Reklama

Reklama

Rock ze střední

Trailer

Středoškolský outsider Will se spřátelí s dívkou, která na škole patří mezi nejoblíbenější. Prapodivnou dvojici svede dohromady jejich láska k hudbě, přidá se k nim i podivínka Sam a společně založí rockovou skupinu, s níž se přihlásí do hudební soutěže...  Když se mladík jménem Will přestěhuje s matkou do New Yersey, nezná nikoho. Na střední se spřátelí s podivínkou Sam a překvapivě i se školní hvězdou Charlotte. Charlotte se rozhodne společně s Willem a Sam založit kapelu, která by vyhrála v obří bitvě hudebních skupin, a zároveň se tak pomstít Charlottinu ex-příteli a jeho skupině "muzikantů". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

glamgirl 

všechny recenze uživatele

Film ktorý sa začína slovami Dear David Bowie a v ktorom sa nakoniec David Bowie objaví... si v záchvate eufórie zaslúži 5 hviezd. Keď eufória pominie, postačia slabšie 4. Banslam je veľmi pohodový film o počúvateľnej hudbe, šmrncnutý komplikovanými medziľudskými vzťahmi, pričom postavy nie sú prepracované do hĺbky. Tie dve hodiny strávené pozeraním však boli veľmi príjemné. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Existuje padesátiprocentní šance, že jsem hlavní pointou nějakého vtipu." Býval jsem nesmělej týpek s bigbítem v uších, kterej snil o starší kamarádce jako Charlotte a sexu s rošťandou typu Sa5m. To bylo nějaký to desetiletí před natočením Rocku ze střední. Tehdy by to pro mě byl neskutečnej zážitek a s pěti hvězdama bych neváhal. Jenže teď už nejsem cílovka, takže mi hrdina Will trochu připomíná idiota, holky by se o mě musely poprat a ta hudba je pořád celkem v pohodě. ()

Reklama

waits 

všechny recenze uživatele

Takováhle hudební záležitost pro teenageři mě neuráží, i když osobně pochybuju, že by třeba čeští náctiletí byli nadšením bez sebe z Davida Bowieho a kultovního NY klubu CBGB (já jo, dokonce jsem stihnul jeho návštěvu v době, kdy jel naplno, ale pro mě ten film nebyl:)). Obě slečny jsou k nakousnutí a Graff do děje co chvíli pustí nějakou slušnou vypalovačku Velveti, Peter, Bjorn and John , takže jsem se bez většíhé odporu nechal unést až k finále. Ucházející pop předvedou i samotní aktéři s muzikantkou Aly Michalkou v čele (velmi dobré Someone to Fall Back On nebo I Cant Go ON, I Go On). Celkem příjemná podívaná ()

casioa.... 

všechny recenze uživatele

Nuž, tak teda, po dlhšom čase teen film, ktorý ma príjemne prekvapil. Skvelé covery známych pesničiek (Cheap trick etc.,...) a tak isto nejaké "vlastné" -čo za to stáli-rozhodne ťahám OST. Milý dej, nič tupé (teda žiadny High School Musical, Twilight a pod.) Mimoriadne dobré herecké výkony Vanessy (v podstate, aj v HSM bola jediná čo fakt hrala), Alyson, Ryana a tiež aj hlavného pána týpka (Dewey, bože...ani za boha si neviem spomenúť, kde som ho už sakra videl hrať :) Proste, vrelé odporúčania. Také indie vo vodách teen-movies. Choďte si zaplávať...good water ;-) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Když přivřu oči, vypnu na chvíli mozek a přehodím se na vlnu kýče a klišé, tak je Rock ze střední vlastně osvěžující (i když už mnohokrát viděnou) podívanou. Hlavní představitel mi přišel naprosto antisympatický a viděl jsem v něm jistou podobnost s jedním z Jonas Brothers. A proč vlastně ty 3*?! No soundtrack byl poslouchatelný, Vanessa Hudgens méně cukrkandlová než v HSM a účinkování veteránů, jako Lisa Kudrow a David Bowie, potěšilo. Zkrátka Muzikál ze střední v lepším a ne tak pocukrovaném obale, který mě zejména zaujal po hudební stránce. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • Původní název filmu byl Will, potom to měl být Rock On a nakonec z toho vznikl Bandslam. Do kin šel pro změnu pod názvem Tiger Station. (Avalon820)
  • Todd Graff trval na tom, že herci si musí odzpívat a odehrát včechny písně sami (kvůli realističnosti). Proto se také museli všichni herci začít učit hrát na hudbní nástroje. (Avalon820)
  • David Bowie přijal roli ve filmu zejména proto, že se mu líbil předchozí film Todda Graffa Letní tábor (2003). (Avalon820)

Reklama

Reklama