Reklama

Reklama

Filip Pirrip je malý chlapec a po smrti svých rodičů se stává sirotkem. Ujala se ho tedy jeho sestra, které pomáhá s výchovou její manžel. Filip se jednoho dne vydává na hřbitov, kde se setká s trestancem Magwitchem, kterému proti své vůli pomůže. Za několik málo dní se Filip zamiluje do Estelly, ale dívka ho odmítá. (duklak2)

Recenze (17)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Nádherný romantický film pro "fajnšmekry", kteří četli (ale i kdyby nečetli) světový román Charlese Dickense z r.1861. Uvidíte zde mladého Michaela Yorka a tehdejší velkou hvězdu britského filmu Jamese Masona. Myslím, že i výkon Margaret Leightonové stojí za zmínku o velkém hereckém mistrovství. Režisér Joseph Hardy (mimochodem chybí na zdejší upoutávce) k filmu, to zvládl na 5*. P.S. na mou přípomínku byl režisér na upoutávce doplněn. Děkuji. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Sirotek Pip se neustále střetával s nespravedlností. Jeho srdce toužilo po něčem lepším. Jednoho dne byl přivezen do domu podivínské slečny Havishamové. Opravdu byla hodně podivínská. Vypadala jako strašidlo. Zjevit se takhle předemnou tak si budu myslet, že si pro mě přišla samotná zubatá. Pip byl uchvácen její schovankou, krásnou a nepřístupnou Estellou. Ta si na věky ukradla jeho srdce, i když ho neustále odmítala. Charles Dickens si rád pohrával s osudem lidí. Nechával je procházet různými zkouškami a utrpeními. Románové zpracování mělo mít původně jiný konec. Pip se měl po několika letech vrátit do kovárny, kde vyrůstal a žít u svých přátel Joea a Biddy jako osamělý člověk. Na přímluvu spisovatele Bulwera se nakonec Dickens rozhodl pro šťastný konec. Film také končí šťastně. Pip a Estella se setkají ve starém a zpustlém domě slečny Havishamové. Povídají si a nakonec spolu ruku v ruce odcházejí. I s ní si osud pohrál nehezkým způsobem. ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Tak konečně jsem se dočkal toho, co mi chybělo v Pýše a Předsudku a Janě Eyrové (2011) - správná britská byrokracie a krapet veselejší nádech. Ale profláklá britská mlha se opět zjevila, jinak by se také nemohlo jednat o britské drama. Bylo to galantní, naplňující a hlavně, se skvělým M. Yorkem. 80% ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

V podstatě není co komentovat. Film je po všech stránkách skvělý. Propracovaný. Herecké výkony na velmi dobré úrovni ... no prostě nevím, co bych vytknul. Díky perfektnímu původnímu dabingu je radost dívat se i na českou verzi. Kdysi velmi dávno jsem zkoušel číst i stejnojmenný román, ale dopracoval jsem se jen po odchod Pipa do Londýna. Takže teprve nyní jsem se dozvěděl, jak příběh vlastně dopadne. (Úterý 13.04.2010) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ano ta Yorkova trvalá byla děsná, ale holt se to točilo v letech, kdy trvalé s pěšinkou byly in... Jinak bez výhrady, Dickens jak má být. Snímek jsem viděl už podruhé a zaujalo mne jak moc do detailu mi z dětsví utkvěl v hlavě ten svatební stůl Miss Havisham. A možná jsem byl i trochu zamilován do slečny Estelly. Na TV film super zpracování !!! * * * * ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Film původně vznikal jako muzikál. (NinadeL)

Reklama

Reklama