Reklama

Reklama

Rock ze střední

Trailer

Středoškolský outsider Will se spřátelí s dívkou, která na škole patří mezi nejoblíbenější. Prapodivnou dvojici svede dohromady jejich láska k hudbě, přidá se k nim i podivínka Sam a společně založí rockovou skupinu, s níž se přihlásí do hudební soutěže...  Když se mladík jménem Will přestěhuje s matkou do New Yersey, nezná nikoho. Na střední se spřátelí s podivínkou Sam a překvapivě i se školní hvězdou Charlotte. Charlotte se rozhodne společně s Willem a Sam založit kapelu, která by vyhrála v obří bitvě hudebních skupin, a zároveň se tak pomstít Charlottinu ex-příteli a jeho skupině "muzikantů". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

MELODY 

všechny recenze uživatele

Ne že by to snad byla nějaká pecka a ne že by šlo o klišéprostý film, nějak mi to ale vychází na tři a půl hvězdy. Proč? Hele, muzika byla lepší, než jsem čekala, překvapivě se našlo i pár silných a těžších momentů, i když to určitě není stavěné na excelentních hereckých výkonech, sem tam nějaký slušný objevíte a vůbec celé je to mnohem méně vyumělkované a uhlazené, což je v tomto případě ku prospěchu věci.......no a protože mne tohle všechno příjemně překváplo, bryskně doplňuji půl hvězdy (moment překvapení se počítá, to vám potvrdí každej vojenskej pulec) a máme tu čtyři * jako vyšité. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Nově přistěhovalí loser, školní kráska, samotářská knihomolka a další pár podivínů versus nejoblíbenější kapela, v které samozřejmě zpívá záporňák s velkým Z. Bandslam snad ani nejde nazvat teenager komedii, vypadá spíš jako další Hanna Montana, Camp rock nebo jiná pop disneyovka. Jedno varování - ačkoliv k tomu název vybízí a dokonce se dočkáme samotného Davida Bowieho (Davide proč????), hledejte tam cokoliv, jen ne ROCK!!!!! ()

Reklama

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl. já nevím, jak to popsat, slovo cílevědomý jej moc nevystihuje, ale například slova nemůžu dál, jdu dál, jej vystihují naprosto skvěle. I když to neměl v životě lehké a je jej obrazem všech. Když potom nezvítězí, nikdo si z toho hlavu nedělá, proč? Protože všichni vědí, kdo je tady nejlepší, no přeci - nemůžu dál, jdu dál. A o tom to je, o překonání několika nových překážek, kterých neubývá, když překážku překonají, objeví se další. A i když někdo nevyhraje soutěž, zjistí, že ji vlastně nepotřebuje, protože důležitý je názor lidí - posluchačů a ne ten, který má porota. Tenhle film naprosto přesně ukazuje, jak se dokáže dát dohromady skupina lidí, jen díky jedinému cíli, a to vyhrát, ze skupiny lidí se stanou přátelé a o tom to je, o přátelství, kterým všechno skončí. Tenhle film doporučuji na zahnání dlouhé chvíle a na odreagování, které člověk čas od času potřebuje. ()

Santino7 

všechny recenze uživatele

Táto tínedžerská záležitosť, ktorú som dnes chtiac-nechtiac (jasne prevládalo to druhé) musel pozerať dnes v poobedňajších hodinách, ma na jednej strane nijak a ničím neuchvátila, no na druhej strane treba priznať, že našťastie ma ani neunudila k smrti, ako-tak pozerateľná bola. A to i napriek tomu, že ono zameranie na cieľovú skupinu deciek v pubertálnom veku bolo po väčšinu času priam do očí bijúce, a prehliadnuť sa skutočne nedalo. Z obsadenia ma asi najviac potešila účasť Lisy Kudrow, hoci že by sa nejak výraznejšie blysla, to sa povedať nedá (ostatne pri danom scenári po pravde ani nemala šancu, podobne ako ostatní). Nuž a prečo dve hviezdičky? Keď už ma to nenadchlo hlavnou príbehovou líniou, potešilo ma aspoň zopár podarených vtípkov, ktoré sa celkom šikovne vysmievali viacerým zabehnutým klišé detailom - škoda len, že medzi klišé to nakoniec zapadlo aj samo, čo sa však ostatne dalo aj čakať. Čiže síce to bola v podstate tuctovka, kombináciou niekoľkých vydarených maličkostí sa z toho aspoň vykľula tuctovka vcelku pozerateľná, keď už nič iné. 2/5 ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Atmosféra střední školy si mě poměrně získala, postavy jsou též sympatické (ať už více či méně), výběr hudby řekněme zajímavý a poslouchatelný. Občas to malinko hapruje v tempu a v šíři výrazů hlavních hrdinů, ale myšlenková linka je poměrně uvěřitelná a i když se pak všichni změní tak, jak by si "americký" divák přál, tak i přes to je to koukatelný a dosti zábavný hudební film o looooserovi, který za to vlastně tak ani nemůže, že jím je (až na to děsivé afro na hlavě). Plus sympatická děvčata v podobě Alyson a Vanessy. 8/10 v rámci žánru rozhodně, pokud nemáte rádi Bowieho, tak to bude zřejmě horší (možná spíš pokud ho rádi máte :-) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • Konečné obsazení rolí se hodně lišilo od původních představ filmařů. Bena (Scott Porter) si měl zahrát Cody Linley a Willa (Gaelan Connel) zase Liam Aiken. (Avalon820)
  • Charlie Saxton natáčel scénu s maturitním ceremoniálem ještě předtím, než skutečně odmaturoval na své střední škole. (becki_tu)
  • Zpěvačka Alyson Michalka (ve filmu Charlotte) byla v začátcích natáčení na turné se svou sestrou Amandou a s Miley Cyrus. Své turné pak zakončila v Austinu v Texasu, kde se také převážně natáčelo. (Avalon820)

Reklama

Reklama