Reklama

Reklama

Shane Daniels je bývalý člen speciálních jednotek, který ani v soukromém životě nejde pro ránu proti bezpráví daleko. Když je jeho manželka napadena lupičem, Shane ji ochrání a lupiče zbije. Ten je ale druhý den nalezen mrtvý a Shane je za jeho vraždu odsouzen do vězení. Po šesti letech se ukáže, že Shane je nevinný, jeho žena ho i přesto opouští... Po propuštění z věznice se Shane vydává začít nový život. Cestou je ale ve městě Bellingham svědkem incidentu, kdy se čínští gangsteři pokoušejí zastřelit svědky jejich pašování. Jeden z nich, Sergej, se skryje v Shaneově autě. Sergejovi a Shaneovi se podaří zachránit Tiu, mladou Rusku, kterou Číňané unesli, aby jim vyzradila, kdy má do USA přicestovat její strýc, od kterého chtějí získat tajné informace. Shane několik čínských mafiánů zabije, čímž proti sobě poštve jejich vůdce. Ten se rozhodne ho nechat zabít ve spolupráci s místní zkorumpovanou policií. Shaneovi naopak přislíbí pomoc v boji proti mafiánům Sergejův otec, který sám řídí nelegální obchod s auty a je Shaneovi vděčný za záchranu Sergejova života. Mezi čínskými mafiány, policisty a Sergejovými muži doplněnými Shanem záhy dojde k tragické přestřelce... (TV Prima)

(více)

Recenze (125)

genetique 

všechny recenze uživatele

Steven sa stále dookola pohybuje v začarovanom kruhu a jeho kariéru už dnes môže spestriť a osviežiť len nejaká podarená vedľajšia rola v pripravovanom 'Machete'. Tentokrát Stevena zradil príbeh, ktorý bol naozaj trápením a za všetko hovorí fakt, že keď som musel na pár minút prerušiť sledovanie filmu, tak som si po chvíli nevedel spomenúť o čom to vlastne celé je. Nezáživný, otravný príbeh s debilnými charaktermi postáva a otrasnou kamerou, poprípade strihom. Na moje prekvapenie sa však tentokrát dalo pozerať na osobné súboje, v ktorých sa Steven dostal celý do záberu a je ich viac ako v jeho posledných troch filmoch dokopy. Prestrelky som tiež čakal na horšej úrovni, takže pre mňa tento film sklamaním určite nebol. Škoda, že to nemôžem napísať a hodiť mu napríklad štyri hviezdičky ako to bolo kedysi dávno. 45%. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl že film se Stevem má 50+ a spousta mých oblíbených uživatelů mrskala vysoké známky, šel jsem do toho. Popravdě vůbec tak nějak nevím k čemu že byl ten začátek, když to se zbytkem filmu nemělo nic společného, ale asi jsem něco přehlédl. No nic nevadí, pojďme dějově dál. Pochopitelně jsme v B vodách a proto nečekám téměř nic. A přesně to jsem dostal. Zápletka klasická, chování postav chvílemi dementní. Bitky mají jediné plus. Občas se dokonce pere i Steve. Respektive kamera při rvačkách snímá hlavního herce a v tu chvíli zavzpomínáte, že tenhle baculín patřil mezi to co jsem jako prcek miloval. Navíc jsou bitky krvavé a z ran máte pocit toho, že to bolí. Co už je ale horší jsou přestřelky které jsou uspávající. Stevena respektuju. Ať už pro prachy nebo pro diváky jede stále to svoje. Jen na mě už to není a i od béčka požaduji nějakou sebereflexi. No a erotická scéna, která od výsměchu přechází k lítosti mi ukazuje, že tenhle případ to není. 40 procent. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Máme tu další opus magni našeho milovaného či nenáviděného "velkého" mistra bojovných umění, všemožných střelných zbraní a v posledních filmech i mileneckých scén. Jak píše Lateef, dalo se to přežít a celkem bez újmy. Keoni Waxman se pomalu stává odborníkem na Seagala a nutno přiznat, že ani v jednom ze tří počinů (Hlídač + Southern Justice) nezklamal. V tomto opusu nám nabízí mírumilovného Steva jako mašinu na zabíjení, ukazuje jej v celé své velikosti a snaží se nám připomenout to lepší ze Seagala. Je zde spousta scén, kde Seagal skutečně někoho kopne, bouchne či udělá rychlý pohyb. Samozřejmě že vůbec nechybí velká spousta záběrů jen na ruce, nohy či záda, která evidentně patří dablérovi. Ale všechna čest - Seagal zde není trapný, naopak je drsný, se soupeři se nepárá a krev stříká všude a daleko. Je ovšem velká škoda, že jde o naprosto typické video béčko. Spousta scén je nesmyslných, trapně ujetých a nudných, původní Seagalova manželka nám po hezkém striptýzu zmizí a už o ní vůbec neuslyšíme, Rusáci pobíhají nesmyslně při střílečce a padají jak hrušky, policejní záporáci skončí, aniž bychom to vlastně viděli a zcela nedůstojně své záporné role. Určitě nepotěší zcela zbytečně zrychlené záběry v oněch bojových scénách, nepřehlednost při velké závěrečné přestřelce a poněkud chladný pocit z filmu. Ale jako seagalovka 21. století to pro nás, ubohé fanoušky bývalého akčního mága, jistě stačí. A o čem to vlastně bylo? Steven jako bývalý voják zabije chlápka při napadení své manželky a dostane se do vězení, tam dostane dopis, že jej žena opouští, přičemž po propuštění se hned zaplete do války čínského gangu. Nadělá si kamoše z Rusáků a na závěr všem šikmookým ranařům nakope prdel. Stále máte na tento snímek chuť? :-) ()

st.jim 

všechny recenze uživatele

Už několikrát omletý námět a totálně zpackaný scénář. Keoni Waxman by si měl radši psát, co si kupí v supermarketu, protože scenáře mu očividně nejdou. Je to mistr packalů, tolik nesmyslů a chudých dialogů by nikdo do 94 minut nenacpal. Jedinné, co se mu musí nechat, je ohleduplnost vůdči Stevemu. S takovou galantností, jakou natočil tento film, to se jen tak nevidí. Je to už starší pán, tak se od něj odrážejte a hodně padejte. Akorát by si měl uvědomit, že už nás bolí oči z toho, jak se neustále zrychlují zápasnické scény. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

No zas až také dobré, ako to tu vychvaľujú mi to neprišlo. Film sám o sebe je tak za 2*. Jednu pridávam za to, že som sa zas bavil na Stevenov účet. Páči sa mi, ako takmer 60 ročného obtlstého chlapa za celý film nikto ani neškrabol. Bil sa z gangstermi, rusmi, čínskymi elitnými jednotkami. Nič ani rana. Hocikto môže ovládať karate, kung fu pre mňa za mňa aj sumo, no božského Seagala nezasiahne ani raz. Pobavila aj erotická scéna na začiatku. Aj nejaká tá hláška bola. Steven by mal ale skutočne niečo spraviť zo svojou postavou a kondičkou. Ja viem, že už je starý, ale taký Stallone, alebo Chuck Norris sú starší a majú oveľa lepšiu kondičku. Inak ho musím pochváliť, že v akčných scénach sa snažil. Takmer v každej bitke použil skutočné ťahy z aikida a spozoroval som tam aj prvky krav maga. 10 kíl dole a skutočne by som tie jeho ťahy veril. PS: Stále snívam, že vijde film, kde sa stretne Steven práve s Chuckom Norrisom, ale asi by si nedohodli kto vyhrá:-) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Počas útoku na dom ruského mafiána policajt s brokovnicou vypáli na kameru a výstrelom ju zničí. Lenže, keď ruský mafián sleduje záznam z iných kamier, po výstrele kamera stále sníma. (johnsnow)
  • Vyjma novomexických lokací, v nichž film z kraje roku 2009 vznikal, byly některé filmové záběry pořízeny i v Kanadě. Na samotný závěr filmu je dokonce záběr na jezero Chateau Lake Louise, které se nachází v kanadské provincii Alberta. (ssfan)

Reklama

Reklama