Reklama

Reklama

Domov aneb Kam směřuje naše cesta

  • Česko Home (více)
Trailer 1
Dokumentární / Drama / Rodinný
Francie, 2009, 95 min (Special Edition: 118 min, Director's Cut: 120 min, Televizní verze: 2x55 min)

Obsahy(1)

Úchvatný portrét našej zeme - nafilmovaný zhora, z pohľadu pomaly letiacej kamery. Autori dokumentu zároveň upozorňujú na ničenie životného prostredia, v dôsledku konzumnej politiky ľudskej spoločnosti. (RTVS)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (585)

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Říkám to pořád: ,,Nepijte tu sladkou vodu, je jí málo. Pijte raději hořkou třeba pivo,,. A koupat se, stačí jednou za rok v moři...budete vypadat krásně do hněda i v Zimě. Nic, jsem veselej cynik, je smutný vidět, jak si pod sebou řežeme tu větev. Země je živý organismus a nenechá si to líbit věčně. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Bál bych se Home označit za dokument, který uvádí zajímavá a pravdivá (obejktivní) fakta, ale jako varovně vztyčený ekologický prst to funguje perfektně. Myšlenka, kterou jsem si nesla cestou z kina, však však nejspíš záměrem tvůrců nebyla. Pandemie chřipky je asi to nejlepší, co by mohlo planetu Zemi potkat... ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Pôsobivá eko-agitka, ktorá nielen kritizuje a varuje, ale aj radí, ako proti kritizovanému bojovať a dáva nádej na zlepšenie. Dvojhodinová stopáž nie je na škodu, naopak filmu dáva možnosť byť komplexnejším a výraznejším. A veru že tvorcovia túto možnosť využívajú. Nebyť prvoplánového monológu rozprávača, dal by som 5*. Tie obrázky totiž majú OBSAH. P.S.: Milujem mrakodrapy a nevadí mi megalománia, ale s kritickým postojom k Dubaju sa plne stotožňujem. Film ho vyslovil za mňa. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Všetky konšpiračné teórie by sa mali posudzovať samostatne, niektoré sú zrejme holé fakty pravdy, iné sú čiastočne pravdivé, iné sú nezmysly a o iných tvrdých veciach začnú ľudia po čase hovoriť ako o konšpiráciách, lebo príjmu ten názor, ktorí im vyhovuje. Ja sa na pohľad globálneho otepľovania pozerám tak, že to môže spôsobovať aj príroda, ale väčšiu časť, tú markantnejšiu spôsobujeme my. Nie som hlupák, vidím, čo sa deje naokolo, ako sa správame k jednotlivým veciam, k sebe navzájom, akí sme majetnícki kapitalisti, sebci a pohodlní. Navyše nadmernému neúnosnému plytvaniu nad hranicu našich zdrojov prispievajú aj niektoré náboženstvá, ktoré tvrdia, maj toľko detí, koľko zvládneš, či honba za bohatstvom, slávou, mocou a peniazmi. Príroda je rukojemník, ktorého keď zničíme sa nám to vráti. Navyše aj problémy s odlesňovaním a mnohé ďalšie pochopia niektorí odporcovia tohto, až keď sa im pred dverami možno raz utáboria Somálčania, či skôr Rómovia. Zatiaľ to pre nich bude len eko-agitka. My, ktorí sme to pochopili, však nemôžme čakať, kým sa všetci uvedomia, my musíme začať konať, aj keby si to tí iní už nikdy neuvedomili, je to naša povinnosť. Pre mňa to bolo ďalšie skvelé poukázanie na problém, ktorý je treba neustále pripomínať, lebo akosi zabúdame a čas beží. Videl som aj mnohé iné predchádzajúce a tento ich skvele dopĺňa, možno nie je ideálny, veľa vecí sa nespomenulo, tie treba hľadať v iných dokumentoch, veľa rád sa nerozdalo, iba sa rozprával náš príbeh a opisovalo sa dianie, ale aj tak je to výborný film. Pre mňa nebol ani dlhý, len sa niekedy tiahol pre ukazovanie obrázkov z prírody. Zo začiatkom trocha nesúhlasím, to je aj tým, že som veriaci, ale inak je to fantastické a odporúčal by som to iným pozrieť. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na pěkný dokument o planetě Zemi. Místo toho jsem se dočkal uplakané hysterie o apokalypse lidské civilizace. Co nám vlastně chtěli autoři filmu říct? Snad že od doby co člověk slezl ze stromu, začal chovat dobytek a okopávat brambory, šlo to s naší matičkou Zemí od desíti k pěti? Člověk přeci nedělá nic jiného než ničí naší krásnou planetu stále RYCHLEJI A RYCHLEJI. Film na diváka apeluje slovy „Je na nás, co s tím uděláme, jak bude příběh pokračovat.“ Copak někdo může ovlivnit, že v Bangladéši jsou záplavy, v Africe sucho a hladomor, lidé chtějí jezdit auty, bydlet v domech a v poušti staví mrakodrapy? Trochu zbytečná a pokrytecká agitace za lepší svět. Překvapivě autoři nabízejí v samotném závěru svou vlastní cestu, jak věci napravit. Mimo jiné doporučují nahradit stávající elektrárny větráky a solárními panely (naprosto nekritický obdiv zelené energie). Zbourat bariéry mezi lidmi, otevřít hranice, přestat zbrojit, peníze dát na pomoc chudým. Pokud možno aby všichni lidé na světě se měli stejně dobře, žili spolu v dokonalé harmonii stejně jako v harmonii s přírodou. Prostě naivní pohádka, která je úplně vytržená z reality fungování světa. Dobrá zpráva je, že člověk také jednou vyhyne, neboť jeho existence je jen malým zlomkem času života na planetě Zemi. Naše planeta už zažila mnohá vymírání druhů a toto bude jen jedno z dalších. Planeta nás přežije všechny a bude tu ještě nejméně 4 miliardy let. Netřeba se obávat, že ji zničíme. Jen jí dočasně pozměníme. Třeba se pozmění i člověk, ale určitě ne díky hysterickým filmům jako je tento. ()

Galerie (142)

Zajímavosti (10)

  • Na projektu Home se finančně podílela celá řada velkých světových společností, nejvíce firma PPR. (ČSFD)
  • V roku 2009 získal Michael Brennan Gold Award od austrálskej kameramanskej spoločnosti Victoria & Tasmania v kategórii Divočina a príroda a v roku 2010 bol film nominovaný na cenu César za najlepší dokument. (Marek1991)

Reklama

Reklama