Reklama

Reklama

Shane Daniels je bývalý člen speciálních jednotek, který ani v soukromém životě nejde pro ránu proti bezpráví daleko. Když je jeho manželka napadena lupičem, Shane ji ochrání a lupiče zbije. Ten je ale druhý den nalezen mrtvý a Shane je za jeho vraždu odsouzen do vězení. Po šesti letech se ukáže, že Shane je nevinný, jeho žena ho i přesto opouští... Po propuštění z věznice se Shane vydává začít nový život. Cestou je ale ve městě Bellingham svědkem incidentu, kdy se čínští gangsteři pokoušejí zastřelit svědky jejich pašování. Jeden z nich, Sergej, se skryje v Shaneově autě. Sergejovi a Shaneovi se podaří zachránit Tiu, mladou Rusku, kterou Číňané unesli, aby jim vyzradila, kdy má do USA přicestovat její strýc, od kterého chtějí získat tajné informace. Shane několik čínských mafiánů zabije, čímž proti sobě poštve jejich vůdce. Ten se rozhodne ho nechat zabít ve spolupráci s místní zkorumpovanou policií. Shaneovi naopak přislíbí pomoc v boji proti mafiánům Sergejův otec, který sám řídí nelegální obchod s auty a je Shaneovi vděčný za záchranu Sergejova života. Mezi čínskými mafiány, policisty a Sergejovými muži doplněnými Shanem záhy dojde k tragické přestřelce... (TV Prima)

(více)

Recenze (125)

ssfan 

všechny recenze uživatele

A Dangerous Man je další slušný akční film na kontě Stevena Seagala. Od Zákona ulice je to však Stevenův třetí nejhorší (Kód smrti a Poslední noc jsou horší). ... Muž, který je nespravedlivě odsouzen za vraždu, kterou nespáchal; následně (6 let) po objasnění je propuštěn, ale stíhá ho další smůla - přepadnou ho, připlete se k vraždě policisty a je nakonec na útěku před čínskou mafii. Námět velmi slušný, i když se dal zpracovat detailněji. Překvapením jsou také dobří herci ve vedlejších rolích, hudba také není nejhorší. Velkým kladem jsou hlavně bojové sekvence, ve kterých se Steven vrátil k aikidu a ukazuje, že má stále velmi rychlé ruce. Přestřelky jsou však jen průměrné. Jako negativum bych hodnotil snad jen špatné osvětlení a lokace, které strhávají film do kategorie B. I tak je to ale film, který si zaslouží alespoň 65%. V rámci Direct to Video jednoznačně topfilm. Pro mě mezi 4 a 5. Pokud mám porovnat s poslední Seagalovou tvorbou, pak je toto akčnější než The Keeper, podobá se to docela Ruslanovi. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Hodně povedenej film. Sice jak se film vrátí z vězení, tak už se rozvíjí jinej příběh a tak. Soubojů je tu dost, jsou drsné. Nejvíc je tu přestřelek. Film nenudí, furt se tu něco děje. Seagal se později připojí k ruským gangsterům. Konec taky dobrej, sice mě trošku zklamala finální bitka Seagal vs Mann. V Bestii to byl lepší souboj, ale nevadí, i tak skvělej film. 90% = ***** ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Muž s cejchou smrti film od filmu dokazuje,že se z bývalých akčních hvězd se stárnutím a novodobou kariérou vyrovnal fakt nejhůře. Sice i třeba Dolph nebo Jean-Claude točí sranděry, ale zatím ještě neklesli na takové dno, ve kterém se Steven topí už několik let. K filmu samotnému, Mstitel je špatné béčko. Jediné, za co bych ho nemusel vyloženě zkritizovat, je po celou dobu opravdu nekompromisně nasraný Steven, ovšem jak jeho charisma, tak alespoň minimální herectví je stejně pryč a své bojové umění schovává za mizerný střih, takže je opět vidět jen máchání jeho (tedy doufám, že jeho) rukou a od nich létajících těl malých šikmoočků, ikdyž tedy oproti Stevenovo obřímu tělu jsou malí asi úplně všichni :). Dějově jde pak samozřejmě o nehoráznou spatlaninu, desítky zbytečných postav, vážně "divoká" zápletka, ovšem celému filmu nejvíce,v tom nejhorším slova smyslu, kralují dialogy. Něco tak neuvěřitelně hloupého a naivního se vyskytuje opravdu jen v těch nej... filmech. A opět musím jen konstatovat, že autoři těchto filmů skutečně nemají soudnost,co dovolují vypouštět aktérům z úst. Seagal zkrátka určitě natočil už i horší filmy, ale Mstitelem se z toho pověstného bahna minimálně u mě stejně vážně nevyhrabal. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Akce 8/10/// +zápletka, děj, množství postav (ruská mafie, čínská mafie, zkorumpovaní poldové, dívka v nesnázích...) konečně dobrá akce, povedený střih -v poslední třetině jsou některé přestřelky přehnané a víc se to zvrhne v bezduchý akční film/// Mstitel je po dlouhé várce zbytečných béček konečně povedený akční film. A asi nejsem jediný kdo si to myslí, důkazem je 52% tady na databázi což je na seagalovku slušné skóre. Já jsem celkem nadšený. Snímek mě udržel v pozornosti až do samotného závěru a konečně jsem taky nemusel nadávat jak je to všechno špatné. Nebýt zbytečně moc akčního závěru (jako thriller film funguje výborně) šel bych s klidným svědomím přes osmdesát procent. Schválně jestli by se mnou Chuck Norris souhlasil :-)/// Celkem 77%/// ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V minulém díle jsme viděli .... Steven Seagal tentokráte vyměnil rumunské prostředí za pravděpodobně americké území a Rumuny za Asiaty. A to jsou změny které ač se to nemusí zdát, dosti zvýší kvalitu. Scénář je sice chabý, akce zrychlená jako by si někdo hrál s přehráváním, ale po Ruslanovi rozhodně další Stevenům kousek, na který se dá koukat. PS: Steven si jinak opět nechal dodatečně přidat lechtivou scénku, ve které jeho manželka nápadně připomíná barovou tanečnici než milující choť. Herci uvěřitelní. Mě tohle u Stevena stačí. 35% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Vyjma novomexických lokací, v nichž film z kraje roku 2009 vznikal, byly některé filmové záběry pořízeny i v Kanadě. Na samotný závěr filmu je dokonce záběr na jezero Chateau Lake Louise, které se nachází v kanadské provincii Alberta. (ssfan)
  • Počas útoku na dom ruského mafiána policajt s brokovnicou vypáli na kameru a výstrelom ju zničí. Lenže, keď ruský mafián sleduje záznam z iných kamier, po výstrele kamera stále sníma. (johnsnow)

Reklama

Reklama