Reklama

Reklama

Barbar

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

V dobách, kdy křesťanská víra téměř nedosahovala k hranicím Skandinávie, byl po dlouhých letech žaláře osvobozen němý muž, divoký barbar. Neznal svůj původ, ani cíl. Říkali mu One-eye. Ocitl se na lodi uprostřed neprostupných mlh severního Atlantiku, která směřovala na západ, vstříc břehům neprobádané Ameriky, snad i bájné Valhally. Po vzoru starých pohanských bohů objevuje One-eye svou pravou podstatu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (485)

Disk 

všechny recenze uživatele

Tuším, že to bylo v Pulp Fiction, kde jedna postava řekne (parafrázováno): "Tvoje p*del pozná středověk." A středověk v tomto filmu je peklo. Temná atmosféra a špinavost, přesně takhle má vypadat středověk, žádné hollywoodské načančání. Herci bez debat skvělí, hlavně tedy Mads Mikkelsen, který vůbec nepotřebuje promluvit. Dále stojí za pozornost představitel malého chlapce Maarten Stevenson. Film se krom jiného může pochlubit i skvělou kameru, jež obraz snímala na formát RED ONE. Fungovalo to výborně. Neméně skvělá je i režie Nicolase Windinga Refna (Bronson), který se inspiroval prací Terrence Malicka a Andreje Tarkovského. Je tedy nutno počítat s pomalým temporytmem, ale po skončení se divák bude cítit očištěn a bude mít pocit, že právě viděl něco mimořádného. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nádherné, úžasné, fantastické... Toľko chvály môžme sypať na adresu tvorcov, ktorí po vizuálnej stránke u mňa nazbierali plný počet bodov. Ono, mať tak pred vzhliadnutím pred sebou pár fotografií z filmu, asi by som očakával, že to tromfne aj Statočné srdce. Ale nakoniec úplne spokojný bude málokto, pretože film vás už po 10-tich minútach vyvedie z nedočkavých pocitov očakávania niečoho veľkého do krutej reality, kde sa dej príliš vlečie a náš hlavný, jednooký hrdina neprehovorí počas celého filmu ani jediné slovo. Nepopieram, že to má svoje čaro, ale veľa toho nenarozprávajú ani jeho spolucestujúci, nepriatelia, či blonďavý chlapec, ktorý mu robí spoločnosť i hovorcu. Film obsahuje pár drsných a krvavých záberov, no viac ako polovicu filmu tvoria zábery plné nádherných hôr, lesov, bahnitých močiarov, ale predovšetkým tiahnucich sa tmavých mrakov na oblohe. Dej by sa dal po prestrihaní vypovedať asi v 30-tich minútach, takže film pôsobí naozaj dosť rozťahane. Keby mal hodinu, tak dám plný počet. Takto to až priveľmi pripomína rovnako vlečúci sa film T.Mallicka - Nový svet. Plytký dej, málo dialógov, nádherný vizuál a hudba. Preto je aj moje hodnotenie rovnaké. Trúfam si povedať, že pre väčšinu to bude film iba na jedno pozretie, ale keby som si mal vybrať, ktorý zo spomínaných filmov si pozriem ešte raz, tak určite Valhallu, aj kvôli M. Mikkelsenovi, ktorému to seklo. 60%. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jednak brutální a surový nářez, jednak vizuální žranice, která přímo volá po velkém plátně :-( , a v neposlední řadě taky jeden z těch filmů, v nichž se toho moc nenamluví a s nimiž se divák musí vypořádat tak nějak sám. Aneb milovníci filmové transcendence rychle sem. Mnoho podobných filmů se do roka neurodí, což je svým způsobem dobře, protože alespoň si tak můžeme takovéhle perly užít včetně příjemného pocitu setkání se s něčím netradičním a jedinečným. Žánrovou škatulku akční/dobrodružný každopádně berte s hodně velkou rezervou. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Tezko napsat neco smysluplneho o tak vyjimecnem filmu jako je Valhalla Rising. Severske mytologii nerozumim, vlastne jsem jen matne tusil, na co se vlastne divam a o co jde. O to vetsi zvedavost to me budilo. Navic ten vizual je temer po cely film naprosto neuveritelny a Mikkelsen je tak uhrancivy, ze nepotrebuje slova, abych z neho nespustil oci. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

U Barbara, jak zní neobratný český dsitribuční název filmu, takhle nízké hodnocení fakt nechápu. Možná je to tím, že diváci očekávali něco zcela jiného. To ale není můj případ. Věděl jsem že se nejedná kinofilm typu Vikingové. Jméno režiséra je zárukou spíše jakési téměř hypnotické podívané ve stylu filmů Terence Mallicka, Davida Lynche, Wernera Herzoga nebo Jima Jarmusche. A atmosférický trip Jednookého podbarevný psychadelickou zvukovou kulisou se mi dost líbil a to od hned od prvních záběrů, ze kterých na vás dýchne sychravá mlha severských zemí. Dialogů je ve filmu minimum, příběh je odvyprávěn nedoslovně, volným tokem událostí, mezi nimž zůstává volný prostor pro domýšlení souvislostí divákem. A přesně takovéto filmy si užívám nejvíc. Normálně bych dal jen 4*, ale hodnocení něco málo přes 50% mi přijde natolik zcestné, že dám plnou palbu. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (18)

  • V celom filme nemá Mads Mikkelsen žiaden dialóg. (m.a.t.o.)
  • Film sa skladá zo šiestich na seba nadväzujúcich častí. (Johnny.ARN)
  • K roku 2013 byl snímek označen za nejoblíbenější film Nicolase Windinga Refna z jeho tvorby. (filmsim)

Související novinky

Ryan Gosling dupne na plyn

Ryan Gosling dupne na plyn

17.02.2010

Jeden z nejslibnějších hollywoodských mladíků, který třeba v Anthonyho Hopkinse, by už potřeboval tučný komerční hit. Možná se jím stane noirová akční kriminálka Drive, ve které Gosling nahradil… (více)

Reklama

Reklama