Seriál, aké sa dnes už netočia. Bohužiaľ. Presvedčivá psychologizácia postáv, výborný výber hercov (Silvia Turbová a Petra Černocká čoby sestry sú typovo jedinečné /a krásne/), zopár odvážnych vtipov a len neškodné minimum dobe poplatných scenáristických "nutností". Navyše drzé konštatovanie: "Slovákovi ukáž vežu kostola a ihneď vie, kde hľadať krčmu i vlastný dom."(16.10.2010)

• anderson

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 1.9.1975 --- 5. dielny pôvodný televízny film (7.2.2009)(7.2.2009)

5-dielny slovenský seriál, kedy prvé tri diely boli natočené v roku 1975 a ďalšie dva pre veľký divácky úspech dotočené v roku 1979. Môžeme tu vidieť skvelého Júliusa Pántika v roli lazníka a neskôr predsedu JRD Poniky, Jána Daňa. Jeho dcéry stvárnili Sylvia Turbová ako poľnohospodárska inžinierka Mária a Petra Černocká ako speváčka Eva. Ešte treba vyzdvihnúť veľmi dobre napísané a zahraté vedľajšie postavy, ktoré boli výrazným spestrením na báze humoru a ktoré stvárnili Anna Grissová a Ľudovít Króner.(18.2.2009)

Výborný slovenský seriál ze sedmdesátých let s Julem Pántikem v hlavní roli. Viděl jsem nyní asi po třiceti letech a musím říci, že se mi to velmi líbilo. Jen jeden osobní postřeh. Nevím proč, ale Martin Huba se mi v těchto starých filmech zdá neobyčejně slizký. V těch porevolučních mi vůbec nevadí. Tady mě ale jeho postava doslova vytáčela...(23.10.2010)