Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tak mile bláznivou mladou dívku jen tak nenajdeš. Audrey Hepburnová v hlavní roli americké komedie oceněné dvěma Oscary. Mezi nestárnoucí filmy určitě patří romantická komedie, jež vznikla podle stejnojmenné úspěšné knihy Trumana Capoteho. Vypráví o mladé, půvabné a emancipované dívce Holly Golightlyové, která v New Yorku poněkud lehkomyslné sní svůj sen o skvělé budoucnosti. Zatím však musí žít jen z "příspěvků na taxík a oblečení" od svých stálých pánských obdivovatelů. Její plány naruší seznámení se začínajícím spisovatelem Paulem, jenž se přistěhuje do domu, kde bydlí... (Magic Box)

(více)

Diskuze

Maglor

Maglor (hodnocení, recenze)

KaKKashi

Moon River je originál z tohoto filmu, ale stala se z toho jedna z největších hitovek filmové hudby všech dob, která se hraje na koncertech a která má snad tisíc různých aranžmá.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Mám pocit že čím jsem starší, tím více mám tendence žasnout a zamilovat si staré filmové klasiky... A Snídaně u Tiffanyho je jednou z nich. Krásná, líbivá a zrovna tak dojemná romantická komedie se vším co k tomu patří. Ústřední her. dvojice je skvělá, hudební doprovod vynikající. U Tiffanyho se skrátka nic nemůže pokazit.. =]

miss.katie

miss.katie (hodnocení, recenze)

Audrey Hepburn zbožňuju už dlouho. U tohohle filmu jsem skončila v půlce, musela jsem do školy a to opravdu bolelo.. :D Ale už po té půlce musím říct, že je tento film naprosto fantastický, Audrey je nádherná a její píseň na okně mě naprosto dostala. Její kouzelná opilecká scéna.. Nádhera. Jen škoda, že takové filmy a herečky už se v dnešní době nerodí :(

KaKKashi

KaKKashi (hodnocení, recenze)

zajímalo by mě odkud znám ústřední melodii?? nevíte někdo?? nebylo to tenkrát na západě? nebo něco podobnýho?

na příspěvěk reagoval Maglor

neospastic

neospastic (hodnocení, recenze)

Z nějakého důvodu mi připadá křeohoulinká, povrnchní a materialistická Holly Golightly předchůdkyni Carrie Bradshaw v Sex and the City. Pořád hledá pana (bohatého) pravého a mezi tím popíjí, obsesivně smíšlí o špercích z Tiffanys (ekvivalent Jimmy Choo botiček drahé Carrrie) a při tom chodí na jedničku oblékaná, i když vlasně není moc jasné jak na to má (těch padesát či sto dolarů sem tam mi připadnou nějak málo na to všechno). Milá podívaná za 4 hvězdičky, ale ne víc, hlavně kvůli nesmyslnému japonci který mě místy opravdu vadil.

le.j

le.j (hodnocení, recenze)

snídaně u tiffanyho má sice dokonalé herece a moc dobrou režijní a kamerovou stránku, ale trpí svým scénářem.vývar z knižní předlohy, který přemrštěně hraje na city a snaží se diváka dojmout.sladký konec, který by jste v capoteho románu nenašly a trapné pokusy o komiku, která tam mnohdy nemá co dělat.stejně ale dám čtyři hvězdičky...za hudbu, za záběry, které jsou skvěle udělané, za sladkou audrey, uhlazeného pepparda a námět.i když má slabiny

Liborac

Liborac (hodnocení, recenze)

Dávám 4 hvězdičky příjemný a pohodový film. Jenom nechápu některé ódy jako na nejlepší romantickou komedii apod. A se na mě nikdo nezlobí, film se mi libil, audrey byla taky fajn, ale při označení komedie bych očekával nějaké vtipné situace. Sice sem se usmíval, ale že bych se vyloženě smál, viděl sem tucty zábavnějších filmů a některé dokonce byly i romanticke :o)

Související novinky

Blake Edwards: 1922 – 2010

Blake Edwards: 1922 – 2010

17.12.2010

Ve středu v noci se na svůj poslední večírek někde tam nahoře vypravil velký filmař, držitel čestného Oscara za celoživotní dílo Blake Edwards. Všichni si jej pamatujeme především jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama