysl života vidí pouze v nicnedělání a prostituci, popřípadě v tom, jak se vyhnout svým rodičům a především právě otci. Trošku klišoidní námět, ale vcelku průměrně přenesený na filmové plátno.Kevin Kline se mi v úloze umírajícího otce docela líbil. Zasloužené tři průměrné hvězdy pro toto rodinné drama. ()

Reklama

Reklama